Başkan Erdoğan'dan 'Koronavirüs' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Senegal'den dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan dünyayı sarsan Korona virüsü ile ilgili harekete geçildiğini açıkladı.

Başkan Erdoğan'dan 'Koronavirüs' açıklaması
Başkan Erdoğan'dan 'Koronavirüs' açıklaması
GİRİŞ 29.01.2020 13:47 GÜNCELLEME 03.02.2020 17:08
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce insanı etkisi altına alan koronavirüs tehlikesi nedeniyle ölenlerin sayısı 132'ye çıktı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Senegal'den dönüşünde, uçakta, Haber7 yazarı Esra Elönü'nün de aralarında bulunduğu gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na Çin'de bulunan vatandaşların ülkeye getirilmeleri için talimat verdiğini söyledi.

 

İşte Erdoğan'ın o açıklaması....

SORU: Koronavirüs hızla yayılıyor. Çin’de çok sayıda insan hayatını kaybetti. Çok sayıda insan etkilenmeye başladı. Bazı ülkeler tedbirler açıkladı. Türkiye insanların dolaşımı sınırlandırmak, bazı noktalarda engellemek gibi büyük adımlar atar mı?

 

ERDOĞAN: TALİMAT VERDİK

Sağlık Bakanımızın bu konudaki temkinli açıklamaları şöyle: “Bizde henüz herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.” Ancak Çin’de de 25 kadar Türk, 10 kadar da Azeri vardı. Onların Türkiye’ye dönme gibi arzuları var. “Tedbirlerinizi alın, Azeri kardeşlerimizi de dahil edin. Karantinaya almak suretiyle bu kardeşlerimizi Türkiye’ye getirelim” dedik. Türkiye içinde şu an itibarıyla herhangi bir sıkıntı söz konusu değil ama arkadaşlarımız oraya dayalı olarak da her türlü tedbiri alarak adımlarını atıyorlar.

PEKİN BÜYÜKELÇİSİ VATANDAŞLARIN GETİRİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, yurda getirilecek vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

"Virüs tespit edilmedi. En kısa zamanda getireceğiz.  Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Japonya vatandaşlarının bir kısmı ülkesine gönderildi. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye'ye getirilecek. Türkiye'ye getirilişlerinde belirli karantina şartları uygulanacak. Belirli prosedürler uygulanacak. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Bize yansıyan bilgimiz dahilinde olan bir Türk vatandaşında virüs yok."

DIŞİŞLERİ: TAHLİYE BAŞLADI

Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Hubei eyaletindeki Türk vatandaşlarının tahliyeleri için çalışma başlatıldığını açıkladı.

YORUMLAR 25
  • Nurdan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çine uçuşları durdurun onlarda gelmesin. Ülkemizde çinli turist istemiyoruz.
    Cevapla
  • Nurdan Ulucan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çine uçuşları durdurun onlarda gelmesin.
    Cevapla
  • .......... 4 yıl önce Şikayet Et
    Lutfansa durdurdu....Biz devam ediyoruz daha.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına çin den uçak yolcu falan almayın bir süre. Çok mu zor.
    Cevapla
  • Saffet ilhan 4 yıl önce Şikayet Et
    10 tane kadarda azeri var denilmiş yanlış bir terim azerbaycan türkü demek lazın azeri diye bir ırk yoktur... 2 devlet tek millet diye boşunamı diyoruz... azeri ne demek ??
    Cevapla
  • Asafhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Azeri deyince akla Türk gelir zaten
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağız alışkanlığı desek. Kastımız yok ya ,yıllarca bu devlet azeri dedi şimdi yeni yeni hem onlar hem de biz öğreniyoruz. Altında bi şeyler aramamak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi