James Jeffrey ile ibrahim Kalın'dan Külliye'de önemli görüşme

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanlığındaki temaslarında, ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.

GİRİŞ 12.02.2020 16:33 GÜNCELLEME 12.02.2020 16:37
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin Suriye Özel Temsilci James Jeffrey ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal arasındaki görüşmeye ilişkin, "Jeffrey, ABD’nin NATO mütteki Türkiye'nin yanında olduğunu tekrarladı" dedi.

 

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'li James Jeffrey ile Bakan Yardımcısı Sedat Önal arasında gerçekleşen görüşme sonrası yazılı açıklama yaptı. Aksoy, görüşmede James Jeffrey'in Suriye rejiminin İdlib'deki saldırısı nedeniyle şehit olan 5 asker için ABD hükümetinin taziyelerini ilettiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Jeffrey, ABD'nin NATO mütteki Türkiye'nin yanında olduğunu tekrarladı. Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, İdlib'de sahada giderek kötüleşen durum ve son gelişmeler hakkında bilgi verdi. İdlib'de Astana ve Soçi kapsamında varılan mutabakatların uygulanmasına atfettiğimiz önemi vurguladı. Görüşmede ayrıca, sahadaki insani durum ve siyasi süreç gibi Suriye sorununun diğer boyutları ele alındı. Bu alanlarda uluslarası toplumun aktif bir rol oynaması gerektiğinin altı çizildi."

"GÖZLEM NOKTASININ VURULMASI KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyet ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görüştü. Kalın-Jeffrey görüşmesinde İdlib'de rejim tarafından Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

ULUSLARARASI TOPLUMUN DESTEĞİ ŞART

Görüşmede İdlib'de yoğunlaşan krizin çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Rejim tarafından Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. İdlib mutabakatı çerçevesinde askerlerimizin ve sivillerin korunması konusunda Türkiye’nin kararlılığı güçlü bir şekilde vurgulandı.

İdlib mutabakatının korunmasının önemine vurgu yapılırken yaşanan insani krizin daha da derinleşmemesi için tüm ülkelerin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği ifade edildi. Siyasî çözüm sürecinin işletilebilmesi için rejimin saldırılarının sona ermesi gerektiği ve anayasa komitesi çalışmalarının hızlandırılması ile adil ve özgür bir seçim ortamının sağlanması konularında uluslararası toplumun somut desteğinin önemine işaret edildi.

TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞI YENİLENDİ

İdlib’deki sivillere yönelik rejim saldırılarının artmasıyla büyük bir insani trajediye dönüşen göç dalgasının önlenmesi için diplomatik girişimlerin ivedilikle arttırılması gerektiğinin altı çizildi. Bölgedeki terör unsurları ile ayrım gözetmeksizin, mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığı yinelendi. Görüşmede Libya ile ilgili son gelişmeler ele alınırken ateşkesin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve siyasi sürece geçişin önemi vurgulandı.

 

 

YORUMLAR 27
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın MSB Bakanımız Akar NATO toplantılarında "güleç ve el sıkışmaları"...Sayın KALIN'ı da böyle güleç görünce " Türk misafirperliği" haricinde ABD ile işler iyi gidiyor diye anlıyoruz sanki. Ama " ABD ile el sıkıştıktan sonra parmaklarınızı saymassanız" ..Vee JEFRY'in "şehitlerimiz var, Suriye konusunda Türkiyenin arkasındayız sözlerine kanarsanız". Tıpkı Saddama geçmişte "Kuveyte gir diye yeşil ışık yakan" ABD'nin daha sonra Irak'ın başına ne çoraplar ördüğü durumla da karşılaşabiliriz..
    Cevapla
  • Haber okumaktan 4 yıl önce Şikayet Et
    bıktım artık Banene amarikadan Banene amrikadan diyen erbakan nerdeeeeeeeeeee bunlar nerde.
    Cevapla
  • YAŞAR 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya verdiğin 5 bin tır silah ne olacak...
    Cevapla
  • Simsek 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye şirin görünmek icin birde Türkce konuşuyor. Suriyede bizi tongaya düşürdüğünüzü ve F35 leri unutmadik Patriotlarda daha aklımızda. Hele hele Ekonomik tehditleri hic unutmadik.
    Cevapla
  • Atlı Geliyor Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan tiyatrosu hiç bitmeyecek. Kendimiz dışında kime kaldıysak kara güne kaldık. Amerika, Gölge etme başka ihsan istemez. Gelse ulu çınarı mısın altında dinlen. Aman dikkat bile demem. Çünkü hala aklımız başımıza gelmediyse vay başımıza gelenlere ve geleceklere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?