Savcı Sayan: Eğer biz senden helallik almazsak yatacak yerimiz yok

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Anneler Günü’nü kutlamak için gittiği 86 yaşındaki Türkez teyzenin evindeki yoksulluğu görünce ondan özür dileyerek "Eğer biz senden helallik almasak yatacak yerimiz yok. Allah rızası için bize hakkını helal et. Biz devlet olarak seni bu saate kadar ihmal etmişiz. Ne eksiğin varsa hepsini yapacağım. Lütfen bize hakkını helal et. Senin ellerinden, ayaklarından öpüyorum” dedi.

GİRİŞ 10.05.2020 23:43 GÜNCELLEME 11.05.2020 00:31
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Öğlen saatlerinde Ağrı merkezde bulunan 100. Yıl Mahallesi'ne giderek 86 yaşındaki Türkez Şener adlı teyzeye çiçek vererek Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Sayan, beraberinde getirdiği gıda paketlerini ev içerisine kadar taşıyarak yaşlı kadınla sohbet etti. Ev içerisinde gördüğü manzara karşısında şoke olan Başkan Sayan, uzun süre eve bakarak duygulu anlar yaşadı. Hiçbir şeyi olmayan evde kendisine iftar hazırlayan Tükez teyzeye bakarak “Eğer biz senden helallik almasak yatacak yerimiz yok. Allah rızası için bize hakkını helal et. Biz devlet olarak seni bu saate kadar ihmal etmişiz. Ben senden özür diliyorum. Ne eksiğin varsa hepsini yapacağım. Lütfen bize hakkını helal et. Senin ellerinden, ayaklarından öpüyorum” diyerek uzun süre yaşlı kadına yakarışla bulundu. Yaşlı kadına çocuklarının bakmadığını öğrenen Belediye Başkanı Sayan, Tükez Şener’e yeni ev yapılması için talimat verdi.

"EVİ GÖRDÜKTEN SONRA DİLİM BOĞAZIMA DÜĞÜMLENDİ"

Karşılaştığı manzaradan çok etkilenen Sayan yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle ifade etti; Evi gördükten sonra dilim boğazıma düğümlendi. Beynim durdu. İftar açamadım. İnsanlığımdan  utandım. Allah bizi af etsin. İşimiz zor. Her gün çok güzel sofralarda iftar açarken,ilimizde yaşayan böyle bir garibandan haberdar değilsek bu sorumsuzluk bizi cehenneme götürür..

YORUMLAR 121
  • Üstün üstün 3 yıl önce Şikayet Et
    Savcı bey rabbim yardımcın olsun inşallah peygamber efendimizin kumşusu olrsun evet aynen eyer bir müslüman iftar açacak bir şey yoksa bize her şey haram olur idrareci dedimi öyle olmalı hazreti Ömer misali eyer benim yaşadığım yerde benim yedgimi halkım yemiyorsa bana helal değil rabbim güzel ülkemize güzel insan nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • İşte 3 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiliyim diye kasilarak gezen boş yetkililer utansin. Allah yardimcin, yaptiklarin yatanlara örnek olsun dava adami abimiz. Umutlandim.
    Cevapla
  • alican 3 yıl önce Şikayet Et
    Savcı sayan harbi dava adamıdır.Nadir kişilerdendir.Kİmileri gibi vekilliğide başkanlığıda eşine dostuna imkan sağlamak için değil gerçek garip gureba insanlara yardım etmek dava adamlığıdır.Ama defaaten şahidiz seçim öncesi maşallah her kes dava adamı kesilip,seçim bittikten sonra garibanı eşiğine bırakmayıp beleş mal mülk edinmenin derdine düşerler..Seni çok seviyoruz başkanım ağrıya selam olsun..
    Cevapla
  • Ömer cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım seni tebrik ederim adam gibi adamsın allah öteki alemde mükafatını verecek inşallah
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlara örnek olması için sağ elin verdiğini sol elde görebilir.ALLAH kulunun kalbine bakar. ALLAH yar ve yardımcımız olsun...GÜZEL İNSAN BAŞKAN SAYAN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!