Ceyhan Belediye Başkanlığı seçiminde skandal! Valilikten açıklama

Son dakika haberi... Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatasını geçtiğimiz günlerde iptal etmişti. Pazar günü yeniden seçim yapılacak olan belediyede büyük bir skandal patlak verdi. 19'u birinci derece akrabaları olmak üzere 26 meclis üyesi yakınının belediyede işe başlatıldığı ortaya çıktı.

Ceyhan Belediye Başkanlığı seçiminde skandal! Valilikten açıklama
Ceyhan Belediye Başkanlığı seçiminde skandal! Valilikten açıklama
GİRİŞ 04.04.2020 17:07 GÜNCELLEME 04.04.2020 17:08
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Çoğunluğa sahip olmalarına rağmen Millet İttifakı üyelerinin yakınlarının işe alınması, seçim rüşveti olarak değerlendirildi. Adana Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada "Belediye yöneticilerinin kamu kaynaklarını kamu hizmeti amacının dışında şahsi siyasi amaçları ve çıkarlar için kullandıkları, 05.04.2020 tarihinde yapılacak seçimlere açıkça hile karıştırmaya çalıştıkları ve bu işe alınmaların kamuoyuna yansıması üzerine bahsi geçen 26 kişinin işten çıkarıldığı Ceyhan Kaymakamlığına gelen şikayet ve ihbarlar üzerine tespit edilmiştir." denildi. 

 

 

Yüksek Seçim Kurulu, Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatasını geçtiğimiz günlerde iptal etti. YSK'nın kararının ardından gözler Adana Ceyhan'da yapılacak Belediye Başkanlık seçimine çevrildi. Belediyede 13'ü CHP'li, 4'ü İYİ Parti'li, 8'i AK Parti'li, 4'ü MHP'li, 1'i de bağımsız olmak üzere toplamda 30 meclis üyesi bulunuyor.  

 

 

SEÇİM RÜŞVETİ SKANDALI!

Meclis üyelerinin yapacağı seçim öncesi büyük bir skandal patlak verdi. Belediyede, 19'u birinci derece akrabaları olmak üzere 26 meclis üyesi yakınının işe alındığı ortaya çıktı. Çoğunluğa sahip olmalarına rağmen Millet İttifakı üyelerinin yakınlarınını işe alınması seçim rüşveti yorumlarına neden oldu. 

"HİÇ BİR MECLİS ÜYESİNİN OYU SATILIK DEĞİLDİR"

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Ceyhan Belediye'ndeki seçim rüşvetine çok sert tepki göstererek "Hiç kimse meclis üyelerinin iradesine ipotek koyamaz. Hiç bir meclis üyesinin oyu satılık değildir" dedi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Ay, "YSK, yaptığı inceleme sonucunda hukuk çerçevesinde bir karar vererek; Ceyhan Belediye Başkanının geçmişte almış olduğu cezalardan dolayı, Belediye Başkanlığına seçilme yeterliliğinin olmadığına karar vermiştir" dedi. 

Sosyal medya hesaplarından da açıklama yapan Başkan Ay, "YSK kararının ardından, Ceyhan Belediye Başkanlığı seçimi için Ceyhanlı hemşehrilerimizin oylarıyla seçilmiş meclis üyelerinin iradesine gitme kararı alınmıştır. Hukuka ve kanunlara uygun son derece şeffaf bir süreç tüm kamuoyunun gözü önünde ilerlemektedir.

Meclis üyeleri, hür iradeleriyle oylarını kullanıp Ceyhan Belediye Başkanını seçecekken, meclis üyelerinin iradesine ipotek koymak isteyen ve bu iradeyi satın almak isteyen kirli ellerin, gayri meşru planlarını devreye soktuğunu üzülerek görüyoruz.

CHP’li yöneticiler, bu sürecin başında, henüz YSK kararını vermemişken, 'kararı tanımayacaklarını' belirterek hukuku hiçe saydılar, şimdi de henüz seçim yapılmamışken meclis üyelerinin iradelerini pazarlık konusu yaparak, demokrasiyi hiçe saymışlardır.

Aylardır Ceyhan İlçemizi 'işçi kıyımları' ve 'hizmetsizlikle' meşgul eden irade, günlerdir de meşru bir seçime gölge düşürme çabasıyla hareket ediyor. Bu hukuksuzluğa ve bu zorbalığa en güçlü cevabı, Ceyhan Meclis Üyeleri verecektir.

Hangi partiye mensup olursa olsun, hiçbir meclis üyesinin iradesi satılık değildir. Bu iradeye gölge düşürmek isteyen kirli odakların planları, şerefli, haysiyetli tüm meclis üyelerinin eliyle bozulacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Ay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Yarın yapılacak seçim, Ceyhan ilçemiz için kader seçimidir. Ya iradesi kuşatılmış bir belediye başkanı seçilecek, ya da Ceyhan Belediye Meclisinin iradesinin tam olarak yansıdığı kararlara imza atacak, bir başkan seçilecek.

Unutmayın, pazarlık usulü seçim kazanacak bir başkan, hizmet üretemez. İradesi kuşatılmış bir başkanın, meşruluğuna gölge düşer. Bir gün pazarlık konusu olan bir başkan, her süreçte üzerinden kirli hesaplar yapılan bir başkan olur.

Ceyhan ilçemizin kaybedecek en ufak bir zamanı yoktur. Ceyhan, büyük hedeflere ulaşma özlemi içindedir. Seçilecek belediye başkanı, Ceyhanlı hemşehrilerimizin ve Ceyhan Belediye Meclisi’nin, birlikte büyük hedeflere yürüyeceği bir belediye başkanı olacaktır.

Ceyhan Belediye Başkanlığına, vatandaşımızı kapı kapı dolaşacak, ilçemize büyük hizmetler yapacak, her bir meclis üyemize hak ettiği kıymeti verecek bir belediye başkanının seçileceğine, inancımız tamdır.

Ceyhan’ı seven, dürüst, hiçbir tehdide boyun eğmeyecek meclis üyelerine güveniyoruz. Onların hür irade ve ferasetle ortaya koyacağı tavır güçlü bir Ceyhan’ı inşa edecek. Yarın yapılacak seçim, şimdiden Ceyhanımız ve Adanamız için hayırlı olsun." 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ 

Adana Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Bazı basın yayın organlarında "Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın görevden alınmasıyla başlayan süreçte Millet İttifakı meclis üyelerinin birinci dereceden yakınlarının apar topar işe alındığı" yönünde haberler yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

05.04.2020 tarihinde yapılacak seçimden önce belediye meclis üyelerinin iradelerini ve seçimi etkilemeye yönelik olarak organize bir şekilde meclis üyelerinin birinci ve ikinci derece akrabalarından toplam 26 kişinin 01.04.2020-03.04.2020 tarihleri arasında Ceyhan Belediyesi Personel A.Ş'ye işe alındığı, aynı yerden 13.03.2020 tarihinden beri de bu kapsamda 18 kişinin işten çıkarılıp 51 kişinin işe alındığı, belediye yöneticilerinin kamu kaynaklarını kamu hizmeti amacının dışında şahsi siyasi amaçları ve çıkarlar için kullandıkları, 05.04.2020 tarihinde yapılacak seçimlere açıkça hile karıştırmaya çalıştıkları ve bu işe alınmaların kamuoyuna yansıması üzerine bahsi geçen 26 kişinin işten çıkarıldığı Ceyhan Kaymakamlığına gelen şikayet ve ihbarlar üzerine tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce ve Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığınca 03/04/2020 tarihli 2020/1902 esas numarasıyla soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

YORUMLAR 58
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    1 yılda ceyhanı ne hale getirdiler, bir de diyorlar ceyhanı 1 yılda değiştirdik diye, Ceyhan da yaşayan biri olarak vallahi hiç değişiklik göremiyoruz, bunlara oy verenlerde pişman 200 ün üzerinde çalışanı çıkardılar, 300 ün üzerinde çalışan aldılar seçimde HDP ye ittifakdan dolayı söz verdiler çok hdp li aldılar, birde Eş başkanlık verdiler yani ceyhan içinden çıkılmaz bir hale dönüştü
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi sorsanız fırsat eşitliği namus şeref adalet hukuk demokrasi sadece CHP de var eş kaza devleti yonetseler ne olur düşünemiyorum
    Cevapla
  • Bozok yaylası 3 yıl önce Şikayet Et
    En güzel hesabı rabbim soruyor şimdi sizi koruyabilirse yatlarınız katlarınız mallarınız korusun
    Cevapla
  • celil 3 yıl önce Şikayet Et
    virus paklasin hepinizi
    Cevapla
  • aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede hakkıyla belediyeye giren işçi saysan yüzde 5 gerisi torpil le girmiştir bu nedemek kul hakkı yemek hani biz müslüman idik nerde bu vuris niye geldi işte bu yüzden geldi inşallah Allahın gazabi daha büyük olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!