Meclis'in en küfürlü hakaretli oturumu Video

Meclis dün akşamki oturumda fena karıştı. AK Parti'li Bozdağ'ın Önder Sav için, 'Özür dileyin' çıkışına CHP'lilerde sert tepki. Sıralar dövüldü, vekillerin üzerine yürünüldü.

Meclis'in en küfürlü hakaretli oturumu Video
Meclis'in en küfürlü hakaretli oturumu Video
GİRİŞ 04.06.2008 01:22 GÜNCELLEME 04.06.2008 01:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlendiği iddialarıyla ilgili AKP’nin araştırma önergesi görüşülürken, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın sözleri iktidarla muhalefet arasında sert tartışmalar yaşanmasına neden oldu.


Bozdağ’ın, Sav’ın Hazreti Peygamber’e “edep dışı ithamda” bulunduğunu belirterek “özür dilemek boynunuza borçtur, milletin değerlerine hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur” şeklindeki sözleri CHP’lileri kızdırdı. Bazı CHP’liler kürsüdeki Bozdağ’ın üzerine yürürken, genel kurulda, “dürzü, şerefsiz, sapık” gibi küfürleşmeler yaşandı.


CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise Bozdağ’ın sözlerine “Hazreti Muhammed’e saygı duyuyorsanız siyasete malzeme yapmazsınız. Bu kürsü tarikat militanlarının kürsüsü değildir” karşılığını verdi.
Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlendiği iddialarıyla ilgili AKP’nin verdiği araştırma önergesi iktidar ve muhalefetin oylarıyla kabul edildi.


Önergenin görüşmeleri sırasında ise iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında küfürleşmeye kadar varan tartışmalar yaşandı. Genel Kurul’da konuşan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Sav’ın dinlendiği iddiaları konusunda CHP’nin işin aslını araştırmadan uluorta konuştuğunu savundu.


Bu konuda AKP’yi itham etmenin büyük haksızlık olduğunu kaydeden Bozdağ, “AK Parti’nin CHP’yi dinlemeye ihtiyacı yok. Biz biliyoruz, CHP bize karşı alenen söylüyor, milletin değerleriyle kavgalılar. Millet alenen biliyor. Neyi dinleyelim, gizli olan ne var, millet bırakın CHP’nin iki kişi arasındaki gizli konuşmasını, alenen konuşmasını bile dinlemiyor. AK Parti olarak gizli konuşma bilgisine ihtiyacımız yok” dedi.

Bozdağ, Türk Telekom’un ardından Turkcell’in de bir açıklama yaptığını ve Telekom’un bilgisini doğruladığını ifade ederek “bu bilgiler karşısında partimize bühtanda bulunanların çıkıp partimizden özür dilemesi gerekmez mi? Başbakanı, bakanı istifaya çağıranların Sav’a ‘bizi bu kadar rezaletin içine düşürdünüz’ demeleri gerekmez mi? Soruşturmaya CHP’nin içinde ihtiyaç vardır ki kirli bilgiden her taraf aydınlansın” diye konuştu.


Bozdağ’ın, “Sav’ın 3 hafta içinde kahramanı olduğu olaylara bakın. Hazreti Muhammed’e edep dışı ithamda bulunuyor. Özür dilemek sizin boynunuza borçtur. Sav dilemiyorsa, CHP’nin çıkıp özür dilemesi gerekir. Milletin değerlerine hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur” şeklindeki sözleri ise Genel Kurul’da gerginliğe yol açtı. Bazı CHP milletvekilleri kürsüde bulunan Bozdağ’ın üzerine yürürken, bazı milletvekilleri arasında da “dürzü, sapık, şerefsiz” şeklinde küfürleşmeye kadar varan tartışmalar yaşandı. Oturumu yöneten Eyüp Cenap Gülpınar ise sert tartışmalar nedeniyle oturuma ara verdi.

KILIÇDAROĞLU: BU KÜRSÜ TARİKAT MİLİTANLARININ KÜRSÜSÜ DEĞİL

Verilen aranın ardından Genel Kurul’daki gerginlik devam etti. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Kılıçdaroğlu, Bozdağ’a “Hazreti Muhammed’e saygı duyuyorsanız siyasete malzeme yapmazsınız. Hazreti Muhammed’i siyasete malzeme yapanlar bu topluma iyi davranmıyorlar. Bu kürsü tarikat militanlarının kürsüsü değildir. Tarikat militanları burada konuşamazlar. Burada laik, sosyal hukuk devleti için yemin ettik. Hem tefecilik, yolsuzluk yapacaksınız, gelip burada bize İslamiyet dersi vereceksiniz. Kimsiniz, böyle bir şey yapamazsınız, hakkınız da yoktur” sözleriyle karşılık verdi.

“TARİKAT MİLİTANI DİYEN MÜFTERİDİR”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından bu kez de AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ kendisine “tarikat militanı” denildiği ve sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Bozdağ, “tarikat militanı” olduğunun kanıtlanmasını aksi halde bunu iddia edenlerin “müfteri” olacağını söyledi.

CHP’LİLER OCAKTAN’I KONUŞTURMADI

Genel Kurul’da önerge sahipleri adına AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan söz alırken, CHP’li milletvekilleri sıralara vurarak Ocaktan’ın konuşmasını protesto etti. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar ise CHP’li grup başkanvekilleri ve milletvekillerini sık sık uyararak “cihazlara zarar veriyorsunuz, bozuyorsunuz yapmayın” diye uyardı. Gülpınar, kürsüde konuşan Ocaktan'a ise 'sürenizi sonuna kadar kullanmak zorunda mısınız? İki dakika az konuşsanız ne olur' diye çıkıştı.


Genel Kurul’da tartışmalı geçen görüşmelerin ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlendiği iddialarıyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyon, 16 milletvekilinden oluşacak.

YORUMLAR 19
  • MURAT ÜNAL 15 yıl önce Şikayet Et
    işinize gelincemi peygamberiniz oldu. daha düne kadar danimarkaya,papaya hiç bir şey demediniz,hatta papayı özel olarak programınız dışı karşılamaya gittiniz uçağın merdivenlerinde onlara niye birşey diyemediniz.şimdide kalkmış özür dileyin demişler,işinize gelincemi hatırladınız bu milletin değerlerini,nabza göre şerbet veriyorsunuz.sizin birkere kendi kendinize saygınız yok,milletin değerlerine saygınız olsun.rant,çıkar için insanları iki kutuba bölüp kutubun biri chp,biri akp gibi göstermekten başka yaptığınız yok,bu millet bunu anlar birgün
    Cevapla
  • baybars can 15 yıl önce Şikayet Et
    chp nin temelinde anarşizim vardır ve onu her defasında gösterir.. bir parti düşünün meclisin çalışmasını durdurmaya çalışan ve çalışmalarını sürekli sabotajlıyan,bir parti düşünün nümayişlerle halkı birbirine düşman ettirmeye çalışan,bir parti düşünün darbe yaptırmaya çalşan ve bir parti düşünün hep aba altından sopa gösteren,bir parti düşünün devleti kendi ideolojisinin ve kendisinin hanedanlığı gibi gören ,ideolojik bir iflas ve alternatifler ortaya koyamayıştır,bir iflas ve anarşist köklere geri dönüş chp nin ideolojisi anarşizme dayanır bunuda her defasında gösterir
    Cevapla
  • serdar can 15 yıl önce Şikayet Et
    bak sen. adamlara bakın ya şu chp zavallılara bakın dinimize peygamberimize küfredecek alay edecekler sonrada kalkı efendim dini siyasete alet etmeyin diyorlar bu ne çelişki.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 15 yıl önce Şikayet Et
    O KÜRSÜ TARİKATLARIN KÜRSÜSÜ OLMAYABİLİR AMA TERÖR MİLİTANLARIN YERİ HİÇ OLAMAZ. Deve kendi kamburunu görmez başkasınınkini görürmüş.Asıl militan ve sempazitanların cirit attığı parti CHP dir.Bunu cümle alem biliyor.Sen kendini düzület önce,çeteler,yolsuzluk,hukuta ve askeriyedeki çirkefliklerin bağlantısı,ülkeyi karamsarlığa sürüklemek ve sabote etmek sizin hünerlerinizden
    Cevapla
  • Kadir Keskin 15 yıl önce Şikayet Et
    . Chp nin oldum olası dinle sorunu var.Allah selamet versin rdmekten başka elimizden bir şey gelmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat