Abdullah Gül artık bir şövalye

Kraliçe’nin önceki akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verdiği nişanın, İngiliz Kraliyeti’nin eski dönemlerinde şövalyelere verildiği ortaya çıktı. O nişandan başka kimlerde var?

Abdullah Gül artık bir şövalye
Abdullah Gül artık bir şövalye
GİRİŞ 15.05.2008 09:13 GÜNCELLEME 15.05.2008 09:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sevil KÜÇÜKKOŞUM'un haberi


İNGİLTERE Kraliçesi’nin önceki akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunduğu “Knight Grand Cross of the Order of the Bath” nişanı, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin şövalyelere verdiği bir nişan.

Son yıllarda sadece İngilizlere değil özel yabancı devlet adamlarına da verilmeye başlanan nişan Almanya eski İçişleri Bakanı Gustav Heinemann, ABD eski Başkanı Ronald Reagan, ABD eski Başkanı George Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, ABD eski Dışişleri Bakanı Collin Powell ve Zimbabve lideri Robert Mugabe’ye de verilmişti.

İngiliz Kraliyeti içinde şövalye olacak olan kişiler için düzenlenen ritüelin bir parçası da, arınmanın sembolü olarak görüldüğü için yıkanma bölümüydü. Yıkandıktan sonra bir kilisede sabah saatlerine kadar uyanık bırakılan şövalye adayı, sabaha karşı Kral’ın karşısına getirilirdi.

ÜÇ KRALLIĞIN TEMSİLİ

Nişanın ortasındaki üç tacın “Tria iuncta in uno” yani, İngiltere, İskoçya’nın yanı sıra Fransa veya İrlanda krallıklarının sembolü olduğu belirtildiği gibi, “Baba, oğul ve kutsal ruhu” temsilen Kutsal Üçlü’yü temsil ettiği de öne sürülüyor.

Öğrenci olarak el salladı, şimdi konuk ediyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe’ye bir anısını aktardı. Gül’ün “1971’deki ziyaretinizde Çemberlitaş’ta konvoyunuz geçerken ben de size el sallamıştım. Kadere bakın, bugün sizi Cumhurbaşkanı olarak ağırlıyorum” dediği öğrenildi. Bursa’yı çok merak ettiğini söyleyen Kraliçe’nin, “Aylardır bu konuda kitaplar okuyorum. Kardeşim Margaret tam bir Türkiye hayranı. Yaz tatillerinde Bodrum’a gelir” dediği öğrenildi.

YORUMLAR 5
  • onur ilgin 15 yıl önce Şikayet Et
    METİN YAZAR..... atatürke onları neden verdiler.? bugün onun koltuğunda oturan 11.ciye neden verdiler? acaba başbakanlıktaki akpli gibi buda kapalı kapılar ardında görüşmeye başladı. acaba neye karşılık? napalım biz de 11. ciyi kutlar çalışmalarında üstün başarı dilemekten başka birşey kalmlıyor vesselam. atatürkle bunu karşılaştırmayın. hiç bir ortak yönleri yoktur olamaz.
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk\'e sövalyelik. Şovalye rütbesinden Legion d’honneur Nişanı Veren:Fransa Hükümeti San Aleksandr Nişanı, Komandör Rütbesi Veren:Bulgaristan Kralı I. Ferdinand Demir Haç Nişanı Veren:Alman Imparatoru II. Wilhelm 1. Rütbeden Demir Haç Nişanı Veren:Alman Hükümeti 2. Rütbeden Demir Haç Nişanı Veren:Alman Hükümeti 2. Rütbeden Liyakat Madalyası Veren:Madalyası Avusturya-Macaristan Hükümeti
    Cevapla
  • ahmet okutan 15 yıl önce Şikayet Et
    BABA,OĞUL VE KUTSAL RUH ADINA İNGİLİZ ŞÖVALYESİ OLABİLİRMİ HERKES... Bu ünvan çok az kişiye verilmiş..acaba neden GÜL seçildi..71 yılında İNGİLİLTERE KRALİÇESİNİ neden karşılar bir insan..sömürgeci ingilizlere karşı olmamız gerekmez mi inanç olarak..UYANIN ARTIK..
    Cevapla
  • ahmet okutan 15 yıl önce Şikayet Et
    BİRİ YAHUDİLERDEN ÜSTÜN HİZMET MADALYASI ALIYOR,BİRİ İNGİLİZLERDEN ŞÖVALYE ÜNVANI... Gözlere perde inmiş..uyanın artık..herşey gözünüzün önünde ceryan ediyor..
    Cevapla
  • GÜVEN TÜRKÖZ 15 yıl önce Şikayet Et
    ACABA!!. insan ister istemez düşünüyor.bu ingilizler kimsenin kara kaşına kara gözüne nişan vermezler.çünkü bu onlar için çok önemli bir şey.sizin çok ciddi manada onların menfaatine birşeyler yapmış olmanız gerekiyor.ingiltere kraliçesinden nişan almak öyle basit ve kolay bir iş değil.sayın cum.başkanı inşaallah bizi hayal kırıklığına uğratacak işlerin içinde değildir.ama olan bitenlere bakılınca acaba dememek mümkün değil.daha öncede başbakanla beraber yahudi kuruluşlarından ödül almışlardı.şüpheleniyoruz.acaba!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı