862 belde seçime girecek mi? YSK kararı verdi

Anayasa Mahmekemesi ve Danıştay arasında karar anlaşmazlığı konusında son sözü Yüksek Seçim Kurulu verdi.

862 belde seçime girecek mi? YSK kararı verdi
862 belde seçime girecek mi? YSK kararı verdi
GİRİŞ 26.12.2008 03:02 GÜNCELLEME 26.12.2008 03:02
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanvekili Ahmet Başpınar, ''Anayasa Mahkemesi Başkanı'nca Kurulumuz kararına yönelik olarak yapılan açıklamanın kişisel görüşü yansıttığının anlaşılmış olması nedeniyle bu hususta bir açıklama yapmaya ihtiyaç duyulmamıştır'' dedi.

Başpınar, YSK'nın bugünkü toplantısının ardından gazetecilere açıklama yaptı.

YSK'nın Anayasa'nın 79. maddesi ile seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırmakla yetkili ve görevli kılındığını ifade eden Başpınar, şunları kaydetti:

________________________________________________
Erdoğan ve Haşim Kılıç'a sert salvolar
________________________________________________

''Kurulumuz, hukuk devleti ilkesine, yüksek mahkeme kararlarına uygun olarak 5747 sayılı kanun kapsamında belediyelerle ilgili kararını vermiş ve seçim takvimini de göz önünde tutarak bu kararını uygulamaya koymuştur.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nca Kurulumuz kararına yönelik olarak yapılan açıklamanın kişisel görüşü yansıttığının anlaşılmış olması nedeniyle, bu hususta bir açıklama yapmaya ihtiyaç duyulmamıştır.''

AA

YORUMLAR 34
  • Muhammet KIŞLA 15 yıl önce Şikayet Et
    Kaynartaş Belediyesi. Benim belediyeme gelin bakın. Başkanı bu belde hiç kapanmayacakmış gibi hizmetine devam etti. Altında makam aracı yok, üstelik şahsına ait 2 aracı her an vatandaşın hizmetinde. Belediye çalışıyor. Beldede sosyal alanda bir canlılık var. Hizmet bekleyen insanlar var. Belediyemiz insanların var olan ihtiyaçlarına cevap vermekte, yolu kardan kapandığında en ücra noktasına kadar hemen ulaşmakta ve olabilecek mağduriyetleri anında gidermektedir. Daha ne olsun.
    Cevapla
  • Muhammet KIŞLA 15 yıl önce Şikayet Et
    Kaynartaş Belediyesi. ...Vergisini verecek iyi. İşsiz kalacak, göç edecek o da iyi. Ne isteniyor bu milletten. Benim beldemin şu an ki nüfusunun 6-7 katı kadar insan gurbet kapılarında. Sebep? Yaz mevsiminde beldenin nüfusu 5 katını geçiyor. Bu insanlar mantar değil yerden bitsinler. Bunları gurbete zorlayan, beldelerini terk ettiren nedenler nelerdir? Bunlara sebep olan ne türden bir politikaydı acaba! Şimdi de beldelerini köye dönüştürüp kalanları da kaçırmak için mi? Tarım bitti, hayvancılık zaten kalmadı. Kapatın gitsin.
    Cevapla
  • Muhammet KIŞLA 15 yıl önce Şikayet Et
    İkizce Kaynartaş Belediyesi. Ordu İkizce Kaynartaş Belediyesi. Sıkı durun, nüfusu 2380 civarında. Tüik 1901'e düşürdü, nasıl düşürdü? Beldede yaşayanların bir çoğunun yakın ilçelerde çocuğunu okutmak için ya kendi evleri ya da kira da durdukları bir gerçek. Bu vatandaşlarımız ilk önce beldemizde kayıt oldular. Daha sonra çocuklarının eğitimi için hafta içinde gittikleri yakın ilçelerde bin bir tehdit ile (Su abonesi suyunu keseriz, çöpünü almayız gibi...) veya al sana 1 ton kömür rüşveti ile bir de oradaki görevlilerce yazıldılar.
    Cevapla
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    Bir hükümet ayağuna kurşun sıkar mı?. Elbette sıkmaz. Sen kalk 300 nüfuslu yerleri bir birine iddia ile belde yap. Sonra da, doktor yok, hemşire yok, avukatı yok, şehir plancısı yok, mühendisi yok. Taş ustası Mehmet Emmi'ye proje yaptır. Ne ala. Aralarında 3'er kilometre mesafe olan üç yerleşim yeri var. 3'ü de ilçe. Ne zaman yapıldı. Ayın vaad edildiği yıllarda
    Cevapla
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Osman Paksüt AK Parti'lidir. Şimdi de bu hareketiyle, yerel seçimlerde, AK Parti'nin oylarını 5 puan daha artırmıştır. Millet tam AK Parti'nin hesabını görecek ki, birisi imdada yetişiyor. Bunlar gizli AK Partililerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!