Numan Kurtulmuş'tan 'Erken Seçim' açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Böyle bir ortamda, bu kadar sınama ile karşı karşıya iken DEAŞ'ından PYD'sine kadar bir sürü uluslararası tehditle boğuşurken, Türkiye’nin seçim tartışmaları ile kaybedecek bir vakti yoktur, erken seçim meselesi Türkiye'nin gündeminde değildir" dedi.

Numan Kurtulmuş'tan 'Erken Seçim' açıklaması
Numan Kurtulmuş'tan 'Erken Seçim' açıklaması
GİRİŞ 22.11.2019 16:53 GÜNCELLEME 22.11.2019 16:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Böyle bir ortamda, bu kadar sınama ile karşı karşıya iken DEAŞ'ından PYD'sine kadar bir sürü uluslararası tehditle boğuşurken, Doğu Akdeniz'de Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışılırken, ayrıca Ege’de yeniden Türkiye’ye karşı birtakım hareketlilikler gündeme getirilirken, böyle bir ortamda Türkiye’nin seçim tartışmaları ile kaybedecek bir vakti yoktur, erken seçim meselesi Türkiye'nin gündeminde değildir." dedi.

Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz'a yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, erken seçimin öncelikle siyasi şartların olgunlaşması durumunda ortaya çıkan bir mesele olduğunu söyledi.

Türkiye'de geçmiş dönemlerde de erken seçim yapıldığını anımsatan Kurtulmuş, "Şunu çok açık ifade edeyim Türkiye, seçimden daha yeni çıktı. Türkiye geçtiğimiz 4 yıl içerisinde 5 önemli seçimi gerçekleştirdi. Genel seçim, yerel seçim, anayasa referandumu ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Dolayısıyla Türkiye zaten seçimler dönemini geride bıraktı." diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin bundan sonra 2023'e kadar genel seçim yapmasının mümkün olmadığını söylediklerini belirterek, 2024'e kadar da yerel seçimin gündeme gelmeyeceğini söyledi.

YORUMLAR 2
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben vatandaş olarak seçim istemiyorum .
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    seçim 2023 e kalmaz 2021 de kesin ve kesin seçim yapılır.ancak seçimi muhalefet ve şer ittifak kazanmazsa abd ve ab birleşip önce bizi natodan çıkartacaklar arkasında bize savaş açabilme hakkı doğacak nato ülkesiyiz diye bize şuan savaş açamıyorlar.sonra içerden ayaklanma yaptırıp pkk-hdp-chp-fetö ülkeyi 2 ye ayrıştıracaklar bununla 2 yılda bölemez iseler o zaman direk savaşmaya gelecekler.gidişat aynen böyle hazır olun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti