Meclis Başkanı Şentop: Almanya tedbir almalı

TBMM Başkanı Şentop: "Almanya'nın ırkçı, Nazi kökenli terör eylemlerine karşı gerekli tedbirleri alması gerekiyor."

GİRİŞ 20.02.2020 14:08 GÜNCELLEME 20.02.2020 14:49

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Almanya'daki ırkçı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Şentop, "Almanya'nın ırkçı, Nazi kökenli terör eylemlerine karşı gerekli tedbirleri alması gerekiyor" dedi. Şentop'un açıklamaları şöyle:

"Doğru ben de büyük bir üzüntü duydum bunu haberi aldığım zaman. Almanya da ırkçı yapılanmaların ırkçı eylemlerin geliştiğini endişe ile takip ediyoruz. Bilhassa Almanya da yaşayan Türk vatandaşlarına karşı girişilen eylemlerde de bu boyutlara varması hakikaten çok ciddi endişeler doğuruyor bizim açımızdan. Avrupa ülkeleri, başta Almanya olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde terörle mücadele için bazı çalışmalar yürütürken kendi evlerinde kendi topraklarında ırkçı terörün yabancı düşmanı terörün, İslamafobik terörün yükselişine engel olmayı öne almaları gerekir. Almanya’nın artık gerçek manada bu işin sorumluluğunun farkına varması ve ırkçı Nazi kökenli terör faaliyetlerine karşı gerekli tedbirleri alması ve esasen bunu da gerçekten öncelikle kabul etmesi gerekiyor. Ben inşallah bundan sonra bu konuda daha fazla dikkat ve titizlik gösterileceğini, ırkçı ve Nazi kökenli terörle mücadele dilmesi gerektiğini. Bu olayın bizi bu konuda ikaz etmesi gerektiğini düşünüyorum."

 

Almanya'nın Hanau kentinde gece bir nargile kafeye korkunç bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenler arasında resmi olarak açıklanmasa da çok sayıda Türkün de olduğu kaydedildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin aşırı sağcı Tobias Rathjen isimli Alman olduğu belirlendi. Saldırgan evinde ölü bulurken, arkasında itiraf mektubu ve bir video bıraktı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'