Kalın - Lavrenteyev görüşmesinde mutabakat sağlandı

Kalın-Lavrentyev görüşmesinde, terör örgütlerinin Suriye’nin toprak bütünlüğü için oluşturduğu tehdidin önlenmesi konusunda mutabık kalındı.

Kalın - Lavrenteyev görüşmesinde mutabakat sağlandı
Kalın - Lavrenteyev görüşmesinde mutabakat sağlandı
GİRİŞ 17.10.2019 14:32 GÜNCELLEME 17.10.2019 15:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın Rusya Federasyonu Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

 

 

Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda Barış Pınarı Harekatı, İdlib ve Münbiç gündemi özelinde stratejik konular görüşüldü.  

Barış Pınarı Harekatı’nın, Türkiye’nin ulusal güvenlik endişelerini giderme ve Suriyeli mültecilerin güvenli bir şekilde geri dönüşlerinin sağlanması amacıyla yapıldığı vurgulandı.

 

 

PYD/PKK/YPG ve DAEŞ dahil tüm terör örgütlerinin Suriye’nin toprak bütünlüğü için oluşturduğu tehdidin önlenmesi ve bu konuda Türkiye-Rusya arasındaki işbirliğinin devam etmesi konusunda mutabık kalındı.

Toplantıda siyasi çözüm süreci ve anayasa komitesi çalışmaları konusunda kaydedilen gelişmeler de değerlendirildi.

YORUMLAR 23
  • Mechul 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de savaş çıktığı günden beri, masada hep mutakibiz ama sahada nedense mutabık olamıyoruz.
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    sanırım önce anayasasının kabul edilmesi ile yapılacak genel seçimlerin; çok karışıklığı çözecek. tüm dünya suriye ile ilgileniyormuş! hiç farketmemiştim...
    Cevapla
  • vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne suruyesi Türkiye ile ilgileniyorlar dört yanımız düşman kimle anlaşırız da parçalarız diye ugraşıyorlar saygı değer siyasiler lütfen imzalar atılırken bir zamanlar imzalattıkları lozan sevr anlaşmaları gibi kagıtlara imza atmayın işi aceleye getirip bir ufak puf nokta kaçarsa yine boynumuzu egdirmeyin Türk olur ama boyun egmez
    Cevapla
  • Omy 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya ya da güvenilmez ne zaman makas atacağı belli olmaz
    Cevapla
  • Mümin 4 yıl önce Şikayet Et
    valla ne diyeyim, savaşmak bizde dede mesleği. Bu operasyonlar ruhumu okşuyor, savaşın yerini tutmaz ama antrenman iyidir. Herkes rahat dursun bizde kudur mayalım.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke eset ordusundan daha hızlı hareket etseydik.Eleştiririz ama asla ihanet içinde olmayız.Sonuna kadar devletimizin ordumuzun yanındayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı