Tasarıyı kabul ettiler! Erdoğan ve Türkiye hakkında skandal karar

Son dakika haberi: ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nın' sona ermesi için harekatla ilişkilendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk yetkililere ve savunma sanayii ile ilişkilendirilen bankalara yönelik skandal yaptırım tasarısını kabul etti.

GİRİŞ 16.10.2019 20:34 GÜNCELLEME 17.10.2019 14:49
Bu Habere 372 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel ve Komisyon'daki Cumhuriyetçilerin lideri Michael McCaul, Türkiye'nin Suriye'de teröristlere karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı "sona ermesi için" hazırladıkları yasa tasarı, Komisyon'da kabul edildi.

 

 

Operasyonla ilişkilendirilen Türk yetkililere ve savunma sektörüyle ilişkilendirilen bankalara yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

TASARIDA S-400 MADDESİ

 

 

Aynı yasa tasarısında, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almasına yönelik yaptırım uygulanması maddesi de yer alıyor.

Tasarı yasalaşırsa Amerikan silahlarının, Suriye'de operasyon yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satışı engellenecek.

ELİOT ENGEL: BU KORKUNÇ YIKIMDAN ERDOĞAN SORUMLU TUTULACAK

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel, "Önerdiğimiz yaptırımlar Erdoğan'ı, uluslararası güvenliğe yönelik bu korkunç yıkımdan sorumlu tutacak. Kongre de Başkan Trump'ın kararının felaket sonuçlarına karşı iki partinin de desteklediği biçimde çalışmaya devam etmelidir" yorumunu yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel

YORUMLAR 372
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkce´de bir deyim vardir. ´´Sezarin hakki sezara´´(verildi) diye. Ve olay bitti Sn Senatör.
    Cevapla
  • baran 4 yıl önce Şikayet Et
    stratjik ortağına sırt ceviren teröriste kucak açan anlayışa lanet olsun bu haçlı zihniyetine hz allah ordumuzu devtelmizi kaim eylesin bu hainlere dersini verecek güç kudret versin hilali haçlıya üstün eyle allahım bu iki yüzlülere haddini bildiriver allahım
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşma iptal harekat tekrar hemen başlamalı
    Cevapla
  • Atabey 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz böyle yaptıkça tayyip erdoğan daha da güçlenecektir..reisimizin sonuna kadar yanındayz..
    Cevapla
  • Logan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptırım keşke gelse biz de abd üssünü kapatırız multericiler salarız ve ek olarak s400 savunma ve saldırı olarak söylesek suriyelilere de salsak ayağımıza kapanırlar yalvarirlar
    Cevapla
  • Devam 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin tek eksiği nükleer silah, Çanakkale ruhu zaten mevcut.
    Cevapla
  • durmuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd' ye muhtaç değilsen ve süper güçler arasındaysan daha doğrusu yetkin varsa bu dediklerine gücün yetiyorsa kapat benle birlikte tüm Türkiye arkanda. Mültecileri salarız, üssü kapatırız deyip öyle kesin konuşuyorsunki bunu okuyanda sanki ülkeyi sen yönetiyorsun sanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!