Bakan Çavuşoğlu açıkladı! İşte koronavirüs sebebiyle yurt dışında vefat eden Türk sayısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yurt dışında toplam 32 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 25.03.2020 11:29 GÜNCELLEME 25.03.2020 12:34
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

 

" NATO Dışişleri Bakanları toplantısı videokonferans ile gerçekleştirilecek.

Yarın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile videokonferans ile görüşeceğim.

 

11 seferle 8 ülkeden toplam 2 bin 721 öğrencimiz daha Türkiye'ye getirildi. 14 gün karantinaya alındılar.

Türkiye'deki diğer ülkelerin vatandaşları da kendi ülkelerine geri dönüyor.

"YURT DIŞINDA TOPLAM 32 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Virüs nedeniyle yurt dışında 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın canları bizim için kıymetlidir. Lütfen evlerinizden dışarı çıkmayın.

"69 ÜLKEDEN YARDIM TALEBİ GELDİ"

69 ülkeden tıbbi malzeme talebi geldi. 17 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik. Dün İspanya Dışişleri Bakanı ile bir görüşmemiz oldu. Kendilerinin de bizden maske talebi oldu. Oluşturulacak bir koordinasyon merkezi veya fona gereken katkıyı sağlarız. İnsani konularda birinci sırada olan bir ülkeyiz. Dünyanın en zengin değil ama en cömert ülkesiyiz. Uluslararası toplumun işbirliği içinde olması gereken bri dönemdeyiz.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Özellikle yaşlıların öldüğünü dikkate alırsak, 65 yaş üstü vatandaşlarımız dışarı çıkmamalı. İhtiyaçları polis ve zabıta tarafından karşılanıyor. Sosyal medyadaki görüntüler hepimizi üzdü. 65 yaş üstü vatandaşlarımız lütfen yasağa uysun. Sadece 65 yaş üzeri değil, dışarıda herhangi bir işi olmayan vatandaşlarımızın da sokağa çıkmaması gerekiyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkina peygamberim hürmetine yeter artik.böyle bir virüs yok.zaten ciğerle ilgili nefes darlığı oluşur ve koah hastalığı denir.yeter artik yani gıınaa geldi.güzel Türkiyem sen niye bu gayri mülimlerin oyununa geliyorsun.yeterrr
    Cevapla
  • doktor 4 yıl önce Şikayet Et
    he he evet gel görki irandada adamlar ölüyor bu koah(!) tan belkide virüstür bir daha düşünün
    Cevapla
  • Türk evladi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sagol Bakanim, Allah sizlerden razi olsun, bizleri unutmadiniz..Bizlerde sizleri cok düsünüyoruz. Vatanda ne de olsa cok akrabalarimiz, kardesimiz, komsularimiz var..mekat icindeyiz. Ama inaniyorum Türkiye olarak bu pisligin üstesinden gelecekiniz.
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışinda hayatını kaybeden Türk kardeşlerimize Allah rahmet eylesin ailelerine Allahtan sabır dilerim.
    Cevapla
  • byx68 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yardim iyi birseydir ama bazi yerlerde ilk kendi vatandasimizi düsünmeliyiz. ondan sonrada bize yakin kardes ülkeleri secmeliyiz. Herkese bol keseden verecek kadar cömert olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Veren el alan elden üstündür verdikçe bereketlenir paylaştıkça artar Müslümanlık paylaşmaktır var olanı
    Cevapla
  • Ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    30-60-90 günün telafisi olur ama kaybedilen her canın telafisi olmayacaktır bunu bizlerden daha iyi biliyorlar ama uygulamıyorlar, 44 tane kaybımız var kimse diyemezki, verilen kayıplar yaşlı önemli olan bir canın boğularak can vermesidir.... o nedenle ben ülkemin sağlık konusunda çok iyi olduğunu düşünüyorum tek eksiğimiz ve ileride bunun bedelini belkide ağır ödeyeceğimiz sokağa çıkma yasağının gelmemisidir. İşletmelerin durması hiç bir tane hayata bedel olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da