AYM'den tartışılan karar! Teröristler devlete sızabilecek

Anayasa Mahkemesi memuriyete girişte güvenlik soruşturması şartı arayan düzenlemeyi iptal etti. Bu tartışılan karar sonrası hukukçular artık FETÖ ve diğer terör örgütü mensuplarının devlete girmelerinin yolunun açıldığı yorumunda bulundular.

AYM'den tartışılan karar! Teröristler devlete sızabilecek
AYM'den tartışılan karar! Teröristler devlete sızabilecek
GİRİŞ 29.11.2019 14:29 GÜNCELLEME 29.11.2019 17:05
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM), memuriyete girişte güvenlik soruşturması şartı arayan düzenlemeyi iptal etti. 

 

 

CHP milletvekilleri Engin Altay, Özgür Özel, Engin Özkoç ve 114 milletvekili tarafından 1 Şubat 2018 tarihli ve 7070 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun'un bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne açılan iptal davasında AYM kararını verdi.

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi  sonrasında, 657 sayılı Kanunun 48. maddesine eklenen düzenlemeyle kamuya girişlerde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının yapılması zorunluluğu getirilmişti.

 

 

SORUŞTURMA ARTIK OLMAYACAK! TERÖRİSTLER DEVLETE SIZACAK MI?

CHP’nin açtığı davada, Anayasa Mahkemesi, vatandaşların kişisel veri niteliğindeki bilgilerinin memuriyete girişte değerlendirmeye tabi tutulmasının Anayasa'ya aykırı olduğuna karar verdi. Anayasa Mahkemesi, memuriyete girişte "güvenlik soruşturması şartı" arayan düzenlemeyi iptal etti. Karar 29 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu çok tartışılan karar sonrası hukukçular artık FETÖ ve diğer terör örgütü mensuplarının devlete girmelerinin yolunun açıldığı yorumunda bulundular. 

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları'na alınacak personel ve yapılacak atamalarla ilgili itirazı inceleyen Anayasa Mahkemesi, alınacak sözleşmeli sağlık personelinin KPSS sonucuna göre Bakanlık ve bağlı kuruluşlarına ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak yerleştirme ile atanabileceği gibi pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre KPSS puanı baz alınarak Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavla da atama yapılabileceği yönündeki cümleyi Anayasa'ya aykırı bulmayarak iptal talebini reddetti. Buna karşılık sözlü sınav ve yerleştirmeye ilişkin usul ve esasların Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmesini Anayasa'ya aykırı bularak bunu iptal etti.

 

YORUMLAR 26
  • MAHSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    AYM ye sızmışlar bile....
    Cevapla
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar değil miydi ailesinde türbanlı olanı fişleyip ordudan atanlar, üniversiteler de hak ettiği halde doçentleri prof yapmayanlar. Daha bir sürü örneği var. Bu yasakçı zihniyet şimdi utanmadan tersini savunuyor. Fetö sizin iliklerinize işlemiş.
    Cevapla
  • memo 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman fetö ile mücadele boşuna!
    Cevapla
  • Mehlika 4 yıl önce Şikayet Et
    Aym kimin aym si? Kime hizmet ediyor?
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    AYM kime hizmet ediyor belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde