ABD'den son dakika 'Türkiye ve Rusya' açıklaması!

Son dakika haberi: ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Washington yönetiminin şu anda Suriye'de Türkiye ve Rusya ile işbirliği yapma niyetinde olduğunu söyledi.

ABD'den son dakika 'Türkiye ve Rusya' açıklaması!
ABD'den son dakika 'Türkiye ve Rusya' açıklaması!
GİRİŞ 23.10.2019 18:33 GÜNCELLEME 24.10.2019 09:05
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan Jeffrey, "Şu anda Türkler ve Ruslar ile çalışacağız. Ayrıca Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içindeki partnerlerimizle çalışacağız. Ancak DEAŞ'la mücadeleye devam etmek ve istikrarı sağlamak için Suriye rejimiyle çalışmayacağız" dedi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde Suriye’deki son gelişmeleri yorumladı. Cumhuriyetçi Parti Senatörlerinden Mitt Romney, “Yani, Erdoğan ABD Başkanı’na telefon açıp ‘biz geliyoruz, önümüzden çekilin’ dedi ve biz hemen çekildik öyle mi?” sorusuna Jeffrey “Bir nevi öyle. Çekilen birliklerimiz Türklerin gireceği yerdeydi. Ateş ortasında kalmamak adına yapılmış mantıklı bir hamleydi” diye cevap verdi. Demokratik Parti, Senatör Ben Cardin’in “ABD çekilmeseydi Türkiye hâlâ bu harekatı yapabilir miydi?” sorusunu ise Özel Temsilci Jeffrey “Evet. Türkiye bunu uzun zamandır söylüyordu. Yaparlardı” sözleriyle yanıt verdi.

YORUMLAR 36
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu ifadeler PUTİN'le TRUMP'ın ; "Türkiye'yi Suriye kuzeyine sokmayalım" şeklindeki kendi aralarındaki bir anlaşmanın dışa vurumuysa??? Petrol sahalarında oturmaya devam eden ABD yaa PYD ve PKK2lıların korunması işini Rusya'ya bıraktıysa??70.000 TIR'lık silah malzeme nerde???
    Cevapla
  • Şimşek 4 yıl önce Şikayet Et
    Sümük gibi yapıştın dünyanın başına bela oldun ey abd.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    AJAN Brunson verildiği an devamında ; -S-400 iptal et. -İran'la ilişkilerini kes. -Rusya'dan uzak dur. -Suriye'den çekil. -Suriye'de Terör koridoruna karışma. -Ortadoğu'da ayak bağı olma.. -"....KIBRIS'TAN VAZGEÇ. -AKDENİZ'DEKİ ENERJİDEN VAZGEÇ....". -FETÖ-PKK'ya dokunma. -Fetöcüleri sal. -Güneydoğu'nun PKK devletine dahil edilmesine ses etme. -İPEK YOLU'nda ne dersem o.. -Savunma Sanayii dondur. -"...Afrika'da ayağıma dolanma ve afrikaya gelme"... -Katar-Somali'de çekil. -BÜYÜK İSRAİL'e ses etme. KISACA; Haydut ABD, Türkiye'nin anahtarını istiyor
    Cevapla
  • Ax111 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapmak zorundasınız. Çünkü İsrail sizi bitirecek. Ki ABD'deki Yahudilerin çoğunluğu artık siyonizm ve evanjelizmden nefret etmeye başladılar. Çünkü sonuç itibariyle kendileri açısından iyiye giden bir şey yok. Artık dünya İsrailsiz bir dünya istiyor. ABD halkının büyük çoğunluğu da bu yönde beklenti içinde. ABD, Rusya, Çin, Türkiye, İran, Hindistan ve bir takım AB ülkeleri birlik ve beraberlik içinde karşılıklı saygı ve menfaat paylaşımı yapacak düzeydeler. Ama İsrail işin içine girdi mi her şey alt üst oluyor. Ve anlamsız çıkar çatışmaları, düşmanlıklar havalarda uçuşuyor. “””””””YA DÜNYA İSRAİL’İ BİTİRİR, YA DA İSRAİL DÜNYAYI BİTİRECEK””””””””
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerdennnn nereyeeeee ...Tezkere zamanı sözde Irak konusu ile İskenderun limanına gelip "güzergah üzerinde kıraladıkları yerlere "Sözde Kürdistan haritaları" asıp, "ÇOĞUNLUKLA SURİYE SINIRINA YIĞINAK YAPAN ABD" şimdi bırakın Türkiye ye yerleşmesini Suriye den de ayrılıyorrr. !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir