Darbe karşıtları yolları aşındıracak

Darbecilerin yargılanması talebi, son yıllarda sık sık gündeme geliyor. Konuyu en son gündeme getiren CHP, yaptığı çıkışın arkasında durmadı. Konuya sahip çıkan sivil kuruluşlar, cumartesi günü sokağa çıkıyor.

GİRİŞ 17.07.2009 11:30 GÜNCELLEME 17.07.2009 11:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 
'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu' tarafından düzenlenen ve Taksim Tünel'de gerçekleştirilecek 'Özgürlük İstiyoruz/Darbeciler Yargılansın' yürüyüşünde bu talep yüksek sesle dile getirilecek.

"Ergenekon davasının sonuna kadar gidilmesini, Ergenekon çetesinin yargılanmasını ve dağıtılmasını istiyoruz." sloganıyla Beyoğlu Tünel'de gerçekleştirilecek eyleme 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu' çatısı altında pek çok örgüt katılıyor.


Mazlum Der, Yüzleşme Derneği, Genç Siviller, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, SDP, DTP, LDT, Birbirimize Sahip Çıkıyoruz Platformu'nun da yer aldığı yürüyüşe sanatçılar ve aydınlar da destek veriyor. Tüm darbe girişimlerinin açığa çıkarılması ve darbecilerin yargılanması talebiyle gerçekleştirilen yürüyüşte, "Başörtüsü taktığımız için okul kapısında coplanmak, Kürt olduğumuz için Fırat'ın doğusunda vurulmak, asit kuyularında yok edilmek, sadece Ermeni bir gazeteci olduğumuz için gün ortasında, herkesin gözü önünde, sokak ortasında kurşunlanmak, sendikacı olduğumuz, sendikal hakları savunduğumuz için kaçırılmak, kaybedilmek istemiyoruz." talepleri dile getirilecek.

Turgay Oğur Genç Siviller: Ergenekon'da ilk iddianame tetikçileri, bomba atanları, insanları asit kuyularına atanları yargılıyordu. 20 Temmuz'da başlayan yargılama, beyin takımı ve generalleri kapsıyor. İlk defa darbenin gerçek omurgası ve paşalar yargılanacak. Bu tarihi güne tanıklık etmek ve destek vermek için bu yürüyüşü yapacağız.

Bugüne kadar 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül'e karşı direnç olmadı. Açıkça tepki göstermeliyiz ki, darbe yapmak kimsenin aklından geçmesin.

Zeynep Tanbay Sanatçı: Türkiye'de maalesef demokrasi kelimesi altına sığınarak demokratik bir memlekette yaşıyormuş gibi yapıyoruz. Ama bunun olmadığı ciddi bir şekilde ortaya çıktı. Bu memleketi TSK yönetiyor, bütün hükümetlerin arkasında TSK'nın baskısı ve ağırlığı var.

Bu sistemin artık değişmesi gerekiyor. Bu daha fazla gidemeyecek. İnsanlar uyanmaya başladı. Yaptıkları hatalar karşısında adalet önünde herkesin eşit olması ve askerlerin rütbeleri ne olursa olsun yargılanmaları gerekiyor.

Şenol Karakaş DSİP Genel Başkan Yardımcısı: Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Son zamanlarda açığa çıkan andıç ve Ergenekon savcılarının görev alanının değiştirilmesi yönündeki gelişmeler önemli gelişmeler. Ergenekon, toplumdaki bütün önemli konularda rol oynuyor.

Derin devlet örgütlenmesinin çözülmesi anlamında yapacağımız iş çok anlamlı. Özgürlük mücadelesinin kazanılması için herkesi etkinliğimize çağırıyoruz.


 

KAYNAK: (ZAMAN)
YORUMLAR 3
  • kanka 14 yıl önce Şikayet Et
    cemre. bütün insanlık toplansa cemre toprağa düşünce baharın gelmesini engelleyebilir mi??artık bu milletin cemresi toprağa düştü bunlar kudursa da çıldırsa da türk milletinin önünü kesemezler
    Cevapla
  • hasan 14 yıl önce Şikayet Et
    merak ettim amaç ne. yürüyüş yapanlar kim dtp işçi partisi vs ya zaden bu iki parti memleketi karıştıran partilerin başında geliyor chp nin hemen beşinden bu iki parti önce hayırdr niyetleri güzel ama amaçları ne şirin görünmekmi yaptıklarını unutturmakmı ne
    Cevapla
  • Mimiga 14 yıl önce Şikayet Et
    Adamı hasta etmeyin yahu!. Manşete taşıyın haberi. En kıytırık birkackisi toplanması bile günlerce manşetlerinde kalıyor, alt yazı üst yazı... nereden daha çok dikkat çekecekse oradan duyuruyorlar. Lütfen bu haberi üstteki başlıklardan birine alın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!