Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Libya hamlesi

Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüşecek. Görüşmenin ana gündem maddesi Libya ile imzalanan mutabakat ve Libya'daki son durum olacak.

GİRİŞ 25.12.2019 13:03 GÜNCELLEME 25.12.2019 15:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Libya'nın komşu ülkesi Tunus' a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan'ın programında olmayan ve dün gece netleşen ziyaretin gündemini ise Libya oluşturuyor. Türkiye ile Libya arasında imzalanan Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları ve askeri işbirliği mutabakatları uluslararası alanda tartışılmaya devam ederken gerçekleşen ziyaret de kritik olarak değerlendiriliyor.

 

 

YENİ ANLAŞMALAR

Erdoğan’ın ziyarette Tunus ile Akdeniz’i de kapsayan yeni anlaşmalara imza atması bekleniyor. Ocak ayının ikinci yarısında Almanya'da gerçekleşecek olan Libya konulu Berlin Süreci toplantısına Cezayir ve Tunus'un da katılması planlanıyor.

 

 

Libya'daki Ulusal hükümet ile Hafter arasındaki iç savaşın sona erdirilmesi için Tunus birçok girişimde bulunuyor. Tunus'un eim ayında yeni seçilen Cumhurbaşkanı Kays Said, Libya Kentleri ve Kabileleri Yüksek Kurulu temsilcileriyle ülkedeki krizin çözümüne dair bir girişim başlatılması için devreye girmişti. Libya krizinin ancak Libyalılar tarafından çözülebileceğine vurgu yapan Said, Libya halkının hiç kimsenin vesayetine girmeyi kabul etmeyeceğini ve ülkedeki meşru yönetimi destekleyen bir girişimin başlatılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Tunus'un da Libya'daki barış süreci ile girişimler yaptığı bir dönemde Erdoğan'ın da yapacağı ziyaret önem taşırken Erdoğan Libya mesajlarını da Libya'nın komşusu Tunus'tan verecek.

YORUMLAR 19
  • LAEDRİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kays Said hiç güven vermiyor.
    Cevapla
  • Masallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri cihan lideri asrin lideri reisimiz usta hamlelerle bölgeye hizaveriyo. Eeee müslüman bir osmanli torunu basimizda olunca böyle sahlaniyo ülkemiz
    Cevapla
  • karadeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    ben ce tunus ve fas ve cezayır ıle de bu sekılde adımlar atılmalı.sonrası basta sısı olmak uzre dunya dusunsun ve dogru yolu bulsun.bız adalket ıstıyoruz. hakkımızdan fazlasını degıl ama goz koyanlarıda nasıl bır cıkmazlıgın ıcıne soktugumuzuda dunya gordu.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoş geldin reis.
    Cevapla
  • Ülkeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Tunus'lulara hiç güvenmiyorum. Dikkat etmek lazım. Geçmişte Osmanlıyı da sattılar bunlar. Tarih ve Tekerrür. Dikkat lütfen.
    Cevapla
  • selami 4 yıl önce Şikayet Et
    tunus degil cezayirliler satti ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de tarihi zirve! İşte Erdoğan-Haniye görüşmesinde öne çıkanlar...
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!