AK Parti'li Mahir Ünal: Türkiye maskeleri düşürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'yla maskeleri düşürdüğünü söyledi. NTV yayınına katılan Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Suriye politikasına ilişkin eleştirilerine de yanıt verdi.

AK Parti'li Mahir Ünal: Türkiye maskeleri düşürüyor
AK Parti'li Mahir Ünal: Türkiye maskeleri düşürüyor
GİRİŞ 15.10.2019 19:48 GÜNCELLEME 15.10.2019 19:50

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Barış Pınarı Harekatı'nı şu sözlerle değerlendirdi:

''Aslında Türkiye maskeleri düşürüyor adeta birilerinin pozisyonlarını ve iki yüzlülüklerini de önüne koyuyor. YPG-PYD yapılanmasının PKK'nın bir uzantısı olarak nasıl paralı askerler olduklarını, nasıl taşeronlar olduklarını ve Amerika kimlerle birlikte bölgede aslında ne yapmaya çalıştığını bence çok net bir şekilde gördü. Suriye üzerinden YPG ve PYD terör örgütüne yüklenen anlamın aslında ne kadar boş ve ham bir hayal hamle olduğu net bir şekilde görüldü.''

 

 

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ

Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye politikasına ilişkin eleştirilerine de ''Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlerken dehşete kapıldım. Terörden, teröristten bahsedeceksiniz PYD-YPG-PKK, Suriye rejimiyle ilgili tek kelime söylemeyeceksin ve dönüp 'Bütün bunların sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır' diyeceksin. Bu insanların vicdanını yaralıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını lütfen çıkarın koyun yan tarafa da FETÖ'nün 165 ülkede Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhine yürüttüğü kampanyanın argümanlarını alın aynı argümanlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil'' sözleriyle yanıt verdi.

BEŞTEPE'DEKİ HAREKAT TOPLANTISI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Beştepe'deki koordinasyon toplantısına aralarında Ünal'ın da olduğu AK Parti yöneticilerinin katılmasını da eleştirmişti.

Ünal o sözlere ise şu ifadelerle tepki gösterdi:

''Bu harekatın riskini alan irade aynı zamanda siyasi bir irade. Kemal Kılıçdaroğlu siyasetten neden rahatsız oluyor ki? Orada bulunan insanlar bu ülkede bakanlık yapmış. Ben de Sayın Ömer Çelik de Sayın Numan Kurtulmuş da Sayın Hayati Yazıcı da onurlu bir şekilde bu ülkede bakanlık yapmış ve bu ülkede hem uluslararası birçok heyetler arası görüşmeye katılmış devlet adamlığı nedir devlet sorumluluğu nedir devlet sırrı nedir bunları bilen ama diğer taraftan da orada alınan siyasi riski, sorumluluğu da üstlenmesi gereken kimseleriz.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış