Başkan resti çekti! 'Eğer yapmazlarsa' deyip, Rusya'ya mesajı verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısının ana gündem maddeleri İdlib’deki saldırı ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tepki çeken sözleri oldu.

Başkan resti çekti! 'Eğer yapmazlarsa' deyip, Rusya'ya mesajı verdi...
Başkan resti çekti! 'Eğer yapmazlarsa' deyip, Rusya'ya mesajı verdi...
GİRİŞ 12.02.2020 06:11 GÜNCELLEME 12.02.2020 06:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rejimin şubat sonuna kadar çekilmesi için süre verdiklerini hatırlatan Erdoğan “Rusya ile mutabakat hâlinde işleri yürütmeye devam edeceğiz. İran da bu sürece dâhil olmak istiyor. Üzerimize düşen neyse yapacağız. Diplomasi, verdiğin sözü yerine getirmeyi gerektirir. Biz de masada verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Şubat sonuna kadar yapıldı, yapıldı. Yapılmadı kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” ifadelerini kullandı.

ET VE TIRNAK GİBİYİZ

Toplantıda KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın büyük tepki çeken sözleri de gündeme geldi. Erdoğan, Akıncı’nın açıklamalarının çok talihsiz bir beyan olduğunun altını çizerek “Hatay, anavatanın bir parçasıdır. Tayfur Sökmen de bir millî mücadele kahramanıdır. O dönem bu karar daha güçlü olabilmek için alınmıştı. KKTC ile Türkiye etle tırnak gibidir. Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ondan önce Fazıl Küçük gibi isimler var. Bu çıkış onların mücadelelerini de hiçe saymaktır. Çok saygısız bir açıklama. Kıbrıs Türkü’nün bunu kabul edeceğini sanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 13
  • Nefer-i Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Oraya bir vali atasak kim bize ne yapabilir ??? 82. vilayetimiz olur o kadar..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    CUMHURBAŞKANINA YENİ TUZAK .... Ülkemizin siyasi hedefleri ile bunları desteklemede zor duruma düşürülecek şekilde askeri güç dağıtımı amaçlanmasına ve Osmanlının son dönemi gibi Galiçya, Filistin, Yemen ,Libya vs gibi farklı merkezlerde savaşa sürüklenmesi ilginç?. Irak..Suriye...Kıbrıs doğalgaz yataklarında hakların korunması...Libya konusu... Birden gündeme getirilen Yunanistan adaları??..İdlipp vee Kıbrısta AKINCI'nın konuşmaları hep "Türkiyenin gücünü parçalayıcı bir senaryo?? Tüm bunların ardından Güneydoğuya "NATO ŞAPKASIYLA ECNEBİLER DE GELİRSEEE"...Tombalaaaa..Çok dikkat etmeliyiz..
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Enosis katliam yaparken Türkiye garantör Ülke bize sahip çıkmalı diye bas bas bağıran Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını dökülen şehit kanlarından sonra almıştır sen Avrupa hayali peşinde olabilirsin Akıncı ama biz o şehitlerimizin hatırasını yok sayamayız gerekirse oraya bir Vali atanabilir 82 ci İlimiz KKTC olur
    Cevapla
  • avsar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıslıların birçoğu maalesef milli ve dini değerini ytirimiş, rumlaşmış, aklı kalbi işgal altına alınmış mangutlaştırılmış halde. Birçoğu rumun altına atmayı tercih edecek durumda. Doğu Türkistanda ki temiz, nezih müslüman Türklerle tekrardan iskan politakısna dönülmeli bu ucube nesilden, öncü nesli yetiştirilmeli. Yakın zamanda Kıbrısta Türkiyeye karşı ayaklanma olursa şaşırmayın.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Türkiye’nin Başına bir Nusibet gelmeden Önce Önlem almalı ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor