Adalet Bakanı Gül'den Kadir Şeker açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi'nde gerçekleştirilen Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı'nda Kadir Şeker davası hakkında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.02.2020 10:52 GÜNCELLEME 12.02.2020 14:46
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, 'Kadir Şeker ile ilgili, "Olay çok yeni zaman tanımak lazım. Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var. Cinayet soruşturması sürüyor." ifadelerini kullandı.

 

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya'da Özgür Duran’ı (32) sevgilisi Ayşe D.’yi (35) döverken engellemek istediği sırada çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül'ün açıklamaları şöyle:

 

 

Olay çok yeni zaman tanımak lazım. Savcı verileri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde karar varılacak. Savcılık makamı kişilerin sadece aleyhine verileri toplayan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olan ne varsa onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var. Cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafa mıdır, hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur... Bir haksız tahrik midir... Bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra ortaya çıkacaktır. Hakim savcı da sizin bizim gibi bir insan. Onların da bir vicdanı, kalbi var. Veriler çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir. Bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıdır. Bir kişi tutuklu olunca kesin baştan bir mahkum olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye mahkum oldu, suçludur demek doğru değildir. Salıverildi diye, serbest brakıldı diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında hakim savcının vereceği kararla çıkacaktır. Dolayısıyla hepimiz bu sonucu bekleyeceğiz.  

YORUMLAR 16
  • HEVAL 4 yıl önce Şikayet Et
    bozuk toplumu toplum düzeltir. kadir gerçekten ardım amaçlı olaya kalkışmış ise suçsuzdur. ifade değişikliği tehditten olabilir araştırmak sorgulamak gerekir.
    Cevapla
  • kimse demesin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse şunu demesin adam kadını döverken herkes seyretti, kimse müdahale etmedi demesin . Peki müdahalenin sınırı nedir ? peki bu sınırı kim nasıl belirleyecek ? nasıl ayarlayacak ? ne yapmak gerekiyor ? Kimi insanlar var ki müdahale etmesen etmedi derler. Etsen kıvamında etmedi derler. O zaman diyeceksin ona m! buyur gel sen müdahale et.
    Cevapla
  • yy888 4 yıl önce Şikayet Et
    toplum baskısı yüzünden adamcağız diyemiyorki kadir elinde bıçakla gezen kadının ifadesinde belirttiği gibi dövmediği kadını dövüodu diyerek bıçakla kalbini deşen, bir katildir
    Cevapla
  • Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    Doktor olacaktı hayalleri vardı ama cebinde bıçaksız gezmezdi corona virüsüne çözüm bulacaktı ama soğukkanlı bir biçimde kalbe bıçağı sapladı
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadir ceza almalı kimse devletten üstün değildir o zaman bizde silahlanalım kimi suçlu görürsek öldürülim böylece devlet Polis maaşlarından kurtulmus olur
    Cevapla
  • aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    hakan bey belki o tartışma özgür haklıydı.bir de o var.bu kadar vebal alıyorlar.bu duruma geldik.gidişatımız iyi değildir.
    Cevapla
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    neden ? Kadir senin gibi duyarsız olmadığı için mi? olayı anlamamışsın bile., Kadir in silahı yokmuş ki...
    Cevapla
  • aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Elim cebimdeki bıçağa gitti diye kendisi itiraf ediyor.Naıl ortada suclu olmuyor?söldürülen kişide bıçak yok.katil öldürdüğü kişiden daha cüsselidir.bıcak kullanmadan da gücü yettirebilirdi.Ayrıca öldürülen kişi kadını dövmemiş kadın da darp izi yoktur.Kadını dövse bile karşılığı dövülmektir.Yine öldürmek değildir. Meşru mudafa olması için öldürülen kişinin de bıcakla saldırması gerekirdir.Veya kendisine mudafa eden kişiden daha cüsseli olması gerekirdir.Ortada kasten cinayet vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti