Sağlık Bakanı Koca: Çin'den gelen tüm uçuşlar durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu ve Çin'den gelen tüm uçuşların iptal edildiğini söyledi.

GİRİŞ 03.02.2020 15:09 GÜNCELLEME 03.02.2020 16:17
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korana virüsü ile ilgili bilim kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamasında “ Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin’den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği konusu tekrar değerlendirilerek aldığımız kararı kamuoyuyla da paylaşmış oluruz” dedi.

"ÇİN'DEN GELEN UÇUŞLAR DURDURULDU"

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satırbaşları:

Öncelikle İdlib'deki yaralı askerlerimizin durumu iyi, bunu söyleyebilirim. Koronovirüsü bizde yok. Özellikle son günlerde salgının merkezi olan Wuhan şehri iken, olgu sayılarının giderek diğer şehirlere ve eyaletlere de uzamış olması ve sayıların giderek artması nedeniyle Çin’den gelen uçuşların belli bir süreyle olması şeklinde Bilim Kurulu’nun bir önerisi oldu. Bu süre zarfında hem enfeksiyon zehrinin pik yapacağı ve devamında nasıl bir tedbir alınması gerektiğiyle ilgili tekrar değerlendirilebileceği düşünüldü. Bu çerçevede biz de belli bir gün vererek Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin’den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği konusu tekrar değerlendirilerek aldığımız kararı kamuoyuyla da paylaşmış oluruz.

 

 

YORUMLAR 31
  • ERMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün yeni havaalaniında çalışan arkadaş foto yolladı . Pekinden hala uçak geliyor . Bu arada istanbulda dolaşanların çoğu Türk asıllı Kazak,Türkmen,Kırgız ,özbek yada japon ,koreli .
    Cevapla
  • Devdaa 4 yıl önce Şikayet Et
    On binlerce Çinli sokkakta dolaşıyor. Virüs taşıma ihtimali var.ulkeyi insanlarımızı tehlikeye atmayın. Çok geç kaldınız. Uçuar kapansın. Gelen malllar kontrol edilsin
    Cevapla
  • vatoz 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinden gelen hiçbir şeyin ülkemize girişine izin vermeyelim
    Cevapla
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Birden bire bukararın alınması garip Çarşamba’ dan itibaren denilmesi daha bir garip. ALLAH sonumuzu hayır etsin...
    Cevapla
  • byrm 4 yıl önce Şikayet Et
    geçkalınmış gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri