Bahçeli'den koronavirüsle ilgili konuşan bazı isimlere tepki: Bıktık bunların cehaletlerinden!

MHP Lideri Bahçeli, koronavirüsle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bilim insanlarının her gün farklı televizyon kanallarında konuşmasının karmaşaya neden olduğuna dikkat çeken Bahçeli, Bilim Kurulu'ndan bir sözcü seçilmesinin faydalı olacağını söyledi. Bahçeli ayrıca, "Deprem olur bunlar çıkar, sel olur bunlar konuşur, salgın olur bunlar dile gelir. Bıktık bunların hezeyan ve cehaletlerinden" dedi.

Bahçeli'den koronavirüsle ilgili konuşan bazı isimlere tepki: Bıktık bunların cehaletlerinden!
Bahçeli'den koronavirüsle ilgili konuşan bazı isimlere tepki: Bıktık bunların cehaletlerinden!
GİRİŞ 27.03.2020 18:44 GÜNCELLEME 27.03.2020 18:44
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüsle ilgili açıklamalar yaptı. Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

 

"Beşeriyet olağanüstü bir sürecin bütün yönlerini ağır bir şekilde yaşamaktadır. Ölümcül bir virüs insanlığa adeta savaş açmış durumdadır. Ülkeler, milletler, medeniyetler diken üstünde, bıçak sırtında, tahammül sınırındadır. KOVİD-19 musibetiyle mücadele de üst noktadadır.

Dünya genelinde KOVİD-19’dan hastalanan insan sayısı 537.736, vefat eden sayısı 24.136, yoğun bakımda tedavi gören sayısı da 19.733’dir. Özellikle İtalya’da ölüm sayısı 8.215’e sıçramıştır. Ülkemizde şu ana kadar hastalanan kişi sayısı 3.629 düzeyindedir.

KOVİD-19’dan dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 75’dir. Virüse karşı muazzam ve muhtevalı bir direniş devamlı tahkim edilmekte, tedbirler azimle ve azami şekilde alınmaktadır. Salgının önüne geçmek maksadıyla makul ve mantıklı her yola başvurulmaktadır.

Elbette aklın, bilimin ve duanın gücüyle virüs salgınına direniyor, engel olmaya, önünü kesmeye çabalıyoruz. Kaldı ki mücadeleyi mutlaka kazanacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte tavsiyelere uymak, telaşa kapılmamak, birbirimize güvenip inanmak yegâne çare ve çözümdür.

BİLİM KURULU SÖZCÜ SEÇMELİ

Bilim Kurulumuzun 26 muhterem üyesi bulunmaktadır. Hepsi de birbirinden değerli bu bilim insanlarının fedakârca çalışmaları ümitlerimizi diri tutmaktadır. Ancak bu bilim insanlarının her birisi farklı farklı televizyon kanallarına çıkıp sürekli aynı şeyleri tekrarlamaktadır.
 

Ellerin nasıl yıkanacağından tutun da diğer temizlik ve hijyen şartlarına nasıl uyulup riayet edileceği Bilim Kurulu’nun saygın üyeleri tarafından ısrarla ve inatla anlatılmaktadır.
 

Herhalde söylenenleri anlamayan, ellerin nasıl yıkanacağını bilmeyen kalmamıştır. Bunlar oluyorken değerli bilim insanlarımızın kimisi umut vermekte, kimisi ufuk çizmekte, kimisi korku salmakta, kimisi de zevahiri kurtarmaktadır.
 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devreye gireli 628 gün olmuştur. Bu süre zarfında AK Parti’nin sözcülüğü görevini Sayın Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünü de Sayın İbrahim Kalın gayet başarılı bir şekilde yapmışlar ve kamuoyunu isabetle bilgilendirmişlerdir.
 

Sağlık Bakanımız her gün şeffaf ve samimi bir üslupla KOVİD-19 virüsüyle ilgili gelişmeleri açıklayıp milletimizle en doğru bilgileri paylaşmaktadır. Bu gerçek ortadayken, televizyon ekranlarından maksadı aşan, farklı yerlere çekilen, kargaşa yaratan beyanatlara ne gerek vardır?
 

Aziz milletimiz Bilim Kurulu’nun değerli üyelerinin hangi birisine kulak versin? Hangisine itibar etsin? Hangisini dikkate alsın? Karşımızda bir karmaşa vardır. Bu çerçevede ihtiyaç varsa Bilim Kurulu’ndan bir sözcü tayin edilerek beyanat enflasyonun önüne geçilebilecektir.

DEPREMDE, SELDE, VİRÜSTE ÇIKARLAR; BIKTIK!

Tıp eğitimi almamış, virüs nedir bilmeyen sabitleşmiş sabit yorumcular ekranlarda bilirkişilik taslamaktadır. Deprem olur bunlar çıkar, sel olur bunlar konuşur, salgın olur bunlar dile gelir. Bıktık bunların hezeyan ve cehaletlerinden! Susulacak yerde konuşmak ahmaklıktır.
 

Mücadele ettiğimiz hastalıkla ilgili derinlikli, doyurucu ve tesirli bilgilendirme gerekirse anbean yapılmalıdır. Herkes konuşursa, önüne gelen müktesebatına göre yorum yaparsa vatandaşlarımızın kafası allak bullak olacak, belirsizlik korkuları ve kaygıları tırmandıracaktır.

DÖRDÜNCÜ YOL YOK

Ya etkin bir aşı bulunacak, ya insanlar virüse karşı bağışıklık kazanacak, ya da virüs tıpkı SARS hastalığı gibi zamanla mutasyona uğrayıp bulaşma özelliğini kaybedecektir. Bir dördüncü yol şimdilik yoktur. Doğru mücadele, doğru tedavi, doğru süreç yönetimiyle mümkündür.
 

KOVİD-19 hastalığından hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi gören vatandaşlarımıza şifalar diliyorum. Hükümetin çalışmalarını ve aldığı tedbirleri sonuna kadar destekliyorum. Türk milleti bu badireyi atlatacak, bu belayı inşallah def edecektir.

GECEYİ GÖRDÜK, GÜNEŞİ DE GÖRECEĞİZ

Sosyal izolasyonla, evde kalarak, birbirimize dayanarak, yardımlaşma kanallarını aktifleştirerek, karamsarlığı kovarak virüs karanlığını bertaraf edeceğiz. Zamanı geldiğinde hayat normalleşecek, birbirimizle kucaklaşacağız. Dayan milletim, geceyi gördük, güneşi de göreceğiz"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 102
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bravo SN. Bahceli. Aciklamalari yerinde ve cok dogru. Evet hemen her gün TV ekranlarinda farkli aciklamalar yapilmaktadir. Halkin kafasini karistirmaktalar. Halk kime inanacagini sasirmis. Biri yok Kelle paca ,tursu yiyin diyor. Yok sunu yerseniz ,sunu takarsaniz söyle virusdan korunursunuz diyorlar. Inanacagimiz tek yerin Devletin sözcülerinin yapacagi aciklamalar olmalidir. TV lerde Prof ünvaniyla cikip konusanlarin aciklamalarinda ortak bir paydasi olmadigini hep gördük. Bunlarin kimin adina konustugunu halk bilmeli
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli adamsın sen tam devlet adamısın basta cumhurbaskanımız ikincisi bahcelidir.katılıyorum her agızdan ses cıkıyor.bu virusle ilgili yetkili kişiler konuşsun
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Baahçeli ddoğru söylüyor herğün televizyonlarda kafa karıştırıcı yayınlar yapılıyor kimi maske eldiven taksın diyor kimisi onlarda vürüs olur takmasın diyor bizde şaşırdık bilim kurulu bir sözcü seçsin tek ağızdan dinleyelim
    Cevapla
  • bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    evet korktu çünkü halk gerçekleri görmeye başladı kurul üyesi kıvırıyor biri çıkıp hayır böyle değil diyor yasakların sözcüsüde susturun bunları diyor kendilerini eleştiren kendi içlerinden birinin ağzını yüzünü kırıp sonrada ane güzel olmoş diye paylaşan zihniyet bunlar
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    cok ama cok hakli adam strateji uzmani depremi konustu operasyon konustu virüs konusuyo siyaset konusuyo sehir yönetiyo maasallah cok hamaratlar 10 parmaginda on marifet önüne virüsü büýütüp koysan el bombasi der
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti