Tarihi mutabakatta dikkat çeken detay!

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan tarihi önem taşıyan mutabakatta, YPG unsurlarının 150 saat içinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeden çıkarılması ve iki ülkenin birliklerinin devriyeye başlaması kararlaştırıldı. 150 saatlik sürenin Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanan 29 Ekim'e denk gelmesi dikkat çekti.

GİRİŞ 22.10.2019 21:38 GÜNCELLEME 22.10.2019 21:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye Milli Ordusu ile birlikte düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak Türkiye ile Rusya arasında tarihi önemde bir mutabakat imzalandı. İmzalanan mutabakatta 150 saatlik sürenin dolması 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

 

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN YIL DÖNÜMÜNDE AFRİN'E GİRİLMİŞTİ

Mutakabata göre 150 saat içinde YPG silahları oluşturulması planlanan güvenli bölge sınırları içerisinden çıkarılacak ve harekat sınırlarının batısı ve doğusunda, 10 kilometre derinliğindeki alanda Türk ve Rus devriyeleri başlayacak.

150 saatlik süre, Türkiye'de Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 29 Ekim'de, saat 12:00'de sona erecek ve Türkiye, Suriye'de güvenli bölgeye girmiş olacak. Türkiye yine YPG'nin elinde bulunan Afrin'e yaptığı operasyonda Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü olan 18 Mart'ta Afrin ilçe merkezine girmişti.

 

 

YORUMLAR 19
  • blade 4 yıl önce Şikayet Et
    hani uzatma yoktu 150 saat nerden cıktı
    Cevapla
  • türkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    uzatılmadı menbiç için verildi bu zaman.
    Cevapla
  • Herglms 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ne anlaşması biliyormusun da uzatma ne diye soruyorsun??!
    Cevapla
  • almanyadan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesinin aslani , adeta hücrelerimizi yeniledin.Reis!
    Cevapla
  • AKINCI 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Arif Altunbaş , tarih: 09.10.2015 , http://www.haber7.com/yazarlar/arif-altunbas/1592561-ayidan-post-rusyadan-dost-olmaz
    Cevapla
  • dahili 4 yıl önce Şikayet Et
    2015 yılından bahsediyorsun. onların uçağını düşürüp pilotlarının ölümüne neden olduk, Rusya ne yaptı. İstemezmiydi şiddetli bir karşılık vermek, ama devlet ilişkilerinden bahsediyoruz, çocuk ilişkisi değil . Ayrıca anlaşma başka dostluk kardeşlik başka. Türkiyenin azerbaycan,pakistan dan başka dostu var mı
    Cevapla
  • AYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanımın düşmanı dostumdur
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşma yaptığın kişilerin dost olması şart değil. Peygamberimizde müşriklerle ve yahudilerle anlaşma yapmıştır. Biz rusları veya abd lileri dost görmüyoruz, sadece ülkemiz yararına hareket ediyoruz. Birazda denge politikası güdüyoruz.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    İki devasa ayıyla (abd ve Rusya) ve sırtlan sürüsüyle (Almanya Fransa İngiltere v.s.) çakallarla ( pkk pyd diğerleri)mücadele ede ede ve onları planlarını yaptırmayarak hem askeri hem siyasi büyük başarı elde ettik.Birileri beğenmeyen bilir ama gerçek budur.Erdoğanın dirayetli olmasaydı,bizi çoktan bölmüş ve yemişti o ayılar çakallar.
    Cevapla
  • çokgüzelyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • mehmet kut 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis, müslüman olduğumuzu ve kardeş olduğumuzu, kim olduğumuzu hatırlattı bize, çok uğraştı ama en azından ülkenin yarısına hatırlatmayı başardı, darısı diğer yarısına, birde kurtun asaletini ve gücünü hatırlatan Bahçeli olunca kimse bileğimizi bükemeyecek içte ki hainler bile elhamdülillah.
    Cevapla
  • Ali Bilir 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ata bindi mi kılıç kuşandı mı kimse durduramaz operasyonu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim