Gezi davasındaki tartışmalı karara Başkan Erdoğan'dan ilk tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gezi olayları davasında yargılanan aralarında Osman Kavala ve Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 9 sanığın beraat etmesi kararına tepki göstererek, " Gezi olayları tıpkı askeri darbe gibi, tıpkı terör gibi alçak bir saldırıdır." dedi.

GİRİŞ 19.02.2020 11:59 GÜNCELLEME 19.02.2020 12:46
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Gezi Parkı Davası'dan dün verilen tartışmalı beraat kararlarına tepki göstererek, "Dün yaşanan gelişmeler bize Gezi olaylarını bir kez daha hatırlattı. Gezi devlete ve millete karşı sivil bir kalkışma halini almıştı.Bay Kemal bunu aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler bu aldatılan gençlere bu ülkede milyonlarca ağaç ve fidan dikmiş bir hükümete ağaç sökme yaftası yapıştıranlara ben sadece lanet okurum." dedi.

 

 

Başkan Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Dün yaşanan gelişmeler bize Gezi olaylarını bir kez daha hatırlattı. Taksim’deki Gezi Parkı’nda ağaç ve çevre hassasiyeti ile başlayan olaylar devlete ve millete karşı bir sivil kalkışma hareketini almıştı.

BEN SADECE LANET OKURUM

Şimdi her şeyi ekranda izlediniz. Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ'nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal bunu aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler bu aldatılan gençlere bu ülkede milyonlarca ağaç ve fidan dikmiş bir hükümete ağaç sökme yaftası yapıştıranlara ben sadece lanet okurum.

BİR MANEVRA İLE BERAAT ETMEYE KALKTILAR

12 tane ağaç bir yerden kaldırılıp başka bir yere taşınacak. Bunu PKK terör örgütünün oyuncağı olarak bir kişinin çağrısı ile orada bir şov başlatılacak.Bu hadisenin en küçük bir masum tarafı yoktur. Kimin ne olduğunu bilmeniz açısından bu çok önemli bakınız bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Bunlar ciddi anlamda Soros türü bazı ülkeleri ayakalandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı malum içerideydi bir manevra ile onu dün beraat etmeye kalktılar.Gezi olaylarının doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolarken dolaylı maliyeti ise yüzlerce milyar doları bulmuştur. Faizler ilk defa Gezi olayları ile tırmanmaya başlamıştır. Bunların sayesinde işsizliğin çift haneye çıkması da enflasyonun zıplaması da aynı dönemde yaşanmıştır.

SEVSİNLER SENİN AYDINLIK GENÇLERİNİ

Sevsinler senin aydınlık gençlerini bunlar tamam ile sayenizde aldatılmış gençler. Siz değil misiniz bu ülkede yıllarca terörist olarak tescil edilmiş kişileri resimlerin AKM’ye asan sizler değil miydiniz? Taksim meydanında anıta bu posterleri kimler geldi astı. Bay Kemal işte bu posterleri senin takımın taktı. Bizim aldatılmış gençlere ihtiyacımız yok bizim bu vatan için fedai can edecek gençlere ihtiyacımız var.

AK PARTİ'YE KATILDILAR

Afyon'ın Bolvadin ilçesi Bilecik'in Pazaryeri ve Osmaneli ilçeleri, Sakarya'nın Pamukova ilçesi Siirt'in Veysel Karani ilçesi Belediye Başkanları AK Parti'ye katıldı.

YORUMLAR 61
  • tespit 4 yıl önce Şikayet Et
    gezi kalkışmasına katılan destekleyen gençler şimdi işsiz kendi ektiklerini biçiyorlar. sokağa çıkmayı oyun sananlar sonucuna katlanıyor
    Cevapla
  • Akış 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim Allah seni bu devletin başından eksik etmesin uzun ömürler versin işte gerçek türk budur türk devletine karşı yapılan kalleş saldırıları unutmaz Ama ne yazıkki bazı gezi zekalılar bu vahşetle gurur duyabiliyor
    Cevapla
  • İsmail Sarı 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki temizlik yeterli olmamış...
    Cevapla
  • DEDE80 4 yıl önce Şikayet Et
    YİNE YAZIYORUM ,AMA YAYINLAYIN, REİS DOĞRU SÖYLER, VATANDAŞ OLARAK BİR TÜRK OLARAK , GEZİCİYMİZ PKK LIYMIŞ VATAN AHİNİYMİŞ BUNLARIN TAMAMI KAHROLSUN SYONİST YANDAŞLARI BUNLAR ,bunlar asla türk olamazlar.
    Cevapla
  • Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu davalarda avrupanın müdahalesi ve baskısı vardır. Hakimler : chp ve avrupalı ortaklarının baskısı altında karar verdikleri için hukuki değildir. Ne yazıkki bizler yine duyarsız yine sessiz kaldık. Bu kadar görüntü ve delil varken gezi cezasız kalıyor.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi var billahi var Avrupa medyasını yakından takip ediyorum dün Alman’lar önce zil takıp oynadılar sonra tekrar gözaltı kararı çıkınca Türkiye’de demokrasi elden gitti diye ağlamaya başladılar. İşe bunu halka göstereceksin ki kimin ne olduğunu iyice öğrensinler Batı’ya aşık olmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü