CHP'li Özkoç'un önce dokunulmazlığı kalkacak sonra vekilliği düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret dolu ifadeler kullanan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un fezlekesi TBMM'ye gönderildi. Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılması için yüzde 50+1 çoğunluk aranacak. AK Parti ve MHP'nin tutumu, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde.

GİRİŞ 06.03.2020 11:05 GÜNCELLEME 06.03.2020 11:42
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği hakaret dolu ifadeler politika arenasında deprem etkisi yaptı.Cumhur ittifakının tepkisini toplayan Özkoç sert bir şekilde kınanırken, gerginlik TBMM'ye taşındı.

TBMM'de kavga çıktı

 

 

Tansiyonun yükseldiği Genel Kurul'da sözlü atışmalar fiziki müdahaleye dönüştü, çıkan kavgada Özkoç'un kafasında ve yüzünde şişlikler oluştu.

Fezleke dosyası Meclis'te

 

 

'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan hakkında soruşturma başlatılan CHP'li grup başkanvekilinin fezleke dosyası TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Özkoç'un dosyası önce Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda masaya yatırılacak, ardından da uygun görülmesi halinde Meclis'e sevk edilecek.

Vekillerin yarısından fazlası 'evet' oyu vermeli

Genel Kurul'da yapılacak oylamada salt çoğunluk, yani mevcut milletvekili sayısının yüzde 50+1'i aranacak. CHP, İYİ Parti ve HDP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Meclis'teki varlığı, söz konusu kararı engellemeye yetmiyor.

AK Parti ve MHP çoğunluğu sağlıyor

Cumhur İttifakı ise 342 vekil ile yüzde 50'yi aşıyor. yenisafak.com'un Meclis kulislerinden edindiği bilgiye göre hem AK Parti hem de MHP kanadı, Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılmasında kararlı.

Yenişafak

YORUMLAR 113
  • Abdullah ÖZKUL 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam namussuz !
    Cevapla
  • nevizade 4 yıl önce Şikayet Et
    kaldırın dokunulmazlığı. mayın eşeği hakettiği şekilde yargılansın.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim vergimizle maaş alacak bizim CB nımıza hakaret edecek , böyle namussuzluk olmaz gereği yapılsın.
    Cevapla
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Gercek CHP liler bu CHP ye artik oy vermezler. Bu partinin hedefini ve amacini anlamak cok zor. Ülkesine bu kadar ön yargili hic bir parti gecmisten beri olmamistir. Özkoc TBMM lisinden atilirsa digerleri sezsiz olacaktir.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    şehidlere kelle demek hakarete girmiyormu peki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı