Bakan Selçuk'tan 'Corona Virüsü' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından okullarda eş zamanlı hijyen uygulamasının başlatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 06.03.2020 13:47 GÜNCELLEME 06.03.2020 14:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle:

 

 

Küresel ölçekli yaşanan koronavirüse karşı okullarımızda eş zamanlı hijyen uygulaması başlattık. Elle temas edilen bütün alanlar eğitim dışındaki zamanlarda özel dezenfektanlarla temizleniyor. Her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz.

El hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğine ve virüslerden nasıl korunacağımıza dair bilgilendirme okullarımızda öğretmenlerimiz aracılığı ile yapıldı. Velilerimizden ricam konuya evde de değinmeleri ve çocuklarımızı kapalı ve kalabalık alanlardan uzak tutmalarıdır.

 

 

Okullarımızdaki hijyen solüsyonu ihtiyacını Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri karşılıyor. 8 ilde 26 meslek lisemizde öğrencilerimiz günlük ortalama 100 ton dezenfektan üretim kapasitesiyle bu süreçte yanımızdalar. Şimdiden tüm ülke adına teşekkürler gençler.

YORUMLAR 2
  • KERİM 4 yıl önce Şikayet Et
    corona çok abartılıyor ve bunun bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum. dünya genelinde normal gripten ölenlerin sayısı corona dan ölenlerin sayısında 100 kat daha fazladır emin olun. tek amaç çin ekonomisine algı operasyonu ile darbe vurmaktı.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Her okula acilen iş kurdan temizlik personeli alımı yapılmalı, temizlik malzemeleri okullara ödenek sıkıntısına bakılmaksızın yapılmalı, sık sık okullar dezenfekte edilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor