Ak Parti'den İzmir İlçe adayları

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bazı il ve İzmir'in ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte isimler:

Ak Parti'den İzmir İlçe adayları
Ak Parti'den İzmir İlçe adayları
GİRİŞ 17.01.2009 20:05 GÜNCELLEME 17.01.2009 20:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Taha Aksoy, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı'nın Burhanettin Çoban,
Ağrı Belediye Başkan Adayı'nın Hasan Aslan,
Manisa Belediye Başkan Adayı'nın Bülent Kar,
Bayburt Belediye Başkan Adayı'nın Hacı Ali Polat,
Kütahya Belediye Başkan Adayı'nın Mustafa İça,
Tunceli Belediye Başkan Adayı'nın Cihan Açıkgöz ve
Uşak Belediye Başkan Adayı'nın Mesut Apaydın olduğunu bildirdi.

Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre,
İzmir'in ilçelerinin belediye başkan adayları da şu isimlerden oluşuyor:
''Aliağa-Tansu Kaya,
Balçova-Kamil Öztürk,
Bayındır-Mehmet Kerpiş,
Bayraklı-Selim Gökdemir,
Bergama-Raşit Ürper,
Beydağ-Ahmet Eşsiz,
Bornova-Mustafa Seyhan,
Çeşme-Mustafa Cenger,
Çiğli-Ömür Kabak,
Dikili-Mehmet Önder Akşengül,
Foça-Serdar Mersin,
Gaziemir-Adnan Yüksel,
Güzelbahçe-İrfan İçöz,
Karabağlar-Sıddık Topaloğlu,
Karaburun-Ahmet Değirmenci,
Karşıyaka-Cenk Karace,
Kemalpaşa-Yakup Karaca,
Kınık-Sadık Doğruer,
Kiraz-Durmuş Özçınar,
Konak-Ahmet Sarışın,
Menderes-Hüseyin Savaş Sarıca,
Menemen-Feyzullah Ergin,
Narlıdere-İsmail Haydaroğlu,
Ödemiş-Mahmut Badem,
Seferihisar-Özer Türer,
Selçuk-Zeynel Bakıcı,
Tire-Sıtkı İçelli,
Torbalı-Atilla Kaya ve
Urla-Latif Özkan.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in, belediyecilik hizmetleri açısından yıllardır ihmal edildiğini söyledi. Erdoğan, ''Türkiye'nin batıya açılan kapısı, bu güzelim şehir, aydınlık yarınların İzmir'ine yakışır bir şehircilik görmedi, kendi kaderine terkedildi'' dedi.

Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce İzmir'de Taha Aksoy'un büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını açıkladıklarını söyledi. Erdoğan, bugün açıklanacak diğer adaylarla birlikte tüm adayların, il ve ilçelerde çalışma içine girerek, İzmir'e yakışır bir belediyeciliği getirmek için mücadele vereceklerini belirterek, şöyle devam etti: ''İzmir'in yıllarca ihmal edilmiş sorunları diyorum, çünkü İzmir'de maalesef belediyecilik, yerel yönetim olarak, İzmir'in şanına, büyüklüğüne yakışır hizmetler yapılamadı. Türkiye'nin batıya açılan kapısı, bu güzelim şehir, ne altyapısıyla, ne üst yapısıyla aydınlık yarınların İzmir'ine yakışır bir şehircilik görmedi. Kendi kaderine terkedildi. İhmalden, işbilmezlikten dolayı her geçen gün şehir olma kimliğini, vizyonunu kaybetti. Adeta adım adım taşralaşmaya başladı.
Bu şehirde yaşayan insanımıza yerel yönetim olarak götürülmesi ulaştırılması gereken hizmetler sunulamadı. Halbuki İzmir, geçmişinde büyük medeniyetlerinin, farklı kültürel zenginliklerin coğrafyası olmuştur. Biz dünyaya İzmir'den öyle baktık. Şimdi de böyle bakmak istiyoruz. Bunun için vizyon ister, farklı belediyecilik vizyonu ister. İşte bunu AK Parti'nin belediyecilik anlayışında göreceğiz.''

Erdoğan, İzmir'in, sahip olduğu kültürel, tarihsel ve doğal potansiyellerinin yeteri kadar kullanılamadığını, Ege'nin incisi olan kentin yıllardır ihmalin kurbanı olduğunu bildirdi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunları dile getirerek, mevcut belediye başkan veya başkanlarını karalamaya, iyiniyetlerini karalamaya çalışmıyorum. Karalamak, çamur atmak, gölge etmek, hamaset yapmak bize yakışmaz. Başkalarının başarısızlıkları üzerinden siyaset üretmek bize yakışmaz. Başarısızlıklarla değil, başarılarla yarışmak önemli olan. Ancak eksikleri, başarısızlıkları da vurgulamak zorundayız. Ben mevcut belediye başkanını iyi tanır, insan olarak severim, iyiniyetinden şüphe etmem. Sadece ancak iyiniyetli olmak yetmiyor. Belli bir program dahilinde hizmet üretmeniz, katma değer üretmeniz gerekiyor. Kendinizle, kentinizle, kimliğinizle, ülkeniz ve milletinizin değerleriyle şehrinizle, insanınızla barışık olmanız gerekiyor. Değişime açık, liyakat sahibi, proje sahibi olmanız gerekiyor. Ne yazık ki biz bunları İzmir'de yeterince göremedik.''

Islahı yapılmayan derelerin yaydıkları kokularıyla yaşamanın ve susuzluğun İzmirli'nin kaderi olmadığını belirten Erdoğan, büyükşehir ve illerde su getirme görevinin belediyelere ait olduğunu, DSİ'nin, onların gücünün yetmediği noktalarda tasarrufa gittiğini kaydetti.

Bunun için de illerden istek gelmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, İzmir'den ise ''Ankara, İzmir'e üvey evlat muamelesi yapıyor'' seslerinin yükseldiğini söyledi.

Bugüne dek hiçbir kente ''üvey evlat muamelesi'' yapmadıklarını belirten Erdoğan, raylı sistemde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ''acze düştüğünü'', Ulaştırma Bakanlığı'na talimat verdiklerini ve projenin şu anda birlikte yürütüldüğünü, bu ve benzeri projeleri Ankara ve İstanbul'un kendisinin yürüttüğünü bildirdi.

Erdoğan, ''Varsa sıkıntın müracaat edersin, bunları değerlendirir, her tür desteği veririz. 'Yapamıyorum' diyorsanız, bundan sonra belki oturacağız, 'Ulaştırma Bakanlığı olarak biz üstlenelim' diyeceğiz. Biz bunu da da yaparız ve yapacağız da. Antalya bu işi kendisi yapıyor, Kayseri kendisi yapıyor. Bu, AK belediyeciliğin damgasıdır. Bunu böyle bilin'' diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • OSMAN 15 yıl önce Şikayet Et
    izmire gavur izmir diyen. başbakannın akepesine oy veren izmirli o sözü kabul etmiş olur.
    Cevapla
  • coskun demir 15 yıl önce Şikayet Et
    aaaaa çok ayıp. heleki hepimiz AKPARTİ aşkına çalışacaksak..aday bence ikinci plan olmalı.Merkezden seçilecek adayın arkasında durmalıyız.Selim Gökdemir de kimmiş dememeliyiz.Bu arada SN Selim Gökdemir İzmir BŞB meclisi üyesi AKPARTİ grup başkanı bildiğim kadarı ile..saygılarımla DURMAK YOK YOLA KOŞTURARAK DEVAM...
    Cevapla
  • Aydin Özcelik 15 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok hizmete devam... Herkes isine baksin.Ak partinin alternatifi yok,bu kardeslerimize basarilar diliyorum.Allah(C.C.) yollarini acik etsin.Amin.
    Cevapla
  • Onuralp Yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    izmir. Bu adaylarla izmiri kazanamaz akp,heleki buca belediye başkanı cemil seboyu büyük sehire aday göstermeyerek akp kafadan kaybetti,veya başbakan kazanamıcagını anlayıpta harcamak istememiş olabilir,ama cemil seboy buna baya kızdı,demokrat partiden büyük sehire aday olucaga söyleniyor,alttaki arkadas sormus bucayı o yüzden göstermediler...
    Cevapla
  • yakup gülcan 15 yıl önce Şikayet Et
    ali aslan. Aday adayı bile olmayan adamı bayraklıdan aday gösterdiniz. yazık. Ali aslan aylardır çalışıyor ve izmiri çok iyi bilen ve de bayraklının çok iyi bildiği bir adam idi. yazık ettiniz yazık... selim gökdemir de kim ya allahaşkına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!