TBMM Başkanı Şentop'tan dijital etkinlikler dönemine destek

Daha önce kalabalık kişi sayılarıyla salonlarda gerçekleştirilen etkinlikler, Koronavirüs salgını nedeniyle dönüşüm geçirerek dijital platformlara taşındı.TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Yunus Emre Enstitüsü’nce Kuzey Makedonya’nın önemli aydınlarından Fahri Kaya için düzenlenen dijital anma etkinliğine katılarak destek verdi.

TBMM Başkanı Şentop'tan dijital etkinlikler dönemine destek
TBMM Başkanı Şentop'tan dijital etkinlikler dönemine destek
GİRİŞ 01.04.2020 13:53 GÜNCELLEME 03.04.2020 21:15

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerden biri de kalabalık ortamlarda gerçekleştirilen etkinliklerin ertelenmesi veya dijital ortamlar üzerinde düzenlenmesi oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, etkinliklerin kalabalık salonlardan dijital platformlara taşınmasına destek verdi.

 

 

"DAYANIŞMA İLE ATLATILACAK"

Yunus Emre Enstitüsü’nün etkinliğine görüntülü konuşma platformu üzerinden bağlantı ile katılan Meclis Başkanı Şentop, konuşmasının başında, birlik ve dayanışma içinde bugüne kadar bir çok zorluğun atlatıldığını, Koronavirüsün yol açtığı zorluğun da aynı dayanışma içinde atlatılacağına inandığını ifade etti.

Şentop ayrıca, kuzey Makedonya’daki vatandaşlara da Türkiye’de uygulandığı gibi tedbirlere uymaları çağrısında bulunarak sosyal mesafeyi korumaları, temizliğe dikkat etmeleri ve mümkün olduğunca evde kalmalarını tavsiye etti. 

 

 

FAHRİ KAYA'YA ANMA

Şentop, Türk diline ve Türkçeye ömrünü adamış olan aydınlardan Fahri Kaya’nın vefatının Türk kültürü için büyük bir kayıp olduğunu ifade ederken, Türkçe’ye katkısı nedeniyle Fahri Kaya’nın yürüttüğü mücadelenin sonraki nesillere örnek olması gerektiğine dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı