Sirmen'in yolsuzluk iddiaları internete düştü

CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen hakkındaki yolsuzluk iddiaları sanal aleme düştü. Peki bu sitelerde neler var?

Sirmen'in yolsuzluk iddiaları internete düştü
Sirmen'in yolsuzluk iddiaları internete düştü
GİRİŞ 19.03.2009 12:55 GÜNCELLEME 19.03.2009 12:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erkan ACAR'ın haberi

www.efsanegeridonuyor.com ile www.dogrudur.com adreslerinde yayın yapan iki internet sitesi Sirmen hakkında birbirinden ilginç iddiara yer verdiği görüldü. Söz konusu iki web sitesi de Kocaelilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Hatırlanacağı gibi en son olarak Yargıtay 5. Ağır Ceza Dairesi, kamuoyunda Yuvacık Barajı davası olarak bilinen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2006/382 esas sayılı beraat kararını bozmuştu. Kararın bozulmasının ardından CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ve aralarında işadamlarının da bulunduğu toplam 13 kişi "Devlet alımına fesat karştırma" suçundan tekrar hakim karşısına çıkacak.

Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden Yuvacık Barajı, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in İzmit Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde yapılmıştı. Baraj, ihaleye fesat karıştırılarak değerinin 10 katına mal edildiği gerekçesiyle dava konusu olmuştu. 7. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Sefa Sirmen, İzmit Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadri Veziroğlu, Mehmet Bülent Özgün, Mehmet Aydın Karaöz, Osman Emed, Ata Murat Kudat, Mehmet Yavuz Arınsoy, Bahaettin Gülgör, İdris Yamantürk, Erol Üçer, Esma Serhat Güray, Hüsamettin Oral ve Hasan Emre hakkında 7,5'er yıl hapis cezası vermişti. Davalıların temyize gitmesi üzerine aynı mahkemeden bu kez beraat çıkmıştı. Yargıtay'ın beraat kararını bozması ile 13 kişi tekrar yargılanacak.

KAYNAK: (ZAMAN)
YORUMLAR 3
  • turkhan ffddf 15 yıl önce Şikayet Et
    Basit. Ne var yani gökçekte 15 yıl anakarada bir sürü sorunu var çözecez diyor. birde benim anlamadığım yolsuzlukları kapamak için eski hükümetler varken bile bulamadılar diyor. peki sefa madem suçlu neden sadece seçim günleri hariç araştıran olmuyor .. çok basit oyun bunlar
    Cevapla
  • MUSA BEŞİKTAŞ 15 yıl önce Şikayet Et
    unutkan milletmiyiz.... tamam millet olarak geçmişimizi çok çabuk unutan bir kesimiz. fakat bu kadarıda pes. ben sefa sirmenin hizmetlerini beğenirim. yeterki hizmet etmek istesin. ama UNUTMAYALIM sefa sirmenin son dönemde yaptığı başkanlığı. kocaeli halkı dört bir elden istifa etmesi için imza topluyordu. özelliklede donanmadan alınıp restorant yapılan fırkateynden sonra!!!!!!!!
    Cevapla
  • fahri öz 15 yıl önce Şikayet Et
    neymiş. geçen gün sirmenin bir tv proğramında konuşmasını dinledim kentin altyapı sorunu var diyor bunu başka bir aday söylese hak veririm ama pişkinliğe bakarmısınız neymiş alt yapı sorunu varmış peki adama sormazlarmı bu şehir 3 dönem(15)yıl marslılar mı yönetti kocaeli nin bunca yıl yönetimini yapmış birinin bunu söylemesi ne kadar etik he dersenki yuvacıkdan alt yapıya para ve zaman kalmadı dersen anlaşılır olabilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular