Hülya Koçyiğit: AK Parti teklifi gurur verir

AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.

Hülya Koçyiğit: AK Parti teklifi gurur verir
Hülya Koçyiğit: AK Parti teklifi gurur verir
GİRİŞ 06.09.2008 20:02 GÜNCELLEME 06.09.2008 20:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fatih VURAL'ın haberi

Hülya Koçyiğit: AK Parti'den teklif almadım; alırsam onur duyarım  
 
Ancak Hülya Koçyiğit, Zaman'a yaptığı açıklamada böyle bir teklifin kendisine ulaşmadığını belirtti. "Teklif almadığım için konuşucak pek fazla bir şeyim yok." diyen usta sanatçı, herhangi bir teklif alması halinde alacağı tavrı açıklamasa da, baştan reddetmeyceğini de şu sözlerle ima etti:

"Böyle bir tekliften, bana güven duyulmasından onur duyarım. Ancak henüz ortada böyle bir teklif yok. Olmadığı için yorum yapmam uygun olmaz. Teklif yapılırsa reddederim ya da kabul ederim diyemem. Bu, peşin yargı olur."

Koçyiğit'in bu yorumu, partinin olası bir teklifine açık olduğu şeklinde okunurken; AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise Koçyiğit'in adaylığı için "Hülya hanım saygı değer bir sanatçımız. Türk kamuoyunun çok yakından tanıdığı ve düzgün bir aile yapısı olan sanatçıdır. Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için şu anda yorum yapamam. Ancak Hülya hanımın isiminin geçmesi bizleri mutlu eder." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin İzmir için düşündüğü belediye başkan adayının isminin yılbaşından önce açıklanacağını belirten Şengül, bu ismin partiyle özdeşleşmesi gerektiğini vurguladı. İzmir'in yapısını kucaklayacak, İzmirliye sıcak gelecek bir adayın olmasının önemine değinen Şengül, "Hülya hanım, bu anlamda sıcak gelebilir; ama İzmir'i tanımaması bir handikaptır. İzmir'in kendi içinde de seçmene sempatik gelecek isimler var." ifadesini kullandı.

İzmir'de parti kadar, aday da önemli

AK Parti'nin yerel seçimleri kazanamadığı tek metropol olan İzmir'de, 2004 yılında, bir önceki seçimde DSP'den zaferle ayrılan Ahmet Piriştina bu defa CHP adına belediye başkanı seçilmişti. Bunun ardından yapılan yorumlarda İzmirlilerin Piriştina'ya karşı sempatiyle bakmasının, sandığa yansıdığı görüşü ağırlık kazanmıştı.

Piriştinalı CHP'nin 642 bin 488 oy alarak yüzde 35.23'lük bir oranı yakaladığı seçimlerde, Taha Aksoy'u aday gösteren AK Parti ise 589 bin 300 oy alarak, yüzde 32.32'lik bir oranla rakibine çok yaklaşmıştı. İzmir'deki 56 belediyenin 27'sini alan CHP, 17 belediyenin başkanlığını kazanan AK Parti'ye karşı ezici bir çoğunluk sağlamıştı.

Konak, Menemen, Narlıdere, Kraşıyaka, Çiğli, Bornova ve Balçova gibi Doğuve Güneydoğu Anadolu'dan göç alan ilçelerde de seçmen, tercihini CHP'den yana kullanmıştı. Bu tip yerlerin kendsine has bir yapısı olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçimlerde göçmenlerin rolünü şöyle ortaya koydu:

"Birçok ilçede Alevi ve sol eğilimli vatandaşların oyunu alamadık. Ancak 85-90'lardan sonra Anadolu'dan muhafazakar aileler de İzmir'e gelmeye başladı. Bizim bundan sonraki stratejimiz; her ilçede, oraya özgü adayı ortaya çıkarmak olacak. Karabağlar ve Bayraklı gibi yeni ilçeler bizim için çk önemli. Her ay kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz. Son yaptığımız araştırmaya göre oy oranları dengeli bir yapıda gözüküyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti toplatılarında sık sık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı hedef olarak gösterdiği biliniyor. İzmir'deki şebeke suyunun arsenikli çıkması üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yu eleştiren Erdoğan'ın bu nedenle İzmir üzerindeki hassasiyeti de artmış görünüyor.

Başbakanın isteği üzerine AK Parti'nin sosyal demokrat ve Alevi kökenli milletvekilleri, uzun süredir İzmir'de lobil çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar içinde özellikle Alevi sivil toplum örgütleriyle yapılan görüşmeler dikkatleri çekiyor.

Zaman

YORUMLAR 8
  • Nizami Alem 15 yıl önce Şikayet Et
    s.a. Editör bey beyfendi neden yayınlamıyorsun yazdıklarımı yoksa sizdemi doğru söze karşısınız.... Hülya hanım zamanın kötü kadını kötü filimlerde çektiği sahneleri önce paklasın. internet üzerindeki videolarını sildirsin. Yoksa akp den olursa akpye de yazık olur.
    Cevapla
  • faruk akyol 15 yıl önce Şikayet Et
    bize amele lazım. çok gördük CHP kanadında ünlüleri fatmagirik ler ediz hun lar berhan şişekler behram karkal lar bize işini aşkla yapacak halk aşığı belediyeci lazım .ayrıca istanbul gaziosmanpaşa da oturuyom ve başkanımız doktor erhan erol.sırf akp den diye kazanıyo belediyecilikten bi haber adam yine aday olursa oyum inadına chp nin .akp farkına vasın artık .iş yapan birini koysunlar allah aşkına
    Cevapla
  • mehmetzahid sarıgül 15 yıl önce Şikayet Et
    istanbul belediye başk adayı kim olsun. bence istanbul belediye başkan adayı da tarık akan olsun çok iyi olur bence izmiri hülya kazanır istanbulu da tarık abi kazanır bölece bizde dıramatik bi yeşilçam filmi izleriz
    Cevapla
  • alper 15 yıl önce Şikayet Et
    Çok Zor. olur ya teklif gelirse bence rakıpleri hulya koçiyitin eskı fılmlerındekı karelere çok önem verecektir.Bir sürü abuk subuk kareler çıkacaktır piyasaya akpartıyı karalamak için ama olurda kazanırsa vede 1 sene gorev yapıp ondan sonra bu sıkıntılar oluşursa o izmiri akp birdaha hiç kaybetmez. çünkü akp çok iyi hamleler yapmaya başladı. atacagı adımı ıyı hesaplayıp öyle atıyor diğerleri gibi değil
    Cevapla
  • Mustafa Kemal Çiçek 15 yıl önce Şikayet Et
    Git işine. sanamı kaldı belediyecilik!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!