Erdoğan'dan Ş.Urfa'da miting havası

Şanlıurfa'da TOKi'nin toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Topçu Meydanında halka seslendi. Alana toplanan binlerce kişiye Şanlıurfa'dan örnekler veren Erdoğan'a kadınlar zılgıt çekerek destek verdi...

Erdoğan'dan Ş.Urfa'da miting havası
Erdoğan'dan Ş.Urfa'da miting havası
GİRİŞ 07.03.2010 13:33 GÜNCELLEME 07.03.2010 13:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Murat Muratoğlu'nun haberi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin yasa tasarısını değerlendirirken, ''Yani biz Amerika'ya şaşıyoruz. Oradaki basit bir seçim hesabına, oradaki basit bir diaspora harekatına veya hareketine Türkiye'yi feda edebilecek anlayışa doğrusu ben acıyorum ve gülüyorum'' dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin yasa tasarısını değerlendiren Erdoğan, ''Ermenistan'ın yerini haritada gösteremeyecek olanların, Türkiye-Ermenistan arasındaki meseleye müdahil olduğunu'' söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hale bak hale. Türkiye bu tür komedilere, bu tür ayak oyunlarına, bu tür ciddiyetsiz yaklaşımlara prim vermeyecek kadar büyük bir ülkedir. Yüce bir ülke, asil bir ülkedir. Yani biz Amerika'ya şaşıyoruz. Oradaki basit bir seçim hesabına, oradaki basit bir diaspora harekatına veya hareketine Türkiye'yi feda edebilecek anlayışa doğrusu ben acıyorum ve gülüyorum.

Gerekenleri kendilerine söyledik. 'Yanlış yaparsınız, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini basit bir seçim hesabına feda ederseniz yanlış yaparsınız' dedik. Sonra geri dönüşü bu işin olmaz. Geçmişe takılıp kalanlar, uluslararası ilişkileri kin, nefret, intikam duygusu üzerine inşa edenler, her zaman kaybetmeye mahkumdur. Biz geçmişten ders alacak, ama geçmişe katılıp kalmayacağız. Bizim yüzümüz hep geleceğe dönük olacak. Çünkü biz barışın egemen olduğu bir dünyanın oluşması için gayret sarf ediyoruz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Nerede tıkanıklık varsa onu referandumla milletim açar. Referandum meselelerin millete taşınması, millete danışılmasıdır. Kimse referandumdan korkmasın çekinmesin. Hele hele milletin oyu ile Meclise gelenler hiç çekinmesin'' dedi.

Konuşmasında referandum ve anayasa değişikliği konularına değinen Erdoğan, muhalefet partilerin bu konulara karşı olumsuz yaklaşmasını eleştirdi.

Yasa ve anayasa gibi düzenlemelerin TBMM'de yapılabileceğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Referandum 'demokratik bir haktır' diyorum, 'istemezük' diyorlar. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ben vekilim ama milletim asıldır. Siz bize vekalet verdiniz ama bunlar kabul etmiyorlar. Ama er ya da geç genel seçimler geliyor. Çünkü bunlar oturdukları koltuktan güç alanlar, oturdukları koltuğa güç katanlar değil.

Demokrasinin en önemli mekanizmalarından biri olan referandumu kabul etmiyorlar. Modern demokrasilerin, standartları yüksek demokrasilerin olmazsa olmazıdır referandum. Yaklaşamıyorlar niye? Çünkü o zaman gerçek yüzleri ortaya çıkacak.

Şu anda yargı referandumu konuşuluyor. İçinde ne var henüz belli değil, partilerin kapatılıp kapatılmaması noktasında, partilerin kapatılmaması hususu veya kapatılmasının ciddi manada, dünyada olduğu gibi, modern demokrasilerde olduğu gibi zorlaştırılması konusu tartışılıyor. Daha bilmeden görmeden 'hayır, istemezük'... Halkımızın bazı önemli meselelerini 'gelin burada konuşalım tartışalım' diyoruz, 'istemezük'. Ya bir görün ne var bunun içinde? Görmeden... ''

Yasal düzenlemeler için diğer partiler ile görüşeceklerini bildiren Başbakan Erdoğan, kendilerine olumsuz yaklaşanları da halka şikayet edeceklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz parlamento içi, parlamento dışı tüm partilerle oturacağız, konuşacağız, görüşeceğiz. Buna rağmen ben arkadaşlarımı göndereceğim. Onlara da göndereceğim. Yeter ki onlar kapılarından geri çevirsin. Millete de söyleyeceğim; 'ey milletim, bak arkadaşlarımı gönderdim ama bunlar kabul etmediler'. Size geleceğiz. Niye çünkü nihai nokta sizsiniz.

Nerede tıkanıklık varsa onu referandumla milletim açar. Referandum, meselelerin millete taşınması millete danışılmasıdır. Kimse referandumdan korkmasın, çekinmesin. Hele hele milletin oyu ile meclise gelenler hiç çekinmesin.

Şu anda ne konuşuluyor; 'Bu meclis anayasa yapamaz'. Böyle saçmalık olur mu, dünyanın neresinde görülmüş? Bu meclisler niçin oluşur; yasa yapmak için, anayasa yapmak için değiştirmek için, bunun için. Bunun için kurulan bir Meclise sen diyorsun ki 'Bu parlamentoda bu olmaz'. Değerli kardeşlerim hani bir zamanlar vardı ya bir şarkı; 'Olur olur bal gibi olur'... olur. Ne olacak. Millet sizi seçecek parlamentoya gönderecek, sen 'olmaz' diyeceksin. Bunlar bir defa kendi kimliklerini reddediyorlar. Bir siyasetçiye bu yakışır mı? Ama bunlara yakışır.''

Muhalefetin, hukukun üstünlüğüne inanmadığını ileri süren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''(Bu meclis reform yapamaz, bu meclis yasa çıkaramaz)... ya bunu nasıl dersin, böyle bir siyaset anlayışı olur mu? Şunu da belirtmek istiyorum, biz nasıl 'millet' diyorsak, maalesef onlar da milletten kaçışı ifade ediyorlar. Biz 'millet egemenliği' diyoruz, onlar ne yazık ki belli kurumları, milletin iradesinin üzerinde tutuyorlar. Hukukun üstünlüğüne inanmıyorlar. Demokratik laik sosyal bir hukuk devleti anlayışını maalesef hukuk devleti noktasında görmemezlikten geliyorlar.

Biz bunu yükseltmeye çalışıyoruz, daha da yükselteceğiz inşallah ve bize milletimiz yeter, bize milletimizin hayır duası yeter, biz milletimizin hayır duasını almaya gayret ediyoruz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Nasıl geçmişte (Cumhurbaşkanı seçtirmeyiz) dedilerse bugün de (Anayasa'yı değiştirtmeyiz) diyorlar. Daha belli değil ha. Daha ne var ne yok içinde belli değil. Diyor ki (Yasaları Anayasa'ya götürürüz. İptal ettiririz). Bu ne demek? Yani (Anayasa'daki üyelerin hepsi benim tasarrufum altında. Oraya götürürüz, orada biz bu işi hallederiz)'' dedi.

Erdoğan konuşmasında, bugün kentte tarihi nitelikte açılışlar gerçekleştirdiklerini belirterek, Şanlıurfa merkez, Harran, Birecik, Viranşehir ve Siverek'te 9 sağlık ocağının, tesisinin, sevk polikliniğinin ana-çocuk sağlığı merkezini; Şanlıurfa merkez, Birecik, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Siverek ve Viranşehir'de toplam 580 yeni dersliği yani 35 okulu ve 101 lojmanı hizmete kazandırdıklarını söyledi.

Törenle, Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında 15 kadın ve kültür merkezi, 3 eğitim-etüt merkezi, 10 spor sahası, 3 tiyatro ve sinema salonunu Şanlıurfa'ya ve ilçelerine kazandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, Sosyal Hizmet Müdürlüğü'nün Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Karaköprü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Birecik Sosyal Güvenlik Merkezi'ni hizmete sunduklarını söyledi.

Harran Üniversitesi'ne bağlı Osman Bey Kampüsü Spor Salonu'nun, Şanlıurfa Yatırım Destek Ajansı ofisinin törenle hizmete açılacağını kaydeden Erdoğan, İl Özel İdaresi tarafından restore edilen kale ve kale eteğindeki çalışmaların da açılışının yapılacağını hatırlattı. Başbakan Erdoğan, tüm bu eserlerin kent için hayırlı olmasını diledi.

Halkın desteği ve hayır dualarıyla bu makamlara geldiklerini, hükümet olarak gayret ve hedeflerinin halka hizmet olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Biz bu aziz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu millete efendilik olmaz ancak hizmetkarlık olur. Bize düşen budur. Zira biz 'Halka hizmet, Hak'ka hizmettir' anlayışıyla bu yoldayız. Biz yetkimizi, gücümüzü sizden alıyoruz. Anayasamızda ne diyor; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. TBMM'de duvarda arkamızda şu yazar; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kemal Atatürk'.

Yegane karar merci millettir. En son kararı verecek, en son sözü söyleyecek yetki, mühür, karar sahibi millettir. Sizin oylarınızla seçtiğiniz, sizin belirlediğiniz, sizin sahibi olduğunuz TBMM'nin üzerinde bir güç olabilir mi? Bir irade olabilir mi? Olamaz. Olmaması lazım. 7,5 yıl boyunca sizin yetkinizi, iradenizi, tercihinizi gasp etmeye çalışanlara karşı yıkılmadan, eğilmeden, bükülmeden dimdik durduk. Çetelerle, mafyayla, hukuk dışı örgütlenmelerle, kirli senaryolarla üzerimize geldiler. Hukuku, hukukun sınırlarını zorlayarak, yasaları, Anayasa'yı eğip bükerek kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayarak üzerimize geldiler. Yılmadık, yıkılmadık. Asla ve asla taviz vermedik.''

''ARTIK 16 AYDA BİR DEĞİŞEN HÜKÜMETLER DÖNEMİ YOK''

Milletten aldıkları yetkiyi milletin emirleri doğrultusunda kullandıklarını bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, millet adına her türlü hukuksuzluğun karşısında olduklarını vurguladı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Her türlü demokrasi dışı müdahalenin karşısında cesur bir duruş sergiledik. 'Herkes yerini bilecek' dedik. 7,5 yıl boyunca defalarca tartışmaya açtıkları konuları bugün yeniden tartışmaya açıyorlar. Ne diyorlar? 'Şu Harranlı çobanın, şu Ceylanpınarlı, Siverekli çiftçinin, Birecikli, Halfetili köylünün oyuyla İstanbul'daki profesörün oyu bir olmaz' diyorlar. 'Millet bir konuda yüzde yüz ittifak bile etse bunun bir manası yok' diyorlar. Nasıl geçmişte 'Cumhurbaşkanı seçtirmeyiz' dedilerse bugün de 'Anayasa'yı değiştirtmeyiz' diyorlar. Daha belli değil ha. Daha ne var ne yok içinde belli değil. Diyor ki 'yasaları Anayasa'ya götürürüz. İptal ettiririz'. Bu ne demek? Yani 'Anayasa'daki üyelerin hepsi benim tasarrufum altında. Oraya götürürüz, orada biz bu işi hallederiz'. Daha ne var, ne getiriliyor biliyor musun? 'Gel senle beraber oturalım, konuşalım'. 'Yok, gelmem'. 'Niye?'. 'Seçimler yaklaştı'. Ne demek seçimler yaklaştı? Daha 16 ay var.

Bu ülkede bugüne kadar 16 ayda bir hükümet değişti. Biz bu alışkanlıkları bozduk. Artık 16 ayda bir değişen hükümetler dönemi yok. İşte geldik birinci dönemde, 5 yıl bize yetki verdi halkımız. Biz bu yetkiyi 2-3 ay geri almak suretiyle kullandık. Şimdi de 4 yıl dolacak seçim o zaman yapılacak. Ama şimdi bunlar hayal dünyasında geziyorlar. Birisi kalkıyor diyor ki 'Bu yıl sonuna kadar seçim olur'. Bir diğeri 'Erken seçim olması lazım'. Daha çok sayıklarsınız çok. Benim milletim bize ne yetki verdiyse biz o yetkiyi kullanıyoruz, kullanacağız. Bu boyacı küpü mü sok sok çıkar? Var mı böyle bir şey? Bu demokrasi dersi, bunlar demokrasi dersinden hep sınıfta kaldılar. En başından itibaren tekrar tekrar söylediğimizi, arkasında durduğumuz o ilkeyi onlara buradan bir kez daha hatırlatıyoruz: Yeter, söz de karar da milletindir.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    YARGI REFORMU İÇİN 70 MİLYON BİRLEŞMELİYİZ. yargısızlığın akpartisi, mhpsi, bbpsi, spsi olmaz. TÜM TÜRKİYEYE İRTİCA İFTİRASIYLA BAKAN BİR HUKUK SİSTEMİ MHPYİ DE BAĞLAR, herkesi de bağlar. beni bağlamaz, benim tabanım zaten dindar değil diyen bir parti var mı? benim tabanım asla bu iftiralardan etkilenmez diyen kim? türkiye asla bu saçma sapan oyunlara, bu saçma sapan laflara gelmeyecektir. MHP VE AKPARTİ TABANI BİRDİR. AYNI MAHALLENİN, AYIN EVİN ÇOCUKLARIDIR MHPLİ VE AKPARTİLİ. kalkıp başkanların ayrı düşmesinden bize ne!!!!!!!!
    Cevapla
  • metin mustafa 14 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanli turk. ne bicim site yahu HICBIRSEYI DORU DURUS ISLEMIYOR ne yorm yazabiliyorsun , ne yazsan yayimlaniyor ne videosu aciliyor BORAKIN BU ISI DORU DURUS YAPAMIYACAKSANIZ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi