Araştırma şirketi MetroPOLL'den itiraf gibi anket!

Araştırma şirketi MetroPOLL, ‘Milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ anketi yaptı. Ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre Erdoğan'a güven bir hayli artmış görünüyor. Yapılan ankette, AK Parti'nin oylarının kararsızlar dağıtılmadan hesaplanması ise dikkat çekti.

Araştırma şirketi MetroPOLL'den itiraf gibi anket!
Araştırma şirketi MetroPOLL'den itiraf gibi anket!
GİRİŞ 08.04.2020 13:49 GÜNCELLEME 08.04.2020 16:06
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Muhalif araştırma şirketi MetroPOLL, Türkiye’nin Nabzı araştırmasının Mart ayı sonuçlarını yayınlandı.

 

KARARSIZLAR DAĞILMADAN BİLE AK PARTİ FARK ATTI

Kararsızları dağıtmadan yaptıkları ankette bile AK Parti bariz bir fakla önde çıktı. Ankete göre, “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunda katılımcıların yüzde 33.7’si AK Parti, yüzde 17.7’si ise CHP dedi. Bu iki parti haricindeki diğer partiler ise baraj altında kaldı.

 

 

Ankete göre HDP 7.5; MHP, 7.1; İyi Parti 6.4 oranında oy alıyor. Ali Babacan Genel Başkanı olduğu Deva Partisi yüzde 1.1 oy alırken, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan olduğu Gelecek Partisi ise 0.9 oranında oy alıyor.

ERDOĞAN'A GÜVENDE ARTIŞ

Anketteki asıl çarpıcı kısım ise Erdoğan'a güvenin artış göstermiş olması. Anketteki bir diğer soru da 'Genel olarak baktığınızda Recep Tayyip Erdoğan'ın görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?' şeklinde oldu. Soruya katılımcıların yüzde 55,8'i evet onaylıyorum şeklinde yanıt verdi.

KORONAVİRÜS KONUSUNDA ALINAN TEDBİRLERE TAM DESTEK

Koronavirüs, Mart 2020 itibariyle Türkiye’nin en büyük sorunu olarak adlandırılıyor. Toplumun büyük çoğunluğu virüsten korkuyor ve kamuoyu genelinde Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için kapsamlı tedbirler alınmasına destek var. “Korona Krizi”, genel olarak gelecek beklentilerimizi olumsuz etkilemişe benziyor. Benzer biçimde, Koronavirüs nedeniyle ekonomik durumu ve sosyal yaşamı olumsuz etkilenenler toplumun büyük bir çoğunluğu.

 

YORUMLAR 90
  • vahit yazar. 3 yıl önce Şikayet Et
    son arastırmada %4 lük bir düşüş gözüküyor.
    Cevapla
  • nail 4 yıl önce Şikayet Et
    MHP YE SAHİP ÇIKMAK LAZIM akp ve mhp yeter bu ülkeye mhp oyları hdp oylarını en az 2 ye katlamalı bu ülkede terörün bitmesi için mhp ye de ihtiyaç var .HDP ye oy verenlerde akıllı olsunlar oyuna gelmesinler sonra oy anam oy diye ağlamsınlar başka türkiye yok bu ülke 72 ırkıyla tek yürek olmalı
    Cevapla
  • Coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti ve mhp oy toplamı 40.6 kararsızlar dağıtılmasından önce ak parti fark çekti demişsiniz.karasız 8.9 hepsini akparti ve mhp toplamına ekle 49.7 yapıyor.nasıl oy artması anlamadım.bu ankete göre seçim 2.tura kalıyor.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalnızca kararsızlar değil, cevap yok ve protesto oy da dağıtılıp oy hesabı yapılır. O hesaptan sonra AkParti 44, Chp 23, Mhp 9,2; Hdp 9,7; İYİParti 8,35 oluyor
    Cevapla
  • Ssmiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah kıymetini anlarlar sayincumhurbaşkanımızin Rabbim başımızdan eksik etmesin sağlıklı uzun ömür versi amin
    Cevapla
  • Samiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış olmuş sonuna kadar destekliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!