Anadol: AKP suça ortak arıyor

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, ''Türkiye kamuoyundan büyük tepki çekecek konuda işleyecekleri suça ortak arıyorlar. CHP bu suça ortak olmayacak, kararlıdır'' dedi.

Anadol: AKP suça ortak arıyor
Anadol: AKP suça ortak arıyor
GİRİŞ 21.09.2009 16:46 GÜNCELLEME 21.09.2009 16:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP İzmir İl Teşkilatı tarafından, Kültürpark'taki İzmir Sanat'ın bahçesinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene, Kemal Anadol ile CHP İzmir milletvekilleri Canan Arıtman, Bülent Baratalı, Ahmet Ersin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da katıldı.

Anadol, törende yaptığı konuşmada, hükümetin ''demokratik açılım'' çalışmalarına değinerek, ''ulusal birliğin, bütünlüğün bu kadar tehlikeye girdiği bir bayramın yaşanmadığını'' iddia etti.

Parlamento açıldığında gündeme gelecek ilk konunun, Ermenistan ile hükümetin imzaladığı protokol olacağını öne süren Anadol, protokolun 2 Nisanda imzalandığını, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ise daha sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret ederek, adeta tebligatta bulunduğunu ifade etti. Anadol, şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanı seçerken, meclis başkanı seçerken, CHP'ye soran yoktu. Anayasa değişikliğinde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Adalet Bakanlığı anlaşmazlığında muhalefete soran yoktu. 'Açılım' denilen saçılım söz konusu olduğunda Sayın Genel Başkanımız Baykal ile görüşebilmek için elinden geleni yapan bir Başbakan var. İçişleri Bakanı bana geldi, 'Ne olur Sayın Baykal'dan randevu al, görüşelim' dedi. Genel Başkanımız 'Yok' dedi. Tekrar randevu istediler 'Sırası değil' dedi. Şimdi Başbakan mektup yazacakmış. Başka hiçbir konuda muhalefete bilgi vermiyorsunuz da adına açılım dediğiniz, detay vermediğiniz konuda Baykal'la görüşmek istiyorsunuz?''

Başbakan'ın ''analar ağlamasın'' dediğini aktaran Anadol, ''Şimdi mi geldi analar aklınıza? Talimat aldılar, 'Ocak ayına kadar bu işi bitirin' dediler. Türkiye kamuoyundan büyük tepki çekecek konuda işleyecekleri suça ortak arıyorlar. CHP bu suça ortak olmayacak, kararlıdır'' dedi.

KOCAOĞLU'NUN SÖZLERİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise CHP'nin 2004 yılından bu yana yapılan seçimlerde oyunu artırdığını ifade ederek ''Bunu hep birlikte yaptık. Bize inanan İzmirlilerle bu işi gayet mütevazı götürmek durumundayız'' dedi.

''Çamur at izi kalsın'' şeklinde yıpratma politikası sürdürüldüğünü iddia eden Kocaoğlu, bunun genel seçimler için CHP'nin yüzde 49'luk oy çıtasına, iktidar yürüyüşüne saldırı olduğunu savundu.

Kocaoğlu, ''CHP'nin İzmir'deki yüzde 49'luk oy çıtası ilk genel seçimlerde daha yukarıda olmalıdır. Yüzde 49'un üzerine çıkmalıdır, hedefimiz bu'' dedi.

Törende, partililere tatlı ikram edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ünal dündar 14 yıl önce Şikayet Et
    çözümsüzler. öncelikle şunu söylemek istiyorum tutmadıgınız orucun bayramını neden kutluyorsunuz bayramı kutluyorsunuz iyiiii,bayram demek kardeşlik demek barış demek uzlaşma demek samimi olmak demek... fakat sizin bu bayramda kardeşlige barışa huzura uzlaşmaya neden gölge düşürüyorsunuz fikrinizle zikriniz bir degil, bir olmayan herşey zamanı gelir dagılır gider saygılarımla....
    Cevapla
  • Ahmt Emin Ünver 14 yıl önce Şikayet Et
    anadol. ANADOL mu kaldı Allah aşkına:)))
    Cevapla
  • Alp Erener 14 yıl önce Şikayet Et
    yürüyüş. CHP'nin iktidar yürüyüşüymüş, hala cunta ümidiniz mi var da böyle bir yürüyüş düşlüyorsunuz behey şaşkınlar!?...
    Cevapla
  • taner uney 14 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir suç. Akp hükümetinin yaptığı bu süreç bir suç değilki ortak olasınız.bu süreç aksine türkiyenin geleceği açısından çok önemlidir.sorunlarla yüzleşme açısından.zaten chp türkiyenin hiç bir sorununa ortak olmadiki.herzaman muhalefet yapmıştır.işide bu.aslında sorun chp geçmişte yapamadığını başka bir parti yapınca işine gelmiyor bu yüzden.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü