Başbakanın konuşması 4 dile çevrildi

Edibe Sözen, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın dün TBMM Grup Toplantısındaki konuşmasının İngilizce, Fransızca ve Arapçanın yanı sıra TRT 6'da da Kürtçeye çevrildiğini bildirdi.

Başbakanın konuşması 4 dile çevrildi
Başbakanın konuşması 4 dile çevrildi
GİRİŞ 12.08.2009 16:54 GÜNCELLEME 12.08.2009 16:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sözen, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, TBMM grup toplantısında dün yaptığı konuşmanın çok önemli bir içeriği olduğunu ve ciddi bir etki yarattığı belirterek, şunları söyledi:

''Olumlu duygular, paylaşılmış tecrübeler, birlikte kazanılmış zaferler, birlikte yaşanmış acılarla biz ve onlar karşıtlığını ortadan kaldıran bir metin olması sebebiyle, hem Türkiye hem bölge gündemine oturmuş ve farklı bölgelerden gelen tebrik mesajlarıyla Başbakanımızın grup konuşması farklı dillere de çevrilme ihtiyacını doğurmuştur.

İnternet sitemizde de İngilizce özeti ve Arapça metni yer almıştır. Fransızca çevrisi de yapılmıştır.''

Sözen, Erdoğan'ın konuşmasının TRT 6'da da Kürtçeye çevrilerek yayımlandığını bildirdi. 

KAYNAK: (AA)
YORUMLAR 3
  • Pencere 14 yıl önce Şikayet Et
    İsmail Yıldız'a. Sizin düşündüğünüz şeklin de ne kadar saçma olabileceğnii düşündünüz mü? ABD'de, Kanada'da ve diğer bir çok ülkede tek bir resmî dil olmadığı için nice çevirmenler var. Onlarca yıl boyunca tek bir dile alıştığımız için, onun dışındaki bir durum sana ne kadar da garip geliyor. Halbuki, bundan daha normal bir durum yok. Üstelik Osmanlı zamanını da bir düşünsene. Onlarca çeşit ulusun olduğu adaletli bir imparatorlukta tek bir dilden söz edebilir miydin?
    Cevapla
  • Ismail Yildiz 14 yıl önce Şikayet Et
    hic dogru bulmuyorum. eger birileri anlamak istiyorsa türkce ögrensin.. yoksa kendi devleti ceviri yapsin.. sanki birlesik devlet baskani konusmasi üc dört dile cevri yapiliyor.. bundan anlamsiz baska birsey olamaz.. bulundugun yerde, kaldigin yerde ve gitdigin yerde aynen ol. anlamak isteyen seni böyle daha iyi anlar..
    Cevapla
  • OLUMLERIN EFENDISI 14 yıl önce Şikayet Et
    secimlerde gorusuruz. bol ulkeyi yap duyurunusecimlere kadar..secimlerde onlardan oy isdersin onlar basbakan yapar seni ama turk olarak tc vatantasi olarak trabzonlu olarak asla bir oy vermem sana sehitlerin kani yerde daha kurumadi bile udanmaz insan seni ( yeni parti lazim adam gibi adam )
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...