Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yakın! Kritik isim hakkında FETÖ'den dava açıldı

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e FETÖ’ye yardımdan dava açıldı. Çelik’in 7 Şubat 2012’de MİT kumpasından 1 gün sonra 22 gazinin MİT görevlileri aleyhine yaptığı suç duyurusunu organize ettiği belirlendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yakın! Kritik isim hakkında FETÖ'den dava açıldı
Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yakın! Kritik isim hakkında FETÖ'den dava açıldı
GİRİŞ 30.01.2020 06:41 GÜNCELLEME 30.01.2020 06:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “FETÖ’ye yardım” soruşturması tamamlandı. Çelik’e “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “kamu görevlisine alenen hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamaları yöneltildi. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter üzerinden hakaret eden Çelik’in zincirleme şekilde ‘Kamu Görevlisine Hakaret’ suçunu işlediği belirtildi.

 

YARSAV’A 17 BİN TL

İddianamede, hakimlik mesleğinden istifa ettikten sonra Çelik’in FETÖ’nün kontrolüne geçen ve KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ne (YARSAV) HSYK üyeliği seçimi sürecinde 17 bin lira bağış yaptığı bilgisi de yer aldı. Şüphelinin savunmasının aksine 2014’te YARSAV’ın göstermiş olduğu adayların birçoğunun sonradan FETÖ/PDY irtibatı sebebiyle kamudaki görevlerinden çıkarıldıkları belirtildi.

 

417 GÖRÜŞME

Savcılık, Celal Çelik’in GSM hattı ile hakkında FETÖ/PDY üyeliği/yöneticiliği suçundan soruşturma/kovuşturma yürütülen çok sayıda kişi ile olağanın ötesinde çok yoğun irtibatının bulunduğuna dikkat çekti. Çelik’in kamu görevinden ihraç edilen tetkik hakimi Kazım Uslu’nun telefonuna ByLock programı yükleyen kişi olarak beyan edilen Yargıtay Tetkik Eski Hakimi Mustafa Savaş adına kayıtlı telefonla toplamda 118 kez irtibat kurduğu ifade edildi. Çelik’in FETÖ üyesi olmaktan yargılanan YARSAV eski başkanı Murat Arslan’la da 417 kez görüştüğü belirtildi.

VE O SUÇ DUYURUSU...

7 Şubat 2012 MİT krizinde Ankara’da serbest avukatlık yapan Celal Çelik’in, MİT’çilerin ifadeye çağırıldığının ertesi günü 22 gazinin yaptığı suç duyurusunda da parmağı çıktı. Çelik’in gazilere FETÖ’den aldığı bilgilerle ulaştığı, suç duyurusu dilekçesini FETÖ’nün oluşturmak istediği algı doğrultusunda gazilerin milli duygu ve hassasiyetlerini istismar ederek imzalattığı, dilekçe içeriğinde öne sürülen hususlar ve olguların 7 Şubat günü MİT krizinin gerçekleştiği günden sonra bir gün içerisinde hazırlanıp gazilere imzalattırılmasının mümkün olmadığı kaydedildi. İddianamede, gazilerin ifadeleri de yer aldı. Bu kapsamda gazilerin, dilekçe içeriğini tamamen Celal Çelik’in hazırladığını ve şikayette bulunmaları sonrasında da basın açıklaması yapılması hususunda kendilerini yönlendirdiğini beyan ettikleri belirtildi.

FETÖ İLE İŞBİRLİĞİ

İddianamede şu satırlar yer aldı: “Celal Çelik’in 7 Şubat MİT Kumpası sürecinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yargı ve emniyet teşkilatındaki mensuplarıyla eş zamanlı olacak şekilde Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı ve diğer MİT görevlilerinin PKK/KCK silahlı terör örgütü ile iş birliği içerisinde hareket ediyormuş şeklindeki FETÖ/PDY örgütünün oluşturmaya çalıştıkları algının oluşmasına izah edilen eylemleri ile katkıda bulunduğu anlaşılmıştır.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 15
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetö soruşturmaları daha Sivillere inmedi? İnince herkes görecek Fetönün Siyasi Ayağı ilk Kimlerden başlayacak?.
    Cevapla
  • Köroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler çok mu matah. Hayırlı bir iş yaptıklarını görmedim.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    önceden yerleştirilmiş kriptodur. gerçek chp liler asla FETÖ cü değildir.
    Cevapla
  • UMUt 4 yıl önce Şikayet Et
    CHPKK ip sap zaten fetönün siyasi ayağıdır. bilmayaen mi var da efendi neden chp destekleniytor.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Kimseyi kandırmasın? Bu işin Öncesi Möncesi yok! 15 Temmuz gecesi Darbeci Tankların kontrolünde Hava Limanından çıkış yapan Kılıçdaroğlu Chp Grup Toplantılarında bile Fetöcülerin İsimlerini tek tek okutuyor?... CHP ,de işin içinde?.
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda asla asla deme...
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Meral Akşener'in neden hâlâ bu kadar rahat bırakılmasını anlamıyorum. Darbe girişimi öncesi konuşmaları unutmadım. "Ben başbakan olacağım." "Ayın 15'inden sonra neler olacak." " Yurtta sulh, cihanda sulh" sözlerini sık sık tekrar ettiğini hatırlayalım. Tesadüf diyende boş konuşur.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu iki de bir fetönün siyasi ayağı açıklansın diyordu ya hani..İşte yavaş yavaş siyasi ayaklar ortaya çıkıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu