Anadolu Yayıncılar Derneği'nden CHP'ye tepki

CHP dilinden düşürmediği basın özgürlüğünü, kendisi söz konusu olunca rafa kaldırdı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Anadolu Yayıncılar Derneği, "CHP’nin CNN Türk’e çıkmama konusunda almış olduğu kararı çifte standart bir politikanın tezahürü olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden CHP'ye tepki
Anadolu Yayıncılar Derneği'nden CHP'ye tepki
GİRİŞ 07.02.2020 13:28 GÜNCELLEME 07.02.2020 13:28

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle;

"CHP’nin almış olduğu hiç bir karar haddizatında bizi ilgilendirmez. Ancak söz konusu olan basın özgürlüğü ise bizim de bir kaç cümleyle tepkimizi göstermemiz gerekmektedir.

Anadolu medyası anayasada ifadesini bulan Basın hürriyetinin takipçisidir. Hangi siyasi partinin hangi televizyon kanallarına çıkıp hangilerine çıkmayacağı kendi kararlardır. Ancak bunu parti kararı haline getirmeleri demokrasinin özüyle bağdaşmaz.

Kamuoyu önünde bir medya kuruluşuna çıkmama kararı aldıklarını deklere etmek, medya üzerinde baskı kurma anlamı taşımaktadır. Yıllar boyunca basın özgürlüğünden dem vurup, parti politikalarına aykırı yayın yaptıkları gerekçesi ile çıkmama karar almak eleştiriye tahammülsüzlüğün en önemli göstergesidir. Öyle tahmin ediyoruz ki iktidarda olsalar kendilerini eleştirenleri kapatıp susturacaklar. Oldum olası medyayı arka bahçesi gören CHP’nin tarihi bu tür demokratik tahammülsüzlükle doludur.

Anadolu Yayımcılar Derneği olarak basın ve ifade özgürlüğünü sonsuza kadar savunacağımızı bildirir, CHP’nin almış olduğu bu kararı tasvip etmediğimizi beyan ederiz."

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! SGK anlaşmayı duyurdu
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!