Seçim sonuçlarına itiraz edilen yerler

29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından, yurdun çeşitli yerlerinde, resmi olmayan sonuçlara itiraz edildi. Partilerin seçim sonuçlarına itiraz ettiği yerlerin listesi şöyle:

Seçim sonuçlarına itiraz edilen yerler
Seçim sonuçlarına itiraz edilen yerler
GİRİŞ 31.03.2009 17:03 GÜNCELLEME 31.03.2009 17:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İSTANBUL'DA, AK PARTİ 2, CHP DE 8 İLÇEDEKİ SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

İstanbul'da, AK Parti 2, CHP de 8 ilçede belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti.

Alınan bilgiye göre, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi partilerin ilçe seçim kurullarına itiraz süresi sona erdi.

Buna göre, AK Parti, Büyükçekmece ve Kartal'da, CHP ise Beyoğlu, Çekmeköy, Beylikdüzü, Tuzla, Bayrampaşa, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Başakşehir'de ilçe belediye başkanlıklarına ilişkin itirazlarını içeren dilekçeleri ilçe seçim kurullarına verdi.

İlçe seçim kurulları, itirazları 2 gün içinde karara bağlayacak.

İSTANBUL'UN ÇEKMEKÖY İLÇESİNDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNE YAPILAN İTİRAZ ÜZERİNE OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde belediye başkanlığı seçimine yapılan itiraz üzerine oylar yeniden sayılıyor.

CHP'nin, ilçe belediye başkanlığı seçimine itiraz ettiği Çekmeköy'de toplanan bir grup partili, ilçe belediye başkan adayı Hüseyin Avni Sipahi ile Ümraniye Adliyesine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atan grup, ilçe belediye başkanlığı seçimlerine ilişkin protestoyu adliye önünde bir süre daha sürdürdü.

Bu arada, adliyenin bulunduğu Yukarı Dudullu Tavukçu Yolu Caddesi'nde, CHP'lilerin karşı tarafında ise bir grup AK Parti'li toplandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2 grubun arasına barikat kurarak birbirlerine temasını engellerken, adliye girişinde de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Öte yandan, Çekmeköy İlçe Seçim Kurulunun, CHP'nin itirazı üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verdiği ve sayım işleminin halen sürdüğü öğrenildi.

CHP, ADANA'DA BÜYÜKŞEHİR VE 4 İLÇEDEKİ SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP, Adana'da, büyükşehir ve 4 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz etti.

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, yazılı açıklamasında, seçim sonuçlarını gösteren tutanakların düzenlenmesinin, Seçim Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulu Genelgesi mevzuatlarına aykırı olduğunu gerekçe göstererek itiraz ettiklerini belirtti.

Seyhan, itirazı Büyükşehir, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Karaisalı ilçesinde yapılan seçimlere yönelik olarak gerçekleştirdiklerini açıkladı.

ADANA'DAKİ SEÇİM KURULUNA İTİRAZLAR

Adana'da, AK Parti'nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği Seyhan 1 ve 2 nolu ilçe seçim kurullarının bulunduğu ilköğretim okulunun bahçesinde, AK Parti ve MHP'li partililer arasında gerginlik yaşandı.

Alınan bilgiye göre, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından, AK Parti Adana İl Başkanlığının avukatları aracılığıyla itirazda bulundukları Seyhan 1 Nolu Seçim Kurulu Başkanlığının bulunduğu İsmet İnönü İlköğretim okulunun bahçesinde, iki partinin mensupları arasında gerginlik meydana geldi.

Gerginliği, bilgi almak üzere okula gelen MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut yatıştırmaya çalıştı. Gerginliğin yatışmasının ardından taraflar, polis tarafından okul bahçesi dışına çıkartıldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri okul ve çevresinde önlem alırken, İl Emniyet Müdürü Arif Akkale de okula gelerek durum hakkında bilgi aldı.

Bu arada AK Partili bir grup okula gelerek, çöpten bulduklarını ve büyükşehir belediye başkanlığı seçimiyle ilgili oylar olduğunu iddia ettikleri, üzerinde mühür bulunan zarfları basın mensuplarına gösterdi ve şikayette bulunmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Okuldaki İlçe Seçim Kurulunda itiraz incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

-MHP, IĞDIR MERKEZ İLÇE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

MHP, Iğdır Merkez İlçe seçim sonuçlarına itiraz etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, yaptığı yazılı açıklamada, Iğdır merkez ilçe seçim sonuçlarına, ilçe seçim kurulu nezdinde itirazda bulunduklarını bildirdi.

''Askerde, hastanede olanların, Iğdır dışında bulunanların, hatta ölülerin yerlerine başka kişilerin oy kullanmaları, sandık güvenliğinin sağlanamaması ve mevzuata göre çok sayıda sandıkta geçersiz sayılması gereken oyun geçerli sayılarak seçim sonucuna etki olacak hataların bilinçli olarak yapıldığı'' gerekçesiyle itirazda bulunduklarını kaydeden Toskay, ''Iğdır merkez ilçe seçim kurulunun haklı itirazımızı dikkate alarak, seçim mevzuatına uygun ve adaletli bir karar vereceğini ümit etmekteyiz'' ifadesini kullandı.

BİLECİK'TE CHP, BOZÜYÜK'TE DE AK PARTİ İLE DP, SEÇİM KURULLARINA GEÇERSİZ OYLARIN YENİDEN SAYILMASI AMACIYLA MÜRACAATTA BULUNDU

Bilecik'te CHP, Bozüyük ilçesinde de AK Parti ve DP, seçim kurullarına geçersiz oyların yeniden sayılması amacıyla müracaatta bulundu.

Alınan bilgiye göre, CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Faik Akarkarasu, geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe verdi. İlçe Seçim kurulunun bu müracaatı sevk ettiği İl Seçim Kurulu da toplanarak itirazları değerlendirmeye aldı.

Öte yandan, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozüyük'te İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oyların yeniden sayılması amacıyla itirazda bulunduklarını belirtti.

İlçe Seçim Kurulu'na 3 itiraz dilekçesi verdiklerini kaydeden poyraz, aynı seçim bölgesinde 1.5 yıl önce yapılan genel seçimde geçersiz oyların 400 civarında olduğunu, bu yerel seçimde seçmen sayısında yüzde 20 artış olmasına rağmen geçersiz oylarda yüzde 110'u bulan bir artışın söz konusu olduğunu bildirdi.

DP Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mete Yüksel'in de İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda müracaatta bulunduğu bildirildi. İlçe Seçim Kurulu, devam eden toplantıda yapılan müracaatları değerlendiriyor.

Kesin olmayan sonuçlara göre ise Bilecik Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Selim Yağcı en yakın rakibi CHP'nin adayı Faik Akarkarasu'dan 111 oy, Bozüyük Belediye Başkanı ve MHP'nin adayı Ahmet Berberoğlu da en yakın rakibi AK Parti'nin adayı İsmail Uzel'den 19 oy fazla alarak seçimi kazandı.

CHP VE MHP, İZMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI, AK PARTİ İSE İZMİT BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Kocaeli'de CHP ve MHP, İzmit belediye başkanlığı, AK Parti ise İzmit belediye meclis üyeliği seçim sonuçlarına itiraz etti.

Alınan bilgiye göre, CHP İzmit ilçe başkanlığı, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek itiraz etti. CHP İzmit İlçe Başkanı Necdet Çetinak, itiraz dilekçesiyle birlikte gerekçelerin yer aldığı 120 sayfadan oluşan bir dosyayı İzmit İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etti.

MHP İzmit İlçe Başkanlığı da bir ilköğretim okulunda 114 adet mühürlü zarf bulunduğu iddiasıyla İzmit belediye başkanlığı seçimine itiraz etti.

MHP İzmit Belediyesi meclis üyesi adayı Levent Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ilköğretim okulunda öğrenim gören yeğeninin sınıfta 114 adet mühürlü zarf bulduğunu söyledi. Çoban, bu zarflarla birlikte İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdiklerini kaydetti.

Seçimlere hile karıştırılmış olabileceğini de öne süren Çoban, aynı okulda oy pusulası bulunabileceği ihtimaline karşı inceleme yapılması için İlçe Seçim Kuruluna uyarıda bulunduklarını da belirtti.

Öte yandan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hüseyin Yusuf da İzmit belediyesi meclis üyeliği seçimine itiraz dilekçesini İlçe Seçim Kuruluna verdi.

İzmit Belediye Başkanlığını partisinin kazandığını, ancak meclis üyeliğinde CHP'den daha az oy aldıklarını ifade eden Yusuf, bunun yanlışlıkla yazıldığını iddia etti. Yusuf, bu yanlışlığın düzeltilmesi için itiraz ettiklerini bildirdi.

CHP'DEN MAMAK'TAKİ SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

CHP, Mamak'taki seçim sonuçlarına itiraz etti.

CHP Mamak İlçe Başkanı Bektaş Bektaş, AA'ya yaptığı açıklamada, Mamak İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunarak, oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini bildirdi.

İP DE MAMAK'TAKİ SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

İşçi Partisi (İP) Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, Mamak ilçesindeki oy sayım işlemi ve seçim sonuçlarına itirazda bulunarak, oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Koçoğlu ve beraberindeki partililer, başvuruda bulunmak üzere İl ve İlçe Seçim Kurulları binasına geldi.

Sefa Koçoğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gazeteler ve internet sitelerinde, Ankara'nın Mamak ilçesindeki oy kullanma oranının yüzde 100 olduğu şeklinde haberlerin yer aldığını söyledi.

Bu oranın imkansız olduğunu ifade eden Koçoğlu, ''Bu şaibenin ortadan kaldırılması, Mamak ilçesinde oyların tekrar karşılaştırmalı olarak sayılması için itiraz dilekçelerimizi İlçe Seçim Kuruluna veriyoruz'' dedi.

İP'in dilekçesinin, Mamak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

AYDIN

Aydın'da, MHP İl Başkanı Hasan Muti, yerel seçimde geçersiz oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. AK Parti'den de sonuçlara itirazlar olduğu öğrenildi.

İtiraz sonucunun Seçim Kurulu'nun yapacağı değerlendirmeden sonra belirleneceği bildirildi.

-VAN-

AK Parti Van İl Başkanı Vesim Yaviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van merkezde 7 bin oyun geçersiz sayıldığını belirterek, ''Bu oyların AK Parti'nin oyları olduğu yönünde duyum aldık'' dedi.

AK Parti müşahitleri ile seçmenlerin tehdit edildiğini savunan Yaviç, bu nedenle İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdiklerini bildirdi.

Yaviç, Edremit ilçesinde de sonuca itiraz ettiklerini belirterek, parti müşahitlerinin Edremit seçmeni olmadığı halde ilçede oy kullandığını öne sürdü.

Başkale ilçesinde, köyde yaşadıkları halde, sahte belgelerle ilçede yaşıyormuş gibi gösterilen bin 600 seçmen bulunduğu yönünde duyum aldıklarını ifade eden Vesim Yaviç, bu durumun düzeltilmesi için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını söyledi.

Van merkezde AK Parti 54 bin 748, DTP ise 74 bin 847 oy almıştı.

-AMASYA-

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde, belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Mustafa Saatçi'nin 4 bin 265, CHP adayı Mustafa Yüksel'in 4 bin 116 oy alması üzerine CHP İlçe Başkanlığı, ilçe merkezindeki 40 sandıktan 13'ündeki oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

İtirazın seçim kurulunca kabul edilmesi halinde, söz konusu sandıklardaki oylar yeniden sayılacak.

-HATAY-

Hatay'ın Kumlu ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Taç, belediye başkanlığı seçimlerine itiraz ederek, dilekçesini seçim kurulu başkanına verdi.

İbrahim Taç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adayları Rifat Akkuyu'nun 923, MHP belediye başkan adayı Ali Balkız'ın 938 oy aldığını, bazı duyumları nedeniyle oyların yeniden sayılmasını istediklerini söyledi.

İtiraz dilekçesini Kumlu'da adliye olmadığı için Reyhanlı İlçe Seçim Kurulu Başkanı'na teslim ettiklerini belirten Taç, aradaki 15 oyun değişeceğine inandığını kaydetti.

-GÜMÜŞHANE-

Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığının, resmi olmayan sonuçlara göre 31 oy farkla MHP adayının kazandığı il belediye seçim sonucu yaptığı itiraz kabul edildi.

Bunun üzerine, Gümüşhane Adliyesindeki ağır ceza mahkemesi duruşma salonunda bulunan 65 sandıktaki oyların yeniden sayımına başlandı.

Gümüşhane'de il belediye seçiminde 65 sandıkta 17 bin 132 seçmenden 14 bin 330'u oy kullanmış, kullanılan oyların 464'ü geçersiz sayılmıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 5 bin 804 oy alan MHP, 5 bin 773 oy alan AK Parti'nin önüne geçerek il belediye başkanlığını kazanmıştı. DSP 32, CHP bin 197, TKP 22, DP 672, Saadet Partisi 314,  BTP 52 oy almıştı.

-ADANA-

AK Parti Adana İl Başkanlığı, avukatları aracılığıyla, Seyhan 2, Seyhan 3, Seyhan 4, Yüreğir 1 ve Yüreğir 2 ile Çukurova ve Sarıçam ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini verdi.

Ancak, Seyhan 1 Seçim Kurulu Başkanlığı, itiraz süresinin dolduğu gerekçesiyle dilekçeyi kabul etmedi. İtirazların 2 gün içinde karara bağlanacağı belirtildi.

AK Parti Adana il teşkilatı avukatı, itiraz dilekçesine tutanaklarda kaydırma olduğunu gerekçe gösterdi, geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesini istedi.

-BİTLİS-

Bitlis AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güroymak ilçesinden AK Parti belediye başkan adayı olan Hüseyin Mutlu'nun seçim sonuçlarına itiraz ettiğini bildirdi.

Güroymak'ta AK Parti'nin seçimi yaklaşık 61 oyla kaybettiğini belirten Kadirioğlu, ''İtirazdan çıkacak sonuca göre, Bitlis Seçim Müdürlüğüne biz de itirazda bulunacağız. Çünkü ilçedeki seçimi AK Parti 61 oyla kaybetti ve 500'ün üzerindeki geçersiz oyun bir daha değerlendirilmesini istedik'' dedi.

İtiraz dilekçesini değerlendiren Güroymak İlçe Seçim Kurulu'nun toplantı düzenlediği, toplantıdan çıkacak sonuca göre oyların yeniden sayılmasına karar verilip verilmeyeceği öğrenildi.

-İZMİR-

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Abdülmuttalip Savar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narlıdere İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına seçim sonuçlarına itiraz dilekçesini verdiklerini bildirdi.

Dilekçede iki olayı anlattıklarını belirten Savar, şöyle konuştu:

''Bunlardan biri, İnönü Mahallesi'ndeki 1136 numaralı sandıkta mührün çalınması, diğeri ise 80. Yıl Narlıdere İlköğretim Okulu'na oy pusulası ve zarf getiren 2 kişiden birinin görevli kartını ibraz etmesine rağmen yanında bulunan ikinci kişinin görevli olmadığının ortaya çıkması. Bu kişinin belediye çalışanı olduğunu öğrendik fakat kendisi ortadan kayboldu. Bu gerekçelere dayanarak sonuçlara itiraz ettik.''

AK PARTİ, BURSA'NIN ORHANGAZİ İLÇESİNDE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

AK Parti, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Aydın, belediye başkanlığını Anavatan Partisi adayı İsmail Tartar'ın kazandığının açıklanmasının ardından, bazı sandıkların mühürsüz çıktığı ve partilerine verilen geçerli oyların geçersiz sayıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna başvurarak, tüm oyların yeniden sayılmasını istedi.

Aydın, ellerinde iddialarını destekleyici somut bilgiler bulunduğunu belirterek, ''Şimdi YSK'nın yapacağı yeni değerlendirmeyi bekleyeceğiz. İlk gün açıklanan resmi olmayan kesin sonuçlara göre 31 oy farkla Tartar'ın gerisinde kalmıştık, ama İlçe Seçim Kurulunun açıkladığı sonuçlara göre, oy farkı 90 olmuş. İtirazımızın sonucundan umutluyuz'' dedi.

CHP'NİN ERDEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, ÖLEN KİŞİLERİN ADINA OY KULLANILDIĞI İDDİASIYLA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, CHP'nin belediye başkan adayı Hüseyin Sarı, ölen kişilerin adına oy kullanıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

Hüseyin Sarı, yaptığı açıklamada, bazı sandıklarda bir süre önce ölen kişilerin adına oy kullanıldığını öne sürdü. Sarı, sandıkların tekrar sayılması için Erdek İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduğunu bildirdi.

Sarı'nın şikayetini değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, sandıkların tekrar sayılmasına karar verdi. Seçim kurulu, 20 gün içinde ölen kişilerin tespitine yönelik İlçe Nüfus Müdürlüğünden bilgi de talep etti.

İlçe Seçim Kurulunun kararı doğrultusunda, öğretmen evinde oyların yeniden sayımına başlandı.

Erdek'te, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı 5 bin 311, CHP adayı ise 5 bin 176 oy almıştı.

ACIPAYAM'IN BELDELERİNDEKİ İTİRAZLAR SEBEBİYLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SONUÇLARI YARIN AÇIKLANACAK

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin sonuçlarının yarın açıklanacağı bildirildi.

Acıpayam'ın Darıveren beldesinde mevcut belediye başkanı AK Partili Davut Oymak ile Demokrat Partili Mehmet Çapacı'nın oyları eşit çıkınca, oylar yeniden sayıldı ve AK Parti adayının kesimi kazandığı belirlendi.

Yassıhöyük beldesinde, CHP'li Halil Özonuk'un önde olduğu seçim sonucuna AKP'li Osman Tokcan'ın itiraz etmesi soncu değiştirmedi. 

Acıpayam ilçesindeki diğer bir belde belediye seçimlerine itiraz Kelekci beldesinden geldi. DP adayı Ramazan Acar'ın önde olduğu sonucuna AK Partili Halil Gençoğlu itiraz etti. Kelekci için itirazın yarın görüşüleceği ve sonuçların ondan sonra verileceği belirtildi.

Acıpayam İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle seçim sonuçlarının bilgisayardaki sistemden alınmadığını bu nedenle sonuçların yarın açıklanacağını duyurdu.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta bazı sandıklara yapılan itirazların sonuçlanamaması nedeniyle birleştirme tutanağı henüz düzenlenmedi.

İlçe Seçim Kurulu, 298 Sayılı Yasa'nın ilgili maddesi gereğince, adayların aldıkları oylara ilişkin itirazlarının değerlendirilmesi amacıyla birleştirme tutanağı tutmayarak, bu sabah başladığı toplantıya ara verdi.

Kurulun bazı belde belediye başkanlıkları ile muhtarların itirazlarını değerlendirmesi nedeniyle, YSK'ya sonuç bildirilmesini sağlayan sisteme veri girişi yapılmadığı için, il genel meclisi, merkez ilçe ve merkeze bağlı belde belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyesi sonuçlarını içeren birleştirme tutanakları hazırlanamıyor.

-ADANA-

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, AK Parti, adaletsizlik ve usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçimlere itiraz etti.

AK Parti İlçe Başkanı Musa Oral, MHP adayı Hüseyin Sözlü'nün 54 bin 425 geçerli oyun 21 bin 473'ünü alarak yeniden belediye başkanı olduğu ve adayları Burhan Onuk'un 19 bin 321 oy aldığı seçimlerle ilgili itaraz başvurusunu, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yaptı.

Onuk, seçimlerle ilgili bazı belgelerin, İlçe Seçim Kuruluna verilmediğini, ölülerin ve başkalarının yerine oy kullanıldığını tespit ettiklerini ifade ederek, ''Seçimlerde adaletsizlik ve usulsüzlük yapıldığını düşünüyoruz. Bu nedenle başvurumuzu yaptık. Hukukun vereceği karara saygılı olacağız'' dedi.

-TRABZON-

Trabzon'a bağlı Gürbulak beldesinde, AK Parti'nin adayı ile oyları eşit çıkan bağımsız aday Bülent Topçu, kendi adına kullanılmış yırtık bir oy pusulası bulunması dolayısıyla seçim sonucuna itiraz etti.

Kent merkezine bağlı Gürbulak beldesinde bağımsız olarak belediye başkan adayı olan Bülent Topçu, 29 Marttaki seçim sonucuna itirazda bulunmak için Merkez İlçe Seçim Kuruluna geldi.

İtiraz dilekçesini Seçim Kuruluna verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topçu, beldede daha önceden AK Parti'den belediye başkanı seçildiğini anımsatarak, önceki günkü seçimlerde partinin kendisini aday göstermemesi üzerine bağımsız olarak aynı beldede belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Bu seçimlerde AK Partili Belediye Başkan Adayı Hacı Kemal Çoban ile 609'ar oy aldığı belirtilen Topçu, seçim sonuçlarını eleştirerek, şunları anlattı:

''Seçim sonucunda beldedeki 5 sandıkta da sıkıntılar oldu. Oylar başa baş giderken son oy bizim adımıza açıklandı. Fakat ne olduysa bu oy seçim sonuç pusulasına girmedi. Bu oyun nereye gittiği belli değil. ''

Seçimden bir gün sonra beldedeki bir okulda temizlik görevlisi tarafından yırtık ve buruşturulmuş bir oy pusulası bulunduğunu ve jandarmanın bunu tutanakla tespit ettiğini aktaran Topçu, seçimde izindeki er ve erbaşların da oy kullandığını iddia ederek, bütün bu gerekçelerle Seçim Kuruluna itirazda bulunduklarını anlattı.

Beldedeki seçimin yeniden yapılmasını istediklerini ifade eden Topçu, ''İtirazımız kabul edilmezse kurayla gelmek istemiyorum. Yazı tura başkanı değilim'' dedi.

Merkez İlçe Seçim Kurulu, Topçu'nun itiraz dilekçesini değerlendirip seçimin yeniden yapılıp yapılmayacağını ya da oyların tekrar sayılıp sayılmayacağını karara bağlayacak.

-ANTALYA-

Antalya'da yerel seçim sonuçlarına, merkeze bağlı Döşemealtı ve Aksu beldelerinde itirazlar yapıldı.

AK Parti Döşemealtı belediye başkan adayı olan ve seçimi kaybettiği bildirilen Hasan Akalın, İlçe Seçim Kuruluna tüm sonuçların yeniden sayılması için itiraz etti.

Akalın, Döşemealtı Seçim Kuruluna başvurusunda, bazı sandıklarda AK Parti'ye atılan oyların yasaya uygun olmayan gerekçelerle geçersiz sayıldığını, tutanakların da usule uygun tutulmadığını öne sürdü. Akalın, Seçim Kurulunun tüm sonuçları yeniden saymasını istedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Döşemealtı'nda seçimi CHP'li Nurettin Tursun'un kazandığı açıklanmıştı.

Öte yandan, MHP adayı İsa Yıldırım'ın belediye başkanlığı kazandığı merkeze bağlı Aksu ilçesinde de sonuçlara itiraz edildi.

AK Parti Aksu belediye başkan adayı Burhan Kılıç tarafından yapılan itirazda, okullardaki sayımlar sonucu düzenlenen bazı sandıklara ilişkin tutanaklarda yanlışlıklar yapıldığı ve partisinin oylarının geçerli sayılmadığı iddia edildi.

Burhan Kılıç, ilçede seçimin yeniden yapılmasını da talep etti.

Bu arada, Aksu ilçesine bağlı Karaöz beldesinde de MHP'li başkan adayı Hasan Aykın, sayım sonuçlarının yer aldığı tutanakların partisine verilmediği ve tutanakların düzgün yazılmadığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

-İZMİR-KARABURUN-

İzmir'in Karaburun ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin itirazı üzerine 7 sandıkta inceleme yaptı.

Yapılan inceleme sonucu, AK Parti ve CHP'ye 3'er oy ilave edilirken, MHP ve DSP'nin 1'er oyu iptal edildi.

İlçe Seçim Kurulu buna göre, MHP'nin 273, DSP'nin 39, CHP'nin 765, AK Parti'nin 746, Saadet Partisinin 6 ve BTP'in 1 oyunu tutanağa geçirerek onayladı.

-BALIKESİR-EDREMİT-

Balıkesir'in Edremit ilçesinde AK Parti belediye seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ufuk Dolgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Seçim Kuruluna ''belediye başkanı adayları'' ile ilgili seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

Açılan sandıklarda yapılan tasnif sonucu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Bozbey'in 9 bin 228, MHP adayı Tuncay Kılıç'ın ise 9 bin 569 oy aldığını belirten Dolgun, şöyle konuştu:

''Buna karşılık belediye meclisi seçimlerinde MHP'nin listesi 8 bin 883 oy almış. Bizim listemiz ise 8 bin 928. Sayımlar sırasında 996 oy geçersiz sayılmış. Geçersiz oyların tekrar sayılmasını istiyoruz. Bu kadar geçersiz oy bizi düşündürüyor. Avukatlarımız ile hazırladığımız itiraz dilekçesini İlçe Seçim Kuruluna verdik. İlçe Seçim Kurulu, yeniden toplanarak tekrar sayım yapacak. Sonucu hep beraber göreceğiz.''

Resmi olmayan sonuçlara göre, MHP belediye başkanlığını kazanırken, AK Parti 7 üye ile belediye meclisinde çoğunluk sağlamıştı.

-ŞANLIURFA'DAKİ İTİRAZLAR-

Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde bazı partiler seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, sandık sonuçlarının seçmen listesindeki oy oranıyla aynı olmadığını savunarak, 26 sandığın yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu Başkanlığına başvurdu.

AK Parti Karaköprü Belde Belediye Başkan adayı ve eski başkan Ahmet Güzel de seçmen listelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sonuçlara itiraz etti.

Beldenin DTP Belediye Başkan adayı Mithat Karadağ da aynı gerekçeyle itirazda bulundu.

AK Parti Viranşehir belediye başkan adayı İbrahim Direk de seçimde mükerrer oy kullanıldığını iddia ederek, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz dilekçesi verdi.

Birecik ilçesine bağlı Ayran beldesinde CHP ve AK Parti'nin adaylarının aldığı oyların eşit çıkması üzerine, itiraz edildi.

İtirazlar üzerine 3 kez sayım yapılmasına karşın sonucun değişmemesi nedeniyle, sandık İl Seçim Kurulu Başkanlığına gönderildi.

-AKYAZI'DA OYLAR YENİDEN SAYILACAK

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, AK Parti adayının 3 oy farkla kazandığı belediye başkanlığı seçimlerinde oylar, Saadet Partisinin adayının itirazı üzerine yeniden sayılacak.

Akyazı'da 3 oy farkla biten belediye başkanlığı seçimleri, ilçede tartışmalara neden oldu. AK Parti adayı ve belediye başkanı Yaşar Yazıcı, Saadet Partisi adayı Hasan Akcan'ın önüne geçerek seçimi 3 oy farkla kazandı.

Bunun üzerine Saadet Partililer, ilçe seçim kuruluna başvurarak, sayımın yeniden yapılmasını istedi. Akyazı Adliyesi önünde toplanan çok sayıda partili gelişmeleri takip etti.

İtiraz üzerine Akyazı İlçe Seçim Kurulu, 819 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, Saadet Partisi adayının itirazı üzerine oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı.

Akyazı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hasan Küçükosman, 101 sandıktaki oyların tamamının sayılmasının iki üç günü bulabileceğini kaydeden Küçükosman, adliye önünde bekleyen partililerin beklememesini istedi.

Akyazı belediye başkanlığı seçimlerinde, AK Parti adayı Yazıcı 8142, Saadet Partisi adayı Akcan ise 8139 oy almıştı.

CHP ANTALYA İL BAŞKANI MELLİ: KUMLUCA MAVİKENT BELDESİNDE, SOBALARIN İÇERİSİNDE BİR KISMI YANMIŞ CHP'YE 'EVET' MÜHRÜ BASILMIŞ OYLAR BULUNDU
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Antalya'nın Kumluca ilçesi Mavikent beldesinde, sobalarda bir kısmı yanmış CHP'ye evet mührü basılmış oylar bulunduğunu iddia ederek, seçimlerin tekrar edilmesi gerektiğini savundu.

Melli, partisinin Kumluca İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, Antalya Milletvekili Osman Kaptan ve Mavikent Belediye Başkan adayı Alim Güzelyürek'le basın toplantısı düzenledi. Mavikent'te, iki ilköğretim okulundaki sobaların içerisinde yanmış geçerli oy pusulaları bulunduğunu ileri süren Melli, ''Sobaların içerisinde, bir kısmı yanmış, CHP'ye (Evet) mührü basılmış oylar yakalanmıştır'' dedi.

Gerekli inceleme ve şikayetlerin yapıldığını belirten Melli, Mavikent'te belediye seçimlerinin yenilenmesinin şart olduğunu savundu.

CHP Kumluca İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan da, oyların yakıldığı yönünde aldıkları duyumlar nedeniyle jandarmaya başvurduklarını ve jandarma olay yeri inceleme ekipleriyle giderek, durumu tespit ettiklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • D Davut 15 yıl önce Şikayet Et
    AKP li değilim ama. AKP li değilim çokcada eleştiririm. aynı zamanda AKP nin ekonomi başta hükümet yönetiminde beceriksiz ve başarısız olduğunu iddia ediyorum. Fakat doğruya doğru Ceyhanda oylarda oynama yapıldı. Başkalarının yerine oy kullanıldı. Özellike 1146 nolu sandıkta imzaları karşılaştırsınlar gerçek ortaya çıkar. Ölüler ve gelmeyen seçmenlerin yerine oy kullanıldı birçok sandıkta. Benim duyumum 1146 nolu sandıkta bunun gibi 1 oy var.
    Cevapla
  • ali seba 15 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partisi. Akyazı Bizimdir Allah' ın İzniyle. Saadet Partisi !... Direnmeye Devam..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!