CHP'nin belediye araçlarını mitinglerde bedava kullandığı ortaya çıktı

Yeni Şafak Gazetesinde yer alan habere göre; Avcılar Belediyesi’ne ait araçların CHP mitinglerine çalıştığı tespit edildi. Araçların, CHP’nin miting dönemi boyunca 3 milyon 935 bin 349 kilometre yol yaptığı ve 4 bin 813 sefer karşılığında ise hiçbir ücret alınmadığı belirlendi.

CHP'nin belediye araçlarını mitinglerde bedava kullandığı ortaya çıktı
CHP'nin belediye araçlarını mitinglerde bedava kullandığı ortaya çıktı
GİRİŞ 05.02.2020 07:13 GÜNCELLEME 05.02.2020 15:13
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CHP’li Avcılar Belediyesi’ne ait kurum araçlarının partinin mitinglerinde mevzuata aykırı olarak görevlendirildiği ve etkinlik adı altında mitinglere katılımcı taşıdığı tespit edildi. Avcılar Belediyesi’nin mevzuata aykırı olarak görevlendirdiği araçların toplam 4 bin 813 sefer gerçekleştirdiği, seferler için toplamda 3 milyon 935 bin 349 kilometre yol katettiği ve yapılan araç görevlendirmeleri karşılığında ilgililerden hiçbir ücret talep etmediği ortaya çıktı.

 

MİTİNGDEN MİTİNGE

Sayıştay tarafından yapılan incelemede, yapılan seferlere ilişkin örneklere de yer verildi. Avcılar Belediyesi’nin etkinlik adı altında yapılan Yalova, Edirne ve İstanbul Maltepe’ye araç görevlendirmelerinin 24 Haziran seçimleri öncesi CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de söz konusu yerlerdeki mitingleriyle aynı günlerde olduğu tespit edildi. Sayıştay, "Belediye bütçesinden siyasi partiler için harcama yapması, belediye hizmet araçlarının siyasi partilerin işleri için bedelsiz olarak kullandırılması mevzuat hükümlerine aykırıdır" ifadesini kullandı.

 

CHP’YE TAHSİS EDİLDİ

Özel Kalem Müdürlüğü’ne tahsis edilen bir makam aracın da nasıl CHP mitinglerinde görevlendirildiği şu ifadelerle anlatıldı: "Söz konusu otobüs görevlendirmeleri dışında kiralanarak Özel Kalem Müdürlüğü’ne tahsis edilen araç Haziran ayı boyunca herhangi bir görev kağıdı olmaksızın, Türkiye’nin 17 iline gitmiştir. Gitmiş olduğu illerde taşıt tanıma sistemi ile idare bütçesinden akaryakıt aldığı tespit edilmiştir. Akaryakıt alınan şehirler ile bulguda bahsedilen Cumhurbaşkanı adayının miting yaptığı şehirler ve miting tarihleri birlikte değerlendirildiğinde söz konusu aracın siyasi parti hizmetinde görevlendirildiği ortaya çıkmaktadır."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 44
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben avcılarda oturuyorum, değirmenci dönemiyle başlayan chp yağmacılığı ne yazık ki konumu itibariyle çok iyi yerlere gelebilecek bu güzel ilçeyi Türkiye nin en borçlu ilçelerinden, talan ve borç batağına sürükledi. Son seçimde yine aynı kafalar geldi ne yazık ki, en iyi bildikleri şeyi çok güzel yaptılar.söz verip kandırdığı chpli işçilere tekmeyi bastılar.
    Cevapla
  • aboo 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuç madem tespit edilgi chp den zararı alın iş bankasın dan kovun belediyelere cezayı kesin buna görevi kötüye kullanlarn işine son vedrin
    Cevapla
  • cemil inanch 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee Devletin malı deniz .
    Cevapla
  • Kabil 4 yıl önce Şikayet Et
    Her kuruşunu tahsil edin.
    Cevapla
  • Şerif 4 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeyi kollarımla değil aklımla yöneteceğim diyen Avcıların belediye başkanı var. Deprem için bizden bir şey istemeyin aklı olan Avcıları terk eder diyen Avcıların belediye başkanı var NE BELEDİYE BAŞKANI AMA DEĞİL Mİ!!!......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!