Son dakika: Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili yeni gelişme!

Adalet Bakanı Gül, Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili son dakika açıklama yaptı. Gül, katil zanlısının açık cezaevine konmasının soruşturulduğunu belirterek, "Sistem üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Ceren Özdemir'in katil zanlısının açık cezaevine konması büyük tepki çekmişti.

GİRİŞ 06.12.2019 11:53 GÜNCELLEME 06.12.2019 11:53
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili son dakika açıklamalar yaptı. Olayın idari ve adli yönden tüm yönleriyle araştırıldığını vurgulayan Gül, katil zanlısının açık cezaevine alınması kararıyla ilgili de, "Sistem üzerinde çalışma yapılacaktır. Zanlının açık cezaevine alınması soruşturuluyor" diye konuştu.

 

Bakan Gül, katil zanlısıyla ilgili, "Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

CEREN ÖZDEMİR'İN KATİLİ ŞIRNAK'A GÖNDERİLDİ

 

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç, tutuklandıktan sonra açık cezaevine konulmuştu. Kamuoyunda büyük tepki çeken karar sonrasında katil zanlısı, Şırnak Cezaevine gönderildi.

CEREN ÖZDEMİR'İN DOĞUM GÜNÜ...

Ordu'da vahşice öldürülen 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in bugün doğum günü. 21 yaşına giren Ceren, 'Doğum günümde beni unutmayın, hediye almayın, kutlayın yeter’ demişti.

Ceren'in olaydan önceki son görüntüleri ortaya çıkmıştı.

EVİNİN ÖNÜNDE BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRADI

Ceren Özdemir geçtiğimiz günlerde Ordu'da yaşadığı evin önünde bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmişti. Ceren'in emekli hemşire olan annesi, olay yerinde kızına ilk müdahaleyi yapmıştı. Ancak talihsiz genç kız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Ceren'in katil zanlısı Özgür Arduç.

KATİL ZANLISI SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Olaydan sonra yakalanan katil zanlısı Özgür Arduç, suçunu itiraf etti. Öldürmeden önce Ceren'i takip ettiğini söyleyen zanlı, cinayetten sonra başka kişileri de öldürmek istediğini ancak vakit bulamadığını söyledi.

ACILI BABANIN YÜREK YAKAN SÖZLERİ

Ceren'in babası Yılmaz Özdemir, katil zanlısının en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi. Özdemir şu açıklamayı yaptı: 

"Kızım bale dersinden çıkıyor, eve geliyor. Alt kapı açılmadığı için zile basıyor, ablasından anahtarı istiyor. Evin girişinde o olaya şahit olduk. Ablası geliyor, annesi geliyor. Annesi hemşire emeklisi ilk müdahaleyi yapıyor. Ne yazık ki kurtaramadık çocuğumuzu. Katili yakalandı, acımız yine de dinmiyor. 20 yıldır dişimizle tırnağımızla çalışarak kızımı büyüttüm. Topluma, ülkemize faydalı olması için yetiştirmeye çalıştık. Bir kendini bilmezin gelip çocuğumu bıçaklaması normal bir şey olamaz zaten. Bu bizim gücümüzün dışında bir şey. Meclis’in, sivil toplum örgütlerinin buna ne kadar katkısı olabilir bilmiyorum ama bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. En azından yasaların değişmesi gerekiyor. Biz vatandaşız, vergimizi ödüyoruz, çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Ülkesine faydalı insanlar yetiştiriyoruz. Benim kızım karıncayı incitmeyen bir çocuk. Sokakta geçen parasız kalmış, kendisine aldığı salamı köpeğe vermiş, onu doyurmuş. Sokaktaki köpeği doyuran çocuk, benim çocuğum."

Ceren Özdemir'in babası.

CEREN ÖZDEMİR NE ZAMAN, NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Özdemir'in ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuz göğsünden ön taraftan, kalbin sağ yanından muhtemelen büyük bir bıçakla yaralanmış. Çünkü doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuzun kalbini ikiye bölmüş bıçak. Vücudun ana damarını kesmiş ve karaciğere de saplanan büyük bir facia. Doktorlarımız ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koymuşlar. Zaten çocuğumuz gelene kadar kan kaybetmiş. Aldığım bilgiye göre okulundan çıkıyor, evine gelirken bir yere uğruyor. Oradan eve gelince zile basıyor ve yukarıdan ablası anahtarı atıyor. O ara biraz geç kalınca ablası aşağı indiğinde bakıyor ki evladımız kan içinde yatıyor. Burada tıbbi anlamda sağ olsun doktorlarımız tüm tıbbi müdahaleleri yapmalarına rağmen evladımızı ne yazık ki kaybettik."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 63
  • DOBRA 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kanunlarda yasalarda çok gevşek çook, gevşek olunca böyle su kaçırıyor işte
    Cevapla
  • demir 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH in kanunu nerede kisasa kisas nerede seriat kanunlari nerede size bir kitap verilmis kanunuz bu buna uyun bunu uygulayin denmis size siz ne yaptiniz 1923 te kendi kanun kitabinizi cikardiniz ve ALLAH in hukumlerini kanunlarini yok saydiniz
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar ne yapmaya çalışıyorlar anlamak mümkün mü
    Cevapla
  • HUKUKÇU 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir hukukçu olarak söylüyorum böyle infaz yasası olduğu sürece suçlar katlanarak artacağından kimsenin şüphesi olmasın. 10 yıla kadar ceza alan biri sadece 1 ay kapalı cezaevinde kalması kadar saçma infaz yasası olabilir mi?
    Cevapla
  • Osmanlı1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende bir şeriatcı olarak söylüyorum. Kur-an'daki yasalar olmadığı sürece çok kan akar. Canilerin hak ettiği ceza cezaevinde yan gel Osman bir bağ bostan değil İDAM olmalıdır!
    Cevapla
  • arda 4 yıl önce Şikayet Et
    sürekli bişeyler yapılıyor ama ne dense hiç bir netice yok.olan masuma ve tatmin olmayan vijdanlara.toplumun gazını alıyorsunuz .sonrası unutulunca yine aynı. yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...