Fuat Oktay'dan 'Milli ilaç' vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Önümüzdeki fotoğraf bize, yerli ve milli ilaç sektörünü mutlaka geliştirmemizin şart olduğunu ifade ediyor." açıklamasını yaptı.

Fuat Oktay'dan 'Milli ilaç' vurgusu
Fuat Oktay'dan 'Milli ilaç' vurgusu
GİRİŞ 07.03.2020 13:37 GÜNCELLEME 07.03.2020 13:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Oktay'ın açıklamaları şöyle:

KORONA VİRÜS 

Önümüzdeki fotoğraf bize, yerli ve milli ilaç sektörünü mutlaka geliştirmemizin şart olduğunu ifade ediyor.

Yeni ilaç molekülleri, kanser ilacı, gen tedavisi, kök hücre tedavisi, yapay organ, sağlıkta yapay zeka çözümleri gibi alanlardaki çalışmaları süratle geliştirmemiz gerekiyor. Tüm dünyayı adeta kasıp kavuran koronavirüs salgını, bu tür çalışmaların ehemmiyetini ve her türlü tehdide hazır olunması gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

Bilim insanlarını, biyogirişimcileri, STK'ları ve üniversiteleri Türkiye'nin yerli milli biyoteknoloji hamlesine destek vermeye davet ediyorum.

İDLİB KRİZİ

Krizin en başından bu yana Türkiye asla acıdan, çatışmadan ya da savaştan yana olmamıştır.

Tek gayemiz, hem kendimiz hem de Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli, huzurlu ve müreffeh bir geleceğin tesisine katkı vermektir.

Moskova'da varılan anlaşmanın barışa ve huzura katkı sağlayacağına inanıyoruz.

YORUMLAR 10
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    milli ilaç elbette ama hastalar mağdur edilmeden bir çok epilepsi ilacı bulunmuyor ya da yurt dışı kapsamına alınmış kolayca bulamıyoruz.çocuklarımız mağdur oluyor.lütfen buna bir çözüm bulunsun Allah rızası için
    Cevapla
  • şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    buradan herkese söylüyorum hasta olup ilaç alacağımıza hastalık gelmeden herkesin hacamat olması gerek vücutta ne kadar hastalık varsa temizliyor vücudu diri tutuyor ben şahsen 2 ayda bir hacamat yaptırıyorum rahatım
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Türkiye'de o kadar boş arazı var ki ! Teknokentler nasıl illerde oluşuma gittiyse, bence bir şehri hem kalkındırmak hemde ilaç sanayisini geliştirmek için tüm otoriteyi orada oluşturmak lazım. / Güvenlik - Mevsim Durumları vs. vs. düşünülerek tüm yerleşkeyi kurarak bu yatırımın önünü açmak lazım.
    Cevapla
  • Bilgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Gec kalinmis bir karar, acilen yapilmasi gerekiyor. Basarilar. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Eczaci 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalar eczanelerde yerli ilac istemiyorki.. Yerli esdeger degil yazilan ithal ilaci istiyorlar.
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan ilaçlar eş değer olsa ben de alırım. İlaçların kana karışma zamanlarını iyi ayarlamaları lazım. Tansiyon ilaçlarının bazıları kısa sürede kana karışıyor ve etkisi kısa sürüyor. Tabii hızlı karışması gerekenler de var.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Doktor arkadaslar biraz milli olsun o zaman veya eczaci vatandasi dogru bilgilendirsin vatandas alir.Vatandas kandirildigini hissettigi icin muadil istemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu