Gökçek'ten yeni anket sonuçları

Melih Gökçek, ''Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını ısrarla söylüyorum'' dedi, yaptırdığı anket sonuçlarını açıkladı.

Gökçek'ten yeni anket sonuçları
Gökçek'ten yeni anket sonuçları
GİRİŞ 12.10.2008 16:20 GÜNCELLEME 12.10.2008 16:20
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ''SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağına ilişkin yaptığı açıklamayı nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, kendisinin buna inanmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ciddi sıkıntı içinde olduğunu savunan Gökçek, ''Karayalçın'ın, CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını ısrarla söylüyor ve inanıyorum. Sayın Baykal kendi makamında tutuşmuş ve çok ciddi bir sıkıntı içindedir. Yerel seçimlerde az oy alınırsa CHP'nin başında kalma şansı çok düşüktür'' diye konuştu. Karayalçın'ın geçen dönemdeki yerel seçimlerde yüzde 20, CHP'den aday olan Yılmaz Ateş'in ise yüzde 12 oy aldığını hatırlatan Melih Gökçek, kendisinin aldığı oyun ise Karayalçın ve Ateş'in aldığı oyların toplamından fazla olduğunu belirtti.

''Karayalçın'ın yeniden SHP Genel Başkanlığı için aday olma şansının olmadığını'' öne süren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, şunları kaydetti:

''Karayalçın, kendisini CHP'ye atacak ve siyasete öyle devam edecek. Baykal da CHP'de siyasete devam etmek istiyor. Her ikisinin de menfaatleri örtüştüğü için bir araya gelecekler. 2004 yılındaki yerel seçimlerde her iki taraf da birbirlerine karşı o kadar hücum eden atışmalardan sonra nasıl bir araya geliyorlar? Karayalçın, Baykal'ın kanatları altına girecek.''

Çankaya bölgesinde 17 bin 200 kişi arasında yerel seçimlere yönelik anket çalışması yaptırdığını bildiren Gökçek, ''Genel başkanım ve partim aday yaparsa ben Ankaralılardan eminim. Çankaya bölgesinde bile yaptırdığım anketlerde Melih Gökçek'in oy oranı yüzde 43'tür. Çankaya bölgesinden geçen seçimlerde yüzde 37 oy aldım'' dedi.

-''SUDA SAĞLIĞI TEHDİT EDİCİ UNSUR YOK''-

Kesikköprü'den Ankara'ya, 8 Mayıs 2008 tarihinden bu yana 45 milyon metreküp su verildiğini bildiren Gökçek, barajlarda kullanılabilir toplam su miktarının ise 70 milyon metreküp olduğunu söyledi.

Kesikköprü'den su getirilmemiş olsaydı barajlarda sadece 25 günlük suyun kalmış olacağını ifade eden Gökçek, her gün 850-900 bin metreküp su verildiğini ve yapılan çalışmalarla Ankara'nın 20 yıllık su ihtiyacının karşılandığını kaydetti. Gökçek, barajlarda su olmasına karşılık vatandaşların suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.

''Kızılırmak'ta balık ölümleri olduğuna'' ilişkin iddialar konusunda çıkan haberlerin Ankaralılar üzerinde tedirginlik yarattığını kaydeden Gökçek, su sağlanan bölge ile balık ölümlerinin yaşandığı bölge arasında 80 kilometre olduğunu, verilen suda sağlığı tehdit edici bir unsurun bulunmadığını belirtti.

Bir gazetecinin, ''Vatandaşlardan, 'suların sarı akması' konusunda şikayetler geldiğini'' hatırlatması üzerine Gökçek, ''Ankara'da suyun sarı akması, vatandaşın evindeki depodan, su şebekesinin eskiliğinden ve sudaki sülfattan kaynaklanmaktadır. Sülfat oranı da Dünya Sağlık Örgütü'nün değerlerini geçmemektedir'' dedi.

-ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEKİ KASET İDDİALARI-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bir soru üzerine, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında çıkan kaset iddialarıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığını, Eryılmaz'ın ''meslektaşı'' olduğu için tartışmanın içine girmediğini ve üzüldüğünü söyledi. Gökçek, aynı durumun kendi başına gelmesi durumunda istifa edeceğini bildirdi.

Gökçek, ayrıca oto galericilerin şehir dışına taşınmasına ilişkin yaptıkları çalışmaların sürdüğünü belirterek, Gölbaşı'nda oluşturulacak yerin planlaması için kaynak sıkıntısı çektiklerini söyledi. BOTAŞ'tan alacakları paraların gelmediğini belirten Gökçek, halen Karayalçın döneminden kalan borçları ve faizlerini ödediklerini, belediyelerin borçlanmalarına ilişkin bir ''Tahkim Yasası'' çıkmasının yarar sağlayacağını kaydetti.

Melih Gökçek, ''Belediyeler, bütçelerinin 1,5 katından fazla borçlanma yapmamalıdır. Bu konuda düzenlemeler getirilmelidir'' dedi.

Gökçek, kaynak sorunu nedeniyle metronun yapımında da sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

AA

YORUMLAR 46
  • fatih gunaydin 15 yıl önce Şikayet Et
    niye kul hakkına girsin ki. eğer partiden bişeler aldıysan söylersin bunda çekinilecek bişey mi var.veyahutta bu kadar yorumu partiye sempatin çok yüksek olduğundan bırakmışsındır.
    Cevapla
  • Mehmet YAZICI 15 yıl önce Şikayet Et
    Ankaralı bilir Adamını meraklanmayın.. Yalnız Ankaralı mı ? Elbette hayır tüm 81-1=80 İlimizin İnsanı bilir Adamını ohalde "DURMAK YOK,YOLA DEVAM" tüm Türkiye sevdalılarına selam... Ne demişler? Halep ordaysa Yerel seçimler Mart 2009'da.
    Cevapla
  • SEREF 15 yıl önce Şikayet Et
    fatih günaydına. arkadaşım yorumunda sana bişey koklattılar demişsin.EĞER YORUM YAZMAM senin benim hakkımda böyle KUL HAKKINA girecek yorum yapmana sebeb olacaksa SENİN GÜNAHA girmemen adına yorum yapmam.çünkü benim yorum yapmam BİRİNİN KUL HAKKIMA GİRMESİNDEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR.
    Cevapla
  • SEREF 15 yıl önce Şikayet Et
    günaydın FATİHE. arkadaşım İL başkanı değilim sadece İLgiliyim.
    Cevapla
  • fatih gunaydin 15 yıl önce Şikayet Et
    sen il başkanımısın. şeref kardeş ne çok yorum yaptın.yoksa bişeler koklattılar sana dimi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır