Bakan Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklama: Esed'e tepki, Rusya'ya çağrı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeniden Asya Girişimi toplantısında konuştu. Esed rejiminin askerimize düzenlediği saldırıya tepki gösteren Çavuşoğlu, Rusya'ya da ateşkes ve siyasi sürece destek sağlaması için çağrı yaptı. Çavuşoğlu, Astana ve Soçi süreçleriyle ilgili de, "Tamamen ortadan kalkmadı ama yara aldı" dedi.

GİRİŞ 04.02.2020 12:07 GÜNCELLEME 04.02.2020 12:49
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeniden Asya Girişimi toplantısında konuştu. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İDLİB'DE 8 ŞEHİT VERDİĞİMİZ SALDIRI

 

Son günlerde İdlib'de ciddi bir gerginlik oldu. Dün de 8 şehidimiz var. Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor.

Burada Rusya'ya önemli görevler düşüyor. Bir an önce kalıcı ateşkes ve siyasi sürece ivme kazandırmak istiyoruz. 

"ASTANA VE SOÇİ YARA ALDI"

Astana ve Soçi sürecinde Rusya bizimle beraber ortaklardan birisidir. Rejimin saldırganlığını acilen durdurmamız gerekiyor. Lavrov'a verdiğim mesaj da bu. Astana ve Soçi süreçleri tamamen ortadan kalkmadı ama yara almaya başladı.

Bizim ve Rusya'nın gözlem noktaları var. Gözlem noktalarımızın amacı ihlalleri gözetlemekti. Rejim sürekli orada teröristler var gibi bir bahaneyle İdlib'i almak için saldırıyor. 

"Rejimi kontrol edemiyoruz" bahanesini doğru bulmuyoruz.

ABD'NİN SÖZDE BARIŞ PLANI

Filistinlilerin Kudüs davasını tek başımıza olsak da destekleyeceğiz. 

Sadece İslam dünyası olarak değil, birçok Avrupa ülkesinin de açıklamaları ortada. İş birliği içinde olmamız, birlikte hareket etmemiz gerekiyor.

KORONAVİRÜS SALGINI

Hiçbir Çin vatandaşının mağdur edilmesini istemeyiz. Türkiye'deki Çin vatandaşlarının da ülkelerine güvenle dönmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.

Çin ihtiyaç duyduğu sürece ilave tıbbi yardım malzemelerini ulaştıracağız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejim denilen robotlar 2 aydan beri prova yapıyordu.Türkiye hep can yanınca can yakıyor. Israil gibi habersiz anında tarumar edilmeli.Açıklama beklemekle tiyatro seyrediyoruz.Dünyanın İnsanı yardım derneği Türkiye.Nedense yardım edilenler arasından hainlerde ,Türk milleti aleyhine çalışıyor.
    Cevapla
  • Hakdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Rus tetikçi timleriyle ilgisi olabilir mi ?????
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Pek bişey değişmedi sanırım. Önceden ABD PYD'yi İŞID bahanesi ile kulanarak Petrol kuyularına oturup, İsraile karşı olan İran milislerine karşıydı. Şimdi PYD kartını Rusya aldı. ABD yine PYD'ye ekonomik ve askeri yardıma devam edecekler, ve Rusya tarafından da PYD'ye ESED asker kıyafetleri giydirilip "ha Alı VELİ, ha Veli ALİ" olacak şekilde yeni bir dönemdeyiz...
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    esadın bu saldırlarının ve kazanımlarının yarın telafisi olmaz türkiye için bedeli çok daha ağır olur tedbirler en üst seviyede alınmalı esadın türkiyedeki 4 milyon suriyeliyi ve idlip ve diğer harekat noktalarındaki bunulan 4 milyonu suriye topraklarına geri alacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir NATO müttefikini yanına çekmek, RF’ye çok ciddi avantajlar sağlar. Diğer yandan İncirlik ve Kürecik’in kapatılması, İran’ın Türkiye’den tehdit algılamasını giderek azaltacak ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesini sağlayacaktır. Zamanla bu iki ülke İsrail’e karşı müttefik haline gelir. Türkiye, İran ve RF’nin beraber hareket etmesi, Çin’in bu üçlüyü dışarıdan desteklemesi, bütün bölge ülkelerini yeni oluşan bu kutba çekecektir. Böylece hem ABD’nin hem de Avrupa’nın, Ortadoğu, Kafkaslar, Kuzey Afrika ve Balkanlardaki etkinliği kırılacaktır.Washington, Türkiye’yi kaybetmek istemiyorsa dikkatli davranmak zorundadır.
    Cevapla
  • Sırdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hıdir kardeş sen bir tarihe baksana iran ne zaman bize dost olmuski her zaman bizi arkadan vurmuş İslam alemi içinde fitnedir iran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi