Bülent Arınç'ın sözleri yine çıldırtacak

AK Parti tarafından Gebze'de düzenlenen konferansa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Baykal ve Bahçeli'nin sağına soluna koyacak iki adamı olmadığını söylerken 'Sittin sene iktidar olamayacaklar' dedi.

Bülent Arınç'ın sözleri yine çıldırtacak
Bülent Arınç'ın sözleri yine çıldırtacak
GİRİŞ 13.02.2010 21:15 GÜNCELLEME 13.02.2010 21:15
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Konferansın yapıldığı Gebze Belediyesi Osman Hamdibey Kültür Merkezi'ne 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde giren Arınç, gençlik kollarına bir konuşma yaptı. CHP'nin tek başına iktidar olmasının mümkün olmadığını belirten Arınç, "Bu iddia değil. Bu tarihen sabit bir gerçek. 1950'de CHP iktidardan düştü, o günden bu tarafa 15 seçimdir bu parti halkın tertemiz, helal oylarıyla iktidara gelemiyor. Gelemiyor arkadaş. Çünkü halkın partisi olamıyor. Siz halkın layık olduğu hizmeti vermezseniz, gerçekten her an halkla birlikte olmazsanız, onun inanç, gelenek, örf ve adetlerine, duygu ve düşüncelerine, istek ve ihtiyaçlarına hiçbir zaman ilgi duymaz, onun inancıyla, duygu ve düşünceleriyle uğraşırsanız, onun çocuklarının nerde okuyacağına siz karar verirseniz, halka her zaman gerici, yobaz ve rejim düşmanı gibi bakarsanız, bu parti tek başına iktidara gelmez. Sittin sene gelemez." diye konuştu.

Türkiye'nin yılların birikimi olan bir sorunu daha çözmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: "Kardeş kavgası artık ülkemizde yok. Sivil asker ilişkileri iyi bir yere gidiyor. Herkes olması gerektiği bir yerde anayasanın emrettiği bir şekilde olacak. Katsayı adaletsizliğinde halen ayrımcılık devam ediyor. Bununla da hukuk, adalet ve demokrasi içinde bir mücadele yapılıyor. Artık YÖK katsayı adaletsizliği giderilmelidir diyor, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da 'bu adaletsizliktir, fende sınavı Türkiye birincisi olarak sınavı kazanan bir kişi istediği bölüme gidemiyorsa bu zulümdür' diyor. YÖK, iki karar aldı, ikisini de Danıştay iptal etti. Halbuki bu karar hukuk üzerine olmalıydı, yerindeliğe göre değil."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağına ve soluna koyacakları iki adamı olmadığını idda eden Devlet Bakanı Arınç, "Meclis Başkan vekili hanımefendiye CHP Grup toplantısına katılmasının doğru olmadığını söyledim. Onlar da seçim döneminde bir mitingde çekilmiş fotoğrafımı gösterdiler. Sözüm ona benim de bunu ihlal ettiğimi söylemek istiyorlar. Fakat seçimlere 15 gün kala milletvekili adayı olduğum bölgede seçim çalışması yapmam ne yasalara ne de süregelen meclis geleneğine aykırı değil. Ayrıca bu birlik ve beraberlik fotoğrafı bize en az yüzde 5 puan kazandırdı. Asıl ben merak ediyorum; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağına ve soluna koyacakları 2 adamı var mı? Olacağını sanmıyorum. Koysalar da halk tarafından rağbet görmez." diye konuştu.

Bülent Arınç, Gebze'nin, Türkiye için çok önemli bir ilçe olduğunu, nüfusunun 400 bine yaklaştığını, özellikle son seçimlerde kendi içinden 3 tane ilçe çıkardığını hatırlattı. Buna rağmen gücünden, nüfuzundan, ekonomik etkinliğinden bir şey kaybetmediğini söyleyen Arınç, AK Parti olarak geçmişten bu yana en büyük başarıları Gebze'den aldıklarını, buradaki oy oranlarının her zaman yüksek olduğunu ifade etti. Kocaeli'nin 2002 seçimlerini esas aldıklarında 2002'de, 2004'te, 2007'de, 2007 referandumunda, 2009 Mart seçimlerinde her zaman yüzlerini güldürdüğünü, her zaman en büyük başarıların müjdesini aldıklarını vurgulayan Arınç, çok gayretli ve fedakar arkadaşlarının çalışmalarını ilgiyle izlediklerini söyledi.

Gebze eski belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü'yü de rahmetle anan Arınç, "Şahsen de çok iyi tanırdım, Allah rahmet eylesin. Genç yaşlarda vefat etti. Çok üzgünüm, hastalığı bir dönem sinsi bir şekilde izledi, sonra ortaya çıktı. Müdahaleler yapıldı, ama Allah'ın takdiri bu kadarmış, çok değerli bir arkadaşımızdı. Tabii 28 Şubat sürecinde ve sonrasında Pembegüllü arkadaşımızın çok sıkıntı çektiğini, kendisine eziyet edildiğini de biliyorum. Eziyet edenler herhalde bundan dolayı çok mahcup olmuşlardır, yüzleri kara çıkmıştır diye düşünüyorum. Allah ona da sizlerin geçmişlerinize de rahmet etsin." temennisinde bulundu.

Daha sonra CHP'ye yönelik eleştirilerine devam eden Arınç, şöyle konuştu: "Bilmiyorum CHP'nin gençlik kolları var mı? Mutlaka 'var' diyeceksiniz. Varlığını ne ile bileceğiz, yani CHP'nin kadın kolları bildiğim kadarıyla yok, ihtiyaç duymamışlar ama gençlik kolları Manisa'da olduğu için biliyorum. Demek ki bazı yerlerde var, ama böyle bir gençlik kolunun varlığını nereden bileceğiz? Şüphesiz yapacakları etkin çalışmalarla. Bu çalışmalardan habersizsek, ortada sadece bir tabela varsa o zaman biz AK Parti olarak gençlik kollarımızı çok daha dinamik, halkın arasında çok daha iyi siyasi çalışmalar yapan bir ekip olarak görüyoruz, bu da bizim başarımızdır. Şüphesiz kadın kolları da aynı çalışmaları yapıyor. Gençlik kollarından yetişmiş bir insan olarak, siyasete gençlik kollarından başlamış bir insan olarak bu çalışmalara önem veriyorum. Herkesin siyasete girmesi gençlik kollarından olacak diye bir kural yok, ama bu işe ilgi duyan bir insanın eğitimini, ilk deneyimlerini, tecrübelerini, birikimini gençlik kollarından sağlamış olmasının siyasette önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın Başbakan'ımız da gençlik kollarında çalışmıştı. Gençlerin heyecanı sonsuz, idealizmi var. Gençler çok dinamik unsurlar ve gençler hesabi olmaktan çok hasbi çalışırlar. 'Yani yarın şu olayım, bu olayım' düşüncesiyle değil, tabii insanın ileriye dönük hesapları olacaktır ama 'ben inandığım bu çizgide başarılı olacağım' düşüncesiyle her şeyinden fedakarlık ederler. Çoğu kez ceplerinde harçlık yoktur, çoğu kez parti çalışmalarına hem kendileri hem de emekleriyle katılırlar. Gençler, bu yaşlarda elde ettikleri siyasi birikimleri ileride daha büyük birikimlere dönüştürürler. O bakımdan ister bayan olsun, ister erkek olsun gençlik kollarında yetişmek bence büyük bir avantajdır. Aynı şekilde kadın kolları da çok önemli. Onlar da hem çok birikimli hem heyecanlı hem de birebir siyaset yapma konusunda itiraf edeyim erkeklerden daha başarılılar. Onların da siyasete ayrı bir tat, renk, zarafet kattıklarına inanıyorum. Dolayısıyla Kocaeli'nde il olarak bir başarımız varsa ki mutlaka var, bunu konuşmamın başında ifade ettim, arkasında emin olun gençlerimizin kadın kollarımızın çok büyük katkısı vardır, onlara gönülden teşekkür ediyorum."

MHP'yi de eleştiren Arınç, AK Parti'nin açık fikirli bir parti olduğunu dile getirdi. Arınç, "Kendi düşüncelerimizi bilir ve savunuruz ama başkalarının fikirlerine de her zaman saygı duyarız. Bizim prensibimiz şudur: Kavga, çatışma, birbirlerinin kuyusunu kazma, hakaret etmek bizim kitabımızda yazmıyor. Biz ifade özgürlüğüne en çok değer veren partiyiz. İfade özgürlüğü bütün özgürlüklerin bileşkesidir. Ne olacak ifade özgürlüğünde? Diyeceğim ki birisiyle karşılaştığım zaman, 'bana göre benim düşündüklerim doğrudur ama yanlış olma ihtimali vardır. Senin düşüncelerin yanlıştır ama doğru olma ihtimali vardır. O zaman ben konuşayım sen sonuna kadar dinle ve saygı göster, sen konuş ben dinleyeyim sonuna kadar saygı göstereyim'. Böyle yaparsak kavgasız bir dünya olur, kavgasız bir Türkiye olur. Sonunda onun fikrini kabul etmek zorunda değilsiniz ama olabilir ki doğru şeyler konuşacaktır, eleştiriler yapacaktır ve siz de bunlardan yararlanacaksınız. 'Söyletmeyin, vurun' taktiği ile hele hele bir metreden daha fazla yaklaşırsan ben sana yapacağımı bilirim taktikleriyle ifade özgürlüğü diye bir şeyi kabul etmemiş olursunuz. Birbirimize yaklaşacağız ve el sıkacağız, ama unutmayın sıkılı yumrukla el sıkışılmaz. Elinizi açacaksınız ki karşınızdaki ile el sıkışabilesiniz." diye kaydetti.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 25
  • balaban özmen 14 yıl önce Şikayet Et
    hadi ya. ya senin gibi birgün erbakanın birgün tayibin sağ kolu olmaktansa kolsuz gezmek daha iyidir manisada ne oldu çökertiniz partiyi korkmayın bu kadar mhp den eskiden chp ye saldırırdınız şimdi baktınız oylar gidiyo mhp ye saldırmaya başladınız allaha şükür ülkücüler sizin gibi dini kullanımta dine zarar vermiyo
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 14 yıl önce Şikayet Et
    Arınç. Bülent Arınç halk tarafından sevilen bir siyasetçiydi.Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı.Lakin şimdi kendi tarafında olanların dahi nefretini kazandı.Bu azimle çalışmaya devam et.Kapının önüne konulman yakındır.Çenen bu kadar düşmesin.Cübbeli Ahmet Hocaya bile çatıyorsun.Bu nasıl bir kindir Derismli Bülent?
    Cevapla
  • freestyle 14 yıl önce Şikayet Et
    Demir Baya. Dostum, editörün atmış olduğu haber başlığı bir kinayedir, bir göndermedir.
    Cevapla
  • Demir Bay 14 yıl önce Şikayet Et
    haydaa..editördeki cesarete bak..şaştım... bu ne cesaret sayın editör..valla sana bi haller olmuş..haber başlıkları isyan kokuyor..tebrikler..
    Cevapla
  • nevzat ipek 14 yıl önce Şikayet Et
    esselamu aleyküm... Sayın arınç . Tüm konuşmalarınızı beğeniyle takip ediyorum. Bilginize ve karakterinize hayran olduğumu belirtmek isterim. Allah sizin gibi yüreği temiz mert ve sözünün sahibi insanları başımızdan eksik etmesin. Bu arada senin hakkında yazılan çirkin mesnetsiz sözlere aldırış etme. Sen bildiğin yolda ilerlemeye devam et. Allahın izni ile bu millet seni ve senin gibileri sahipsiz bırakmayacaktır. Ağzından çıkan her sözün doğru olduğuna aklı selim her insan kanaat getirir. Allah sizi doğruluktan ayırmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı