Erdoğan'dan Dayton Anlaşması resti

Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek'te Dayton Anlaşması'ndan geri adım atılmasının Bosna halkına saygısızlığı olduğunu belirterek, "Böyle bir şeye Türkiye olarak bizler sessiz kalamayız." dedi.

Erdoğan'dan Dayton Anlaşması resti
Erdoğan'dan Dayton Anlaşması resti
GİRİŞ 12.10.2009 19:26 GÜNCELLEME 12.10.2009 19:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Bosnak Temsilcisi Haris Sladziç'le bir süre Başbakanlık yeni binasında görüştü. Erdoğan ile Sladziç görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, 10 Ekim'de Türkiye-Sırbistan ve Bosna-Hersek dışişleri bakanlarının İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Türkiye olarak birçok koldan Bosnalı kardeşlerimizin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bosna-Hersek'in sınır bütünlüğünün korunarak NATO ve AB içinde yer almasına büyük önem veriyoruz. Halen Bosna zorlu bir süreci yaşıyor. Ülkede anayasal reform çalışmaları devam ediyor." şeklinde anlattı.

Görüşmelerinde Sladziç'e Bosna-Hersek'e desteği sürdüreceklerini söylediğini aktaran Erdoğan, "Bosna'da devletin mevcut durumunun egemen olarak korunması ve Dayton'dan daha geri gidilmesi gibi bir durumu kabullenmek mümkün değildir. Böyle bir adım tüm Bosna halkına zaten çok büyük saygısızlık olur. Çok ciddi bir yanlış olur. Böyle bir şeye de Türkiye olarak bizler sessiz kalamayız. Özenle bunu vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konyesi'nin Boşnak kökenli üyesi Haris Sladziç, ülkesinde siyasi tansiyonun çok yüksek olduğuna işaret ederek, "Bu tansiyonun temel sebebi Sırp siyasetçilerinin Dayton Anlaşması'nın manasına karşı çıkmalarından kaynaklanıyor. Evlerinden kaçan, göç edenlerin evlerine geri dönmeleri konusunda ciddi sıkıntılar mevcut. Ayrıca merkezi hükümetin yönetimin zayıflığı konusunda eksiklerimiz var. Son zamanlarda ABD ve AB bu konularda yakından ilgilenmektedir. Biz de memnuniyet duymaktayız." şeklinde konuştu.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 2
  • cengiz kiper 14 yıl önce Şikayet Et
    TAYIP ERDOGAN DEMIREL GIBI DEGIL... Bosna savasdayken sen yoktunya cok sey kaybettik
    Cevapla
  • Ctürk 14 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yola devam.... Allahım seni Tüm kötü niyetli insanlardan korusun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu