'Dini bayramlardan bile vazgeçeriz!

DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna yine olay açıklamalarda bulundu. Ayna, 'Kurban bayramı ve Ramazan bayramından geçeriz, Nevruzdan asla' dedi.

'Dini bayramlardan bile vazgeçeriz!
'Dini bayramlardan bile vazgeçeriz!
GİRİŞ 25.03.2008 18:46 GÜNCELLEME 25.03.2008 18:46
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Beraberinde bulunan Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve DTP eş Başkanı Kamuran Yüksel ile birlikte Van'da Yüksekova ilçesinde geçen ve önceki gün çıkan olaylarda hayatını kaybeden İksal Yaşar'ın taziye ziyaretinde bulunan Emine Ayna, öğle saatlerinde karayolu ile Hakkari'ye geldi.

Parti binası ziyaretinin konuşan Ayna, 'Şubat ayının ortasından beri eylemlerimizle halkın geliştirdiği demokratik ve meşhru eylemleri taleplerini ortaya koyduğu eylemleri Ak Parti hükümetinin isteği ve emriyle devletin çok ciddi yönelimleri oldu.

Özelikle son 2-3 gün içersinde gelişen bölgedeki Nevruz bayramı kutlamalarını yasaklayarak engellemeye kalkıştılar. Nevruz Bayramı Kürtlerin geleneği ve kültürüdür. Kürtler ne olursa olsun Nevruz bayramında vazgeçmezler. Kurban bayramında vazgeçebilirler, kurban kesmeyebilirler, kutlamayabilirler, bu yıl ise kutlamadılar. Yine Ramazan bayramında vazgeçebilirler kutlamayabilirler. Ancak Kürtler Nevruz bayramında vazgeçmez, çünkü özgürlük anlamına geliyor.

Van ve Hakkari başta olmak üzere birçok ilde Nevruz bayramına yöneldiler. Yüksekova'da şehit olan arkadaşımızın cenazesini kaçırarak gömmüşlerdi.

Yüksekova halkı o büyük direnişi ile cenazesini geri aldı ve kendisi gömdü. Yüksekova da taziye ziyaretinden bulunduktan sonra Hakkari'ye gelerek geçmiş olsun dileklerimi sunmak için geldim. Hakkari halkının göstermiş oldukları onurlu duruştan dolayı teşekkür edip tebrik ediyoruz.

Van, Siirt, Bingöl illeri bizim için çok önemli. Bu iller bizim olup elimizde alınan yerlerdir. Hakkari'den sonra da büyük direniş gösteren Siirt ilini ziyaret edeceğiz' dedi.

DTP Eş Başkanı Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın Hakkari ziyareti halen sürüyor.


İHA

YORUMLAR 71
  • suat şen 16 yıl önce Şikayet Et
    Bölücü bu bölücü.... Evet başlıkta olduğu gibi bu kadın bölücü.Siz hangi milletin maşalığını yapıyorsunuz da gelip oradaki kürt kardeşlerimizin kanına girmeye çalışıyorsunuz.Biz bu vatanı 1915 te kürt kardeşlerimizle beraber savunduk ve beraber yaşamaya kararlıyız.Siz değilmisiniz o insanları kışkırtıp dağa çıkaran ...
    Cevapla
  • canadian 16 yıl önce Şikayet Et
    kurt kardeslerim. bakin ve gorun bu insanlarin kime hizmet ettigini gorun
    Cevapla
  • Hafsa K. 16 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler dindardır. Kürtler dindar bir topluluktur ve asla dini değerlerinden vazgeçmezler vazgeçenler ise ermeni asıllı olup kendini kürt alevisi olarak tanıtanlar olur
    Cevapla
  • fatih kanlı 16 yıl önce Şikayet Et
    doğrudur.... bu kadın heralde paskalya yortusundan bahsediyo çünkü ramazan ve kurban bayramları müslümanların bayramı...
    Cevapla
  • siyar güneş 16 yıl önce Şikayet Et
    önce din sonra ırk . yazıklar olsun tek kelimeyle dinini ırkına değişen snn gibi ne kadar insan warsa hepsine yazıklar olsun. ben kürdüm ama önce müslümanım sonra kürdüm önce bnm için din özgürlüğü lazım ırk özgürlüğü değil dinin özgür ise kimse dil uzatamıor ise ırkında özgürdür.ama dinin özgür değil ise ırkın istediği kadar özgür olsun ezik bi ırk olur.snn kürt olduğunada inanmıorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak