Bakan Koca il sağlık müdürleriyle görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürü ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

GİRİŞ 05.04.2020 10:27 GÜNCELLEME 05.04.2020 11:05
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürü ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Saat 22.30’da başlayan ve 3 saat süren toplantıda, korona virüs (Covid-19) salgınına karşı illerde yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca hastaların durumu, tedavi protokolleri, yoğun bakım doluluk oranları ve mevcut ihtiyaçlar ele alındı.

Pozitif vakaların temaslılarının taranması konusunda hızlı hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, “Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek hastalığı kontrol altına alma şansımız olmaz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Koca, tanı ve tedavi konusunda gecikme yaşanmaması gerektiğini hatırlattı.

Sağlık çalışanlarının koruyucu maske ve ekipmanları konusunda asla sorun olmaması gerektiğini aktaran Bakan Koca, "Sağlık çalışanlarımızın koruyucu maske ve ekipmanları konusunda asla bir sorun olmamalı. Her geçen gün servislerimizin kapasitesini nasıl artıracağımıza bakmaya, yoğun bakım yataklarımızı daha reel kullanmaya, riskli olan hastayı yoğun bakım şartlarında takip etmeye gayret edelim” diyerek, görüşmenin devamında il sağlık müdürlerinin sorularını yanıtladı.

 

 

YORUMLAR 31
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık çalışanına devlet 3 ay ek ödeme verecek.hemşire için bin civarı.onların bu emeği parayla ölçülemez ama.1 milyon öğretmenede yattığı yerden maaş var.yetmemiş gibi girmedikleri dersede girmiş gibi ek ders ödemesi yapacaklar.ortalama bir öğretmen bin ila üç bin ek ders alıyor.yani emek harcayana az yatana sana maaş yetmez az diye daha fazla para veriyor.1 milyon öğretmene ayda 2 ila 3 katrilyon ek ders ücreti verilecek.sağlıkçılar şu zor günlerde canla başla nöbetle çalışıyorlar.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımızı tek adam olmakla suçlayanlar bakanlarıyla nasıl koordineli ve istişareli çalıştığını bu salgında daha yakından görmüşlerdir İnşaallah. Bu salgın krizini diğer devlet başkanlarının veya başbakanlarının nasıl yönettiğini/yönetemediğini herkesin televizyonlardan görme fırsatı oldu. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, Başta sayın cumhurbaşkanımıza, ekibine, yöneticilerimize, sağlık çalışanlarına güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanımızdaki Yunanistan 1500 seviyelerinde ve günlük 70-80 kişi, Dünyanın en yaşlı nufusuna sahip Japonya, en kalabalık şehrine sahip buradaki Tokyo ama yine 2000-3000 seviyesinde günlük 60-70 kişi ve ölümde çok az. Bunlara da baksın bizim yetkililer nasıl çözmüşler. Çin zaten çözdü bu işi.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanından ve çalışma arkadaşlarından Allah razı olsun. Yahu ne olur adam bir aydır aynı şeyi söylüyor bıkmadan. Teması kesin, dışarı çıkmayın, vakaları saklamayın. Bunları yapmak bu kadar zor mu? İlle de bir yakınınızın ölmesimi lazım uyarıları yapmak için.
    Cevapla
  • Germiyan 3 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul bomboş , sokaklar dolu diyenlere duyurulur ,keza türkiyede ayni ,kimse sokakta değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!