Türkeş ile Rockfeller arasındaki ilişki

Hançer Birliği Türkiye’de faaliyet gösterdi mi? Zihni Çakır’ın Korku İmparatorluğu Gladio kitabında MHP-CIA ilişkisine yönelik ilginç iddialar yer alıyor.

Türkeş ile Rockfeller arasındaki ilişki
Türkeş ile Rockfeller arasındaki ilişki
GİRİŞ 09.01.2010 08:12 GÜNCELLEME 09.01.2010 08:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türk Gladio’nusu soruştururken 24 Mart 1978’de katledilen Ankara Cumhuriyet Savcı Vekili Doğan Öz’ün hazırladığı iddia edilen bir raporun ortaya çıkmasıyla başlayan MHP-CIA ilişkisine dair tartışma yeni bir boyut kazandı.

İddiaya göre dönemin MHP Lideri Alparslan Türkeş’in kontrolünde olan Gladio eğitim kamplarının (Komando Kampları) asıl sahibi Murat Bayrak isimli bir Yugoslav göçmeniydi.

Cafesiyaset haber sitesi yazarı Zihni Çakır’ın yakın zaman önce Profil Yayınları’ndan çıkan Korku İmparatorluğu Gladiokitabında, MHP-CIA ilişkisi anlatılırken; Hançer Birliğinin bu ilişkideki rolüne dair iddialar da yer alıyor.

Bu kamplarda eğitim verdiği iddia edilen Murat Bayrak, 12 Eylül darbesi sırasında MHP Genel Yönetim Kurulu Üyesi olmasına karşın tutuklanmayan tek isim oldu. Bayrak aynı zamanda CIA ajanları ve Gladio yapılanmasında kilit rol oynayan Poul Henze ile Frank Terpil’le de bağlantılı idi.

Naziler’in Yugoslavya’yı işgali sırasında Nazilerle işbirliği yaptığı öne sürülen Murat Bayrak, MHP’den önce Adalet Partisi’nde de milletvekilliği yapmıştı.

Kitapta, ülkücü mafya nitelendirmesinde adı sık geçen Oral Çelik’in, “Ülkücü gençleri Nazi kullansubayları eğitmiştir” ifadelerine yer verilirken, bu sözle kastedilmek istenenlerden birinin de Murat Bayrak olduğu tespitine yer veriliyor.

Murat Bayrak’ın Gladio’nun eğitim kampları ve organizasyonunda etkin rol oynayan, Nazi Generali Reinhard Gehlen ile de bağlantılı olduğunu da öne süren yazar Zihni Çakır, Alparslan Türkeş’in CIA bağlantılarının da bu sarmalda geliştiğini öne sürüyor.

CIA kontrolüne giren ve GLADIO’yu organize eden Gehlen’in, MHP ve Türkeş ilişkisinin bir başka göstergesinin de Ruzi Nazar olduğunu öne süren Zihni Çakır, kitabında şu tespitlerde bulunuyor:

“2. Dünya savaşından sonra, Gehlen ile sonradan Türkeş’in yakın dostu olacak olan Ruzi Nazar ABD’ye götürülür. Özbek kökenli Ruzi Nazar, savaş sonrasında Alman ordularına sığınmış bir isimdir. General Gehlen de Alman istihbaratçısı ve Nazi subayıdır.
İkili CIA içerisinde görevlendirilir. Nazar bu görevde CIA Türkiye İstasyon Şefliğine kadar yükselir.

Gehlen ise Almanya’ya gönderilerek Alman İstihbarat Örgütü BND’nin yapılandırılmasını yürütür.

Bu iki görevlendirme, ikiliyi aynı zamanda ABD’nin bu bölgelerdeki GLADIO operasyonlarında da etkin hale getirir. Özellikle Gehlen, GLADIO’nun bölgesel sekreteryası ve operasyonel grup eğitiminde ön sıralarda yer alır.

İkili arasındaki bu yakınlık, Türkeş ile Gehlen arasında dolaylı bir yakınlaşma olark anımsanır”.

Yazarın iddialarından biri de Alparslan Türkeş ile NATO ve Gladio’nun geri planında olan Rockfeller Grubu arasındaki ilişki: “… Türkeş’in ABD’de bulunduğu dönemde en yakın dostu Ruzi Nazar ile NATO ve GLADIO operasyonlarının gerçek hamisi sayılan Rockfeller ailesi tarafından desteklendiğini aktarmakta fayda var”.

Çakır, bu yöndeki bir başka önemli tespiti de İtalya’daki P2 Mason Locası Şefi Licio Gelli’nin, “İtalyan GLADIO’cularla Türk ülkücüler CIA’nın güdümünde çalıştılar” sözleriyle ortaya koyuyor.

HANÇER BİRLİĞİ ÜYESİ MHP’DE MİYDİ?

12 Eylül darbesi sırasında MHP Genel Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Bayrak’ın, 2. Dünya Savaşı yıllarında Gestapo komutasındaki Balkanlar’da kurulan faşist çetelerden “Hançer Birliği”nde de yer aldığını iddia eden yazar Zihni Çakır, Murat Bayrak’ın zenginliğinin kaynağında da kayıp Nazi altınlarının olduğunu öne sürüyor.

Çakır, 2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan halk mahkemesince idam cezasına çarptırılan Murat Bayrak’ın eski SS üyelerinin kurduğu bir örgüt olan ODESSA (Organisation Der Ehemaligen SS-Angehörügen) tarafından Yugoslavya’dan Türkiye’ye kaçırıldığını yazıyor. Bu operasyon sonrasında Murat Bayrak’ın Türkiye’deki tüm faaliyetlerini Hançer Birliği adına yürüttüğünü öne sürülürken, Murat Bayrak ve Hançer Birliği’nin, 12 Eylül Askeri darbesini yaratan ortamın ve kontrgerilla eylemlerinden bir bölümünün finansörlüğünü yaptığını da iddia ediliyor.

www.cafesiyaset.com

YORUMLAR 20
  • abdul kadir yılmaz 14 yıl önce Şikayet Et
    yeter be kininiz kime. saglıgında yanına gelemyenler arkasından atıyor siz de çanak tutuyorsunuz hesap gününe inanıyorsanız orada hesaplaşiriz mhp yi karalamak için siyası yorum haber hep bu haber 7 de kindar olamyın gerçekleri yazın
    Cevapla
  • Sıradan Biri 14 yıl önce Şikayet Et
    Sovletler Türkiye Nota verdiğinde. Türkiye çokpartili siteme geçip sovyet işgaline karşı ABD nin kucağına oturmuştur. Sebebi 25000 sovyet tankının durduracak gücmüzün olmamasıdır. Ondan sonra hep sovyet işgaline karşı bu ülke kontrol edilmiştir. Ya böyle olacak tı yada şimdi eski sovyet cumhuriyeti olacaktık. Şimdi çıkmışlar görüyonmu bak bunları ABD kontrol ediyordu diyorlar. O zamanlar ABD nin kontrol etmediği bişeymi vardı kim ne yapabilirdi? Neyi sorguluyorosunuz?
    Cevapla
  • darbeleredurde 14 yıl önce Şikayet Et
    ne diyorsak o !. albay nato güdümlü,cıa bağlantılıdır partiyide o doğrultuda kullanmıştır !
    Cevapla
  • orhan yaman 14 yıl önce Şikayet Et
    MHP LI DOSTLARA. Dostlar googleye girin mhp nin kurulmasina bir bakin o dönemde yükselen komonizme karsi ABD tarafindan milliyetcilik kavramini kullanmasi icin MHP türkese abd emriyle kurduruldu...aci ama gercek..
    Cevapla
  • Recep GÜLER 14 yıl önce Şikayet Et
    uşaklığı bırakın.... Eski Mhp ve zihniyeti 12 eylülle birlıkte yerini İslamsız şamanlığa bırakmıştır ve Sayın Türkeş merhum olmuş,parti paralarıda Müslüman Türkün en gizli ve cani düşmanı İngilterede çıkmıştır.Ya Allah,Bismillah gibi Ülkücülüğün olmazsa olmaz sloganları yasaklanmıştır...Nice dava adamlarını bu şamanlar chp nin yandaşlığına harcamıştır.En büyük israil-abd gizli yandaşı mhp dir,kurucuları kozmik oda kurucularıdır vede şimdikilerde postal yalakası mhp dir.Gerçek ülkücü ve Milliyetçi kardeşlerimi tenzih ederim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi