Bilecik'te seçim sonuçlarına itiraz

Bilecik merkezde CHP, Bozüyük ilçesinde ise AK Parti seçimin kesin olmayan sonuçlarına itiraz etti. Seçim sonuçlarına itiraz edilmesine neden olan oy farkı şöyle:

Bilecik'te seçim sonuçlarına itiraz
Bilecik'te seçim sonuçlarına itiraz
GİRİŞ 30.03.2009 02:24 GÜNCELLEME 30.03.2009 02:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilecik merkezde AK Parti ile CHP arasında çekişmeli geçen seçimlerde 150 civarında oy farkı olması nedeniyle CHP seçin sonuçlarına itiraz etti. Bilecik İl Seçim Kurulu'na başvuran CHP, geçersiz oy sayısının fazla olduğunu, mühürlerin logoların üzerine basıldığını belirterek oyların tekrar sayılmasını istedi.

Bozüyük ilçesinde ise AK Parti ile MHP arasında 50 civarında oy farkı olması ve Belediye Başkanlığını MHP'nin kazanması üzerine AK Parti itiraz etti.

İtirazları değerlendirecek olan İl Seçim Kurulu'nun kararı doğrultusunda oylar tekrar sayılacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • esra demir 14 yıl önce Şikayet Et
    chp- akp kapışması. chp büyük yükselişe geçmiş Bilecikte...Araştırdım...Sağcısı solcusu akp adayını sevmiyormuş...Belki akp başka aday gösterseymiş akp rahat alırdı. fakat eski bel.başkanı aday gösterilince oylar sadece adaya değil başbakana olan teveccühe gitmiş...geri kalanı ise adaya tepki oyları...fark az ve araştırılınca belki kapanır ama aday gösterirkende halk memnuniyeti anketi yapın be kardeşim tüm Türkiyede...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı