AK Parti Diyarbakır belediye başkan adayları basına tanıtıldı

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, büyükşehir ve 4 merkez ilçede gösterdiği belediye başkan adaylarını basına tanıttı.

AK Parti Diyarbakır belediye başkan adayları basına tanıtıldı
AK Parti Diyarbakır belediye başkan adayları basına tanıtıldı
GİRİŞ 14.02.2009 11:53 GÜNCELLEME 14.02.2009 11:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Kutbettin Arzu, seçilmesi durumunda öncelikle işsizlik ve gecekondu sorunu çözeceğini söyledi.

Gurme Restorant'ta yapılan basın toplantısına AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ali İhsan Merdanoğlu, İhsan Arsalana, İl Başkanı Ahmet Öcal, merkez ilçe yöneticileri ve belediye başkan adayları katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal, yerel seçimlerin özgür ve barışçıl ortamda geçmesini temenni ederek, herkesi bu anlayışla seçime hazırlamaya çağırdı.

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayı Kutbettin Arzu da demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin seçimlerle kendilerini test ettiğini hatırlattı.

Halkın kendisini tercih etmesi durumunda öncelikle işsizlik ve gecekondu sorunu çözeceğini söyleyen Arzu şöyle konuştu: "Halkımız bizi tercih ederse 'halka hizmet hakka hizmettir' anlayışıyla gece gündüz demeden çalışacağız. Halkın sorunları sivil inisiyatifle birlikte çözeceğiz. Elimizde kaynağımız belli, imkânımız belli. Kaynakları yerinde kullanarak sorunları öncelik sırasına göre çözeceğiz. Diyarbakır ile ilgili hedefimiz işsizliği bitirmek. İşsiz kimse kalmayacak. Herkes aş-iş sahibi olacak. Kimse gecekonduda yaşamak zorunda kalmayacak. Çağdaş ve modern şehirlerin imkânları neyse Diyarbakırlılar da aynı imkânlara sahip olacak. Barış ortamı içerisinde kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkes bu şehir benim diyecek."

AK Parti'nin Kayapınar belediye başkan adayı Ömer Serdar Kaplan, Bağlar belediye başkan adayı Mehmet Veysi Malkoç, Yenişehir belediye başkan adayı Halit Advan ve Sur Belediye başkan adayı Metin Evsen de kendilerini tanıtarak, projeleri hakkında bilgi verdi.

Gazetecilerin işsizlik ve gecekondu problemlerinin çözümüyle ilgili sorunlarını yanıtlayan Büyükşehir belediye başkan adayı Arzu, "İşsizliği yerel yönetim ve merkezi hükümet işbirliği çözeceğiz. Huzur ve barış ortamını sağlayarak buraya yatırım gelmesini sağlayacağız. Kentsel dönüşüm projeleriyle de gecekondu sorunlarını halledeceğiz. Önce modern konutlar yapıp vatandaşımızı yerleştireceğiz. Sonra da gecekondu alanları sosyal yaşam alanlarına çevireceğiz." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR 2
  • recep polat 15 yıl önce Şikayet Et
    allah buyuk. insan bi sorar ama bu adamlar üç seçimdir neden oylarını artırıyor diye değil mi? 34 den al 42 en son 47 oylar devamlı artışta. millet ii şeyler düşünüyor merak etme. ve hatta diyarbakırdaki ak partinin son seçimden aldığa sonuca bi bakıver istersen
    Cevapla
  • Arjin Zınar 15 yıl önce Şikayet Et
    Takkiyeciler. İşsizliği önlemek için belediye başkanı olmanmı gerek?7 yıldır iktdarsınız yetmiyormu?Bu rantçıların eline düşse memleket,kanını emerler,gelin sorun bunların sülalesi hakkında millet neler düşünüyor?Allahtan alma gibi ufacık bir şansınız yok,şimdiden yalana başlamışlar,işsizliği önleyecekler,peh peh peh.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar