6 siyasi parti ile ilgili harekete geçildi!

Anayasa Mahkemesinin 6 siyasi partinin 2018 yılına ait mali denetimlerine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 siyasi parti ile ilgili harekete geçildi!
6 siyasi parti ile ilgili harekete geçildi!
GİRİŞ 12.02.2020 09:47 GÜNCELLEME 12.02.2020 09:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Buna göre, Milliyetçi Türkiye Partisi, Genç Anadolu Partisi, Doğru Yol Partisi, As Parti, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi ile Yenilikçi ve Değişim Partisinin 2018 yılı kesin hesap incelemelerinde uygunsuzluk tespit edildi. 

 

 

İncelemede, hesap verebilir şekilde kayıt, belge ve düzenin oluşturulmaması nedenleriyle bu partiler hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. 

Ayrıca, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi ile Yenilikçi ve Değişim Partisi sorumluları hakkında da mali denetim kapsamında istenen belgeleri süresinde vermedikleri ve edinilen malların, menkul kıymetlerin ve her türlü hakların değerleriyle edinim tarihlerini ve şekillerini gösteren listeyi göndermedikleri gerekçesiyle de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

 

 

YORUMLAR 8
  • sdf 4 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi birde şu rüşvetçi yandaş fetöcu CHp ye de elatsa
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    AKP meclis kararıyla fetöcü ve teröre destek veren başta chp olmak üzere tespit edilen pkk ve fetöcü vekillerin dokunulmazlığını düşürsün yargı süreci başlatsın daha ne bekliyor içimizdeki uru pisliği mikrobu temizleyin...
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekili, milletin vekili değilmi? dokunulmazlıklar kaldırılsın. Terör ve destekcilerinin tüm mal varlığına el koyup vatandaşlıktan çıkartılsın
    Cevapla
  • Bozok yaylası 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp nerde o bu listeye girmiyor mu
    Cevapla
  • Sivaslı Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan ziyade, devletimizin temeline dinamit koymaya çalışan, devlete düşmanlık eden malum partilere soruşturma yapılsın. Suçlular hakkında cezai işlem uygulansın, ağır cezalar verilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek