Bugün seçim olsa MHP sürprizi - ANKET

Bu Pazar seçim olması durumunda sonuç ne olur? En son seçim araştırmasına göre MHP büyük sürpriz yapıyor. Erken seçim konusunda ikiye bölünen halk, anayasa değişikliği içinse ağız birliği yapmış adeta... İşte sonuçlar:

Bugün seçim olsa MHP sürprizi - ANKET
Bugün seçim olsa MHP sürprizi - ANKET
GİRİŞ 05.03.2010 23:59 GÜNCELLEME 05.03.2010 23:59
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Ersin Çelik'in haberi

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği "Türkiye Siyasi – Yerel Gündem Araştırması"nın sonuçları yayınlandı.

4.659 denek ile "Yüz yüze görüşme yöntemi" tekniği kullanılarak 22 İl’de toplam 113 noktada gerçekleştirilen ankete göre bu pazar milletvekili seçimi olsa, son dört genel ve yerel seçimden tek başına iktidar olacak oylarla çıkan Ak Parti yine birinci parti konumunda.

Ankete göre asıl sürprizi MHP yapıyor. Son iki genel seçimin ikinci partisi olan CHP, koltuğunu 1,5 puan farkla, 22 Temmuz seçimlerinin üçüncü partisi olarak Meclis'e giren MHP'ye kaptırıyor.

Sol siyasetin alternatifsiz gücü CHP'nin yüzde 22'lerdeki oylarının yüzde 17'lere düşmesindeki etken ise TDH'nin lideri Mustafa Sarıgül…

ANKETİN GRAFİKLİ SONUÇLARI GALERİ

ERKEN SEÇİM OLSUN MU?

Ankete katılanlar muhalefet partilerinin ısrarla erken seçim istemesini yüzde 42 oranında desteklemiyor. Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 34, fikri yoklar ise yüzde 22'lerde..

SEÇMENİ AK PARTİ'DEN EMİN

Ankette seçmenlere oy verecekleri partinin hangi oranda oy alacağı konusunda ne düşündüğü de sorusu yöneltilmiş. Ak Parti'li seçmenler partilerinin yine yüksek oranda oy alacağını düşünürken, MHP ve CHP'li seçmenlerin partilerine yeterince güvenmediği ortaya çıkıyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE "EVET"

Denekler, anayasa değişikliğinin yapılmasına ihtiyaç olup olmadığı sorusuna ise yüzde 71'lik gibi yüksek bir oranla "evet" cevabını veriyor. Ayrıca anayasa değişikliğinin bu dönemde yapılıp yapılmaması yargı ile Hükümet arasındaki gerginlik, yargı reformu meselesi ve Erdoğan'ın medya patronlar ve yazarlar konusundaki sözleri de ankete yansıyan gündem maddeleri arasında.

Anketin grafikli sonuçları için foto galerimize göz atabilirsiniz?

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 134
  • Ömer şenal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun artık mhp olsun
    Cevapla
  • orhan akdemir 13 yıl önce Şikayet Et
    mehmet akif iyi oku.... ülke konuşarak yönetilmez,çalışarak yönetilir.ama şu gerçek akepe iktidarında 38 zenginimiz olmuş.sence bunlar çok mu çalıştı yoksa tayyip beyle mi konuştular....
    Cevapla
  • Ergün Akkaya 14 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE LİDERİ. Nerede bizin aklı selimliğimiz birliğimiz ? Sevgili Türk Milleti Aklın yolu birdir Şu gercek varki inkar edilemez günümüzde liderlik vasfına tek uyan Recep Tayip ERDOĞAN. ve şunuda bilinki yüzde 50 yide görecek tek parti de AK PARTİ diğer ideolojilere saygımız sonsuz Ama Ben AK Partide tüm partilerin doğru yanlarını görüyorum Türkiye ye de Bu gerek Atatürkün kurduğu Türkiyemiz Her Milli Ulusal Kademelerimizle Edirneden Hakkariye Tüm Halkla Ortak İlke ve İnancımızla Dünyaya Örnek Olacaktır.
    Cevapla
  • veysi irdam 14 yıl önce Şikayet Et
    SAADET GELİYOR. bu seçimde çok büyük süprizler var, millet herşeyi anladı ve denedi. şimdi Milli görüş diyor. Gayret bizden, tevfik yalnız Allahdandır. Duyulmuş Milli Görüş bütün dünyada sesi Pek yakında doğacak yurda Saadet güneşi
    Cevapla
  • soru 8 yıl önce Şikayet Et
    nasıl olacak %2 ile mi?
    Cevapla
  • ertan özer 14 yıl önce Şikayet Et
    boş bunlar. akparti oylarını kesinlikle 45 altına düşürmez 35 milletin aklını karıştırmak için ne olduda ben akpartiden başkasına atacağım oyumu belediye başkanlığı seçimi değilki belediyede adayları kötüydü karbetti gerçi bizim burası için söylüyorum cenikliyi sevmiyoruz ama akpartiden başkasına oy atacak durumumuz yok en az 45 bekliyoruz inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı